instagram

Friday, September 23, 2016

Besday Nand and wing chair ssf

Assalamualaikum kawan2 blog kesayangan :)
syukur alhamdulillah hari ni masih bernafas untuk sehari lagi.. lama sungguh baru nak berupdate blog, hari ni mcm lapang sikit..jadi nak update sikit cerita pendek hehe :)

semalam 22hb besday Nand Kumar..
sila lihat gambar dan dalam tu satu2 india tampan berkumis, tidak lain tidak bukan Nand Kumar lah tu hehe :)
macam biasa kami sambut besday dia..
pada hari yang sama, tahun lepas saya mula jual tudung2 saya..
pada hari yg sama semalam, maka setahun jugalah saya dah berniaga tudung..
WOOOWWW..dah setahun rupanya..setahun woohhhhh..!!
macam tak percaya..tapi percayalahhh ia betul2 berlaku ;p
hahahha..

senang nak ingat..besday nand, hari ulangtahun saya jual tudung..
orang pertama beli juga ialah 2 perempuan dalam gambar dibawah..Diana dan Ubaidah..
sapa lagi nak sapot kita berniaga kalau tak kawan2 kan..
alhamdulillah..:)
bulan depan dah nak kene renew lesen berniaga Modish Scarf Enterprise ..





Sebelum pegi makan meraikan besday uncle Nand..
saya ke SSF cari wing chair..
yang paling penting, saya pau besday date Nand utk dapat diskaun di SSF..
wehuuuu..
;p
hahhahah ;p..
satu chair saya dapat 50% diskaun, satu lagi dapat 30% diskaun..
yeayyy!!
hari sabtu baru gie amik dgn En.J..
so esokla..
dah siap susun atur nanti saya share ye..:)



tu je la update pendek dan pantas..
insyaAllah dah siap susun atur kusi dan poster baru saya share..
semoga hari u olls pun berlalu dengan baik dan ceria..
insyaAllah kita doa dan sebut yang baik2, segala perkara baik jugak akan berlaku..
:)
have a nice day ahead my friends :)

Wednesday, September 7, 2016

poster Canaletto

assalamualaikum dan salam sejahtera kawan2 blog..
semoga sentiasa dirahmati Allah s.w.t hendaknya kita semua :)

ada crite nak disampaikan..
jadi marilah kite update blog ni skit kan hehe..
well, ni crite lebih kepada berbentuk sharing is caring..
yang mana berminat deco macam saya pasti suka..
tak minat nak baca sekadar tambah ilmu pun bole juge :)

okay, kedai ni ada di level atas sekali Amcorp Mall, Petaling Jaya..
dia sebenarnya company sama dengan Bookxcess..
tp yang kedai ni tak jual buku lah..
jual barang2 berbentuk gambar, lukisan dan poster2..

gambar2 yang bentuk muke2 retis, ahli2 politik dunia tu katanya dilukis oleh pelukis Thailand..
tu la sebabnya mahal, bende tu kecik je pun harganya RM59.90..
bole dapat 10% diskaun kalau jadi ahli, nak jadi ahli free kene spend up to RM100 ..
kalau tak, kene bayar RM20 kot macam tu utk ahli..

Quotes dari ahli2 politik or orang2 yang femes dalam dunia ni memang menarik..
semua kata2 berbentuk semangat la..
so kalau baca tu memang semangat teruslah nak pi kerja..gitewww ;p
letak lak kat tangga..sekali naik tangga.. baca, 30 kali turun naik tangga baca, memang power lah semangat kita semua nak hidup dalam dunia serba mencabar nih..[konon ;p]
hahahah ;p

saya, kalau bende2 macam ni minat betul nak habeskan duit hehe..
tp masalahnya duit tak berapa tebal [tu masalahnya ;p] kahkah ;p











ok , selain tu ada kereta, lori la, moto la utk sesapa yang sukakan koleksi barang2 rare macam ni..
mahal pulak tu..
tp yang ni saya tak minat la..

banyak bende sebenarnya dalam ni, nak tenung satu2 memang sampai 5 petang la jawabnya..
balik opis, angkat beg terus bole balik la hahahha..
datang la time cuti, bole belek telek lama2..

