instagram

Friday, March 24, 2017

rak kasut ssf

assalamualaikum salam sejahtera..
harap semua sihat di petang jumaat penuh barakah..
bersambung entry yang lepas pasal rak kasut..
kene cerita bagi habes kalau tak nanti azri tanya, mana rak kasutnya?? kahhhh ;p

akhirnya rak kasut itu dibeli di ssf Puchong..
syok sebab dah biasa dgn ssf Puchong..
staff dia pun sampai kenal kami ;p

balik pasang kat rumah je..
laki saya je pasangkan, jimat masa nak tunggu kat sana jenuhla kan..
macam saya cakap, rak kasut takmo rupa mcm rak kasut sangat sebab nak letak dalam rumah..
motif letak dalam rumah sebab kasut saya pernah hilang bila letak diluar rumah..
takmahu kejadian berulang letak la dalam umah..
hairan lak aku tiba2 bole pula ada maling ;p

rak kasut ni ada 6 layer, cukupla utk kasut sy yg tak seberapa..
sebab kat atas ada lg satu rak kasut jugak ;p







deko rumah..
tak banykkan pun yg berubah..
tambah bantal pokok sikit2 je pun..
kadang2 ubah kedudukan sebab bosan or sebab nak buang habuk..

selalunya bila kita ubah perabut secara tak langsung kita akan vakum mop segala kan..
jadi, tula penting ubah kedudukan perabot hehe :)

ikan dalam akuarium tu pun nak kene tambah jugak..
nantila pi melawat muzium ikan..




okla setakat tu dlu..
nanti next update pasal cuti2 pendek di cameron.
takecare kawan2 :)

Friday, March 17, 2017

jalan2 di ssf, the starling mall

assalamualaikum salam sejahtera salam satu melaysia..
cam tu bole hehe :)
semoga sehat sejahtera semua..
hari ni dah jumaat pun..
penghulu segala hari..
harap hari ni memberi manfaat dan syafaat kepada kita semua insyaAllah :)

boring je rasa kan kalau asik keje balik keje pastu pi keje balik..ulangla bende yang sama selama seminggu sebulan setahun..ermmm..
kadang pikir, ape jela bende yang saya sumbangkan sepanjang hidup ni..macam tak de guna je selain daripada pi keje dapat gaji bayar utang hahahahha.. [sape pikir sama..sep sikit ;p]
okla, bila dipikirkan semula, ada satu perniagaan kecil kecilan tudung saya, saya ada sedikit nilai tambah dalam idup..
saya rasa, saya bantu jugak kawan2 dan kaum wanita lain menutup aurat dengan sempurna..
tudung labuh..

bila tengok kawan2 pakai tudung jenama saya atau sesiapa pun la yg saya tak kenal secara nyata, pakai tudung saya, saya rasa bertuah, saya rasa segar untuk hidup, saya rasa best sebab bole bantu mereka kelihatan cantik bertudung..
tudung saya, setiap proses yg ada, adalah dari saya sendiri..
proses pilih kain, beli kain, design label, design price tag, design name card, cari tailor, hantar kain ke tailor..semua saya buat sendiri dan bila lihat hasil end product tu, hilang rasa penat ...
terasa ada satu kepuasan..
bila tengok orang pakai lagi la rasa lain macam hahahha..
gitu..

kalau tak percaya, try la buat satu produk dan jual..
ko akan rasa satu kepuasan yang lain macam..
ko dapat 10A spm pun tak de perasaan macam tu kot..
errrmmmm hehe ;p

ok well, berbalik kepada cerita asal lah..
keluar minggu lepas nak cari rak kasut..
rak kasut je pun..
berapa byk lah rak kasut umah ko mak jemah?
rak kasut lah biasanya ada 2..
satu dalam rumah satu luar rumah..
dalam rumah untuk kasut yang mahal or ko jarang2 pakai..
rak kasut kat luar, kasut yg selalu pakai contoh selipar la..sebab rak kasut kat luar normally berhabuk so kasut yg selalu pakai ke opis or jenjalan simpanlah dalam umah..
selain dari mengelakkan kecurian jugakla..

saya ada satu kasut yg saya perasan ia hilang begitu sahaja tanpa sempat mengucapkan selamat tinggal..
trajik betul bunyi nya, tp tulah yang berlaku..
disebabkan itu, saya kene ada rak kasut lagi dalam umah..

spesifik idea for rak kasut mestilah bertutup..tak semak mata nak tengok
sebