instagram

Tuesday, November 15, 2016

short trip ke Terengganu :)

assalamualaikum salam sejahtera kawan2 blog sekalian..
semoga sehat sejahtera hendaknya..
punyalahhhhh lamaaaa tak update blog..
sebab tak de citer hahah..;p

baiklah..
tiba2 kita ada cerita nak update jadi update lah supaya ada kenangan masa hadapan ;p
lol ;p
sebulan lepas rasanya cerita ni..
saya ke Terengganu pula..
rindu lah Terengganu tanah tempat saya stadi dlu hehe ;p
actually dah banyak berubah kat sana..

kat tepi pantai area Batu Buruk tu dah ada kuda plak dah..
dah anak2 aku macam jakun lak tak penah tengok kuda..
layan diorang nak naik..
tak mahal pun..:)

pastu ada jual sate ikan..
banyak ..best gilaaa hahahha..
feveret tu sate ikan..dahla sedap ;)
tapi sekarang harga dah mahal ..tak macam dlu lah..

kali ni..
kat Terengganu saya booked hotel Permai..
betul2 tengah pekan ..senang tak yah pening :p
harga berbaloi2 saya booked tru agoda :)








sarapan pagi macam biasa di hotel..
saya selalunya ambil package sekali dengan sarapan pagi..
well, sarapan pagi di Permai Hotel memang Terengganu version betul..
ada nasi kerabu dengan nasi dagang..
sedap plak tu ;)
harga pun reasonable hotel ni so recomended la pada yang melancong tapi bajet2..

lepas sarapan pagi, macam biasa budak 2 orang ni nak mandi manda di kolam..
bawakla mandi sejam je..
lebih2 lama takut batuk pulak..dahla pagi2 berendam dalam kolam..

kul 12 dah cekidout dah..
makan tengari saya gugel cari tempat makan yg belum pernah try tapi glemer lah..
so jumpe masakan versi pantai timur di Restoren Mat Binjai..










Sebelum singgah makan di Restoren Mat Binjai..
singgah beli kopok lekor di Keropok Lekor Losong..
ala kedai banyak tepi jalan tu, singgah je..
semua kat area Losong..



Restoren Mat Binjai ni pekan Kuala Terengganu..
senang je nak cari..
WAZE je hehe..

restoren dia tak besar sangat..
kalo time ramai orang memang sempit la jadinya..
sedapp la sebab masakan versi pantai timur semua..
paling win budu la hehe..
laki aku tak makan budu..;p






kalo ke Terengganu bolehla singgah cni..
alamat seperti dibawah..WAZE je :)

Address: 1081-Q Jalan Sultan Sulaiman, Kuala Terengganu 20000, Malaysia.

jalan2 sekejap je..
lenkali datang lagi..
insyaAllah..

sehingga berjumpe lagi dilain entry..
saya doakan kawan2 semua dibawah sejahtera dan lindungan Allah hendaknya..
doa yang baik2 insyaAllah semua akan baik..
takecare dan salam :)

5 comments:

Adam said...

mesti best kan.
makanan nampak bersih.

from:
http://biarlembuyangjadilembu.blogspot.com

olin safura said...

Terengganu. 6 bulan je praktikal kat sana dulu.. best nya jalan2 heheh
www.olinsafura.com

lieyalatif said...

wishlist lieya jugak ni nak jjcm kat t'ganu atau kelantan...mkn sedap2....yg penting leh jalan2 pantai.....konon nak book la pi ganu tahun depan mase AA buat tuk big point semlm...sudahnye ke tempat lain jugak daku book hahaahahaah...adoiii....

adarnadzmie said...

wahh.. klu ke pantai timur x mkn nasi dagang dan nasi kerabu x lengkap hidup..hahaa

kapok lekor pun sodap....

LYAfrina said...

keropok kuala kemaman pom sedap,,, femes,...
skali dgn sata n otok-otok..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...