Kali pertama datang cni, saya tak beli ape2 cuma tengok2 sebab kagum jap ada kedai macam ni rupanya..
lagi satu kata cashier kat kaunter tu, kedai ni adalah satu-satunya yang jual lukisan dari pelukis thailand tu di Malaysia..
tapi tak pulak saya tanya nama pelukis tu..
nantila bulan depan saya beli satu dan kasi up gambar yang close up..
baru real sikit nampak macam mana bentuknya kan..
nanti nanti ye..:)

kali kedua saya datang cni saya beli quotes dari Nelsan Mandela..
besar board kayu yang saya beli tu..
RM99, berbaloi lah rasanya..
saya beli tu dan letak di ruang makan..
maksudnya, bukan makan je, sambil makan sambil baca quotes tu..
ambil iktibar..
sambil melantak, ilmu pun dapat ;p lol gitewww
hehe :)

yang terbaru saya pergi 2 minggu lepas..
saya beli poster dari Canaletto..
cantik..gambar pemandangan di Peranchis..
Peranchis kau..hahhahah ;p
tp poster je, frame kene cari sendiri..
harga murah saje, 5 poster RM24.90..
poster agak besar jadi rasanya saya kene cari frame di Ikea sebab di Ikea ada banyak pilihan melainkan kalo nak custome made la..
tu kene pi cari kedai frame gambar lah..[mahal..takmo]





Words and wisdom dari Nelson Mandela yang telah digantung di hall makan saya..
ada bunga sikit bagi seri..
hehe :)

oklah..setakat tu dlu cerita saya..
oohhh poster yang siap digantung dan di frame nantila saya tunjuk sebab frame tak beli lagi ..
hahahhah..
laki aku tak koser nak layan aku pi Ikea semata mata nak cari frame..
tunggula bila rajin sikit..
insyaAllah saya share..
salam n takecare kawan2 :)


:)
cheers!!

Thursday, August 25, 2016

webe site database

assalamualaikum semua kenagkawn blog kesayangan yang dikasihi..
semoga dilimpahi kebahagiaan dan kesihatan yang baik setiap hari.. :)

saya jarang menulis hal kerja saya..
sebab..
tak de yang menarik pun hahhaha ;p
hal kerja ade ke yang menarik ?? [tolonggglahh kalau ada yang kata ya ;p]
nak plak kerja yang boring, i rasa kan, kerja yang tak boring ialah line fashion dan interior design..
yang tu best  lah..
tetiba dah tua bangka ni baru rasa tersalah amik course masa stadi dlu..
tersalah pilih kerja mase lepas grad dlu..
wahhahahhakkakakakka ;p

seriussly rasa nak stadi interior design..
bole cam tu?? heheh..
giteww la merapu di tengari sebab mata ngantook ;p

well, jumaat tanggal 22 Julai 2016 tarikh pelancaran dan pengenalan kepada database baru untuk network team ..
yang mana database itu saya yang develop..
tak bole nak dikatakan sistem sebab sy create through sharepoint je..
taklah se- komplekss buat coding untuk sistem2 yang canggih tu..
tapi memadailah buat masa sekarang untuk bertahan sebelum bole propose betul2 sistem yang bagus..

yang tak menahan tu, kak ina (project manager) siap orderkan makanan tu..
makanan x sempat nak snap gambo hahaha..
semua makan macam naga..sebab menu ialah lemang dan rendang ayam..
lemang kemain lembut sedap..
ada kuih muih dan teh tarik..
sesuai lah untuk minum petang..

hari jumaat tu saya cuti sakit sebenarnya..so datang mase pelancaran ni sahaje..
datang makan tepuk tangan sana sini pastu balik waheheheh..
bawak makcik nely sekali..
suka sgt dia mai opis ni..
x paham aku..







dahlahh..
setakat tu je dlu..
nanti kite sambung ye, takecare semua!!

Wednesday, August 24, 2016

besday En.J

assalamualaikum selamat sejahtera kawan2 blog kesayangan..
harap sehat baik2 sahaja semua..
punyalah malas nak menaip..
berhabukla blog hehe ;p

ni baru terasa nak bercerita..
jadi bole la merepek skit..
well, citer dah basi pun..sebulan lepas..
muahhahahahha ;p

besday laki i yang ke-*7
ko pikir la sendiri kat depan tu nombor berapa kan kihkihkih ;p
oleh kerana saya suka makan roma rack ..so i is request makan kat sana..
aku lak yang request kan, kata besday laki..
hehe ;p

penggemar beger tegar sure la pilih beger, dia kata sedap..layan..
roma rack i lagi sedap lahh..
sampai jilat pinggan dan tulang..
seriussss...;p

ambik 2 main course selalunya memang dapat kids meals free pun 2 jugak..
yang ni memang berbaloi2 lah rasanya..
siap dapat aiskrim 2 pun free jugak..
:)

setiap tahun pun semakin hari semakin tua..
tak tahu apelah yang dah buat sepanjang usia tua ni..
seriussslah kan..
risau mati sia2 wei..
muhasabah diri!









dahla..
setakat tu saje..
malas nak taip panjang2..
;p
berjumpe di lain entry, doakan saya rajin menulis dan baik2 sahaja :)
takecare kawan2 :)

Wednesday, August 10, 2016

Short trip to Kota Bharu

assalamualaikum kawan2 blog kesayangan saya..
semoga kita semua diberi kesihatan yang baik setiap hari..
aminnn..

yang ni pun cerita basi jugak..
basi sangat ahahhaha..
tarikh tepat ialah pada 28 May 2016..
ikut En.J buat keje di Kota Bharu..
sekejap je..
pegi hari sabtu pagi dan hari ahad tengari dah bertolak balik dah..

sebenarnya, pegi pantai timur ni letih woo kalo drive..
tapi x de choice lain la plak melainkan drive kan..heheheh..
dahla bawak anak semua..
lagila letih..

hotel yang kami stay ialah ditepian sungai..
by the river kata omputih ;p
Hotel Grand Riverview..harga adalah sangat berpatutan, saya booked tru agoda.com..
termasuk GST tak sampai pun 300..
hotel saya rasa cantik je, besar dan bilik pun memuaskan hati..












check in bilik pun dah petang sangat..
makan tengari pun lambat dalam kul 4 petang..
so malam kuar makan lambat sikit..
tak tahu nak makan ape sebenarnya since dah letih ingat nak tido je pastu anak2 pun semua buat hal dah..
jadinya kami cari makan malam yang dekat2 je dan senang cari..
bawak keta pusing2 ternampak restoren ni ditepi jalan..
ramai giler orang so sedap la kot kan hahah..
malas nak pikir singgah je terus..

nampak macam sangat glemer ialah ikan bakar sebab diorang bakar kat tepi tu je..
berator ikan menunggu giliran utk dibakar hehe..
hidangan sampai terus makan tak pandang kiri kanan dah..
dan memang sedap pun..
rasanya macam ikan bakat kat Bayan Bay tu..








penginapan hotel beserta sekali sarapan pagi..
macam biasalah saya akan amik hotel yang ada free sarapan pagi hehe..
tak yah pening pagi2 nak carik sarapan..
:)

normal sarapan lah yang hotel sediakan..
mee goreng, nasil lemak..roti-roti , buah buahan..
..lepas sarapan naik bilik bersiap utk bertolak balik, lagi lambat balik lagi lambatlah sampai umah..






begitulah ceritanya..
pendek sahaja jalannya..
lebih kepada buat kerja..
..lagi dahsyat, mase balik jalan jem gila..
gila ya amat..
dahla lapaarrrr...
jem plak..
hahahah..sabo jelah ;p

takecare kawan2 ..
salam :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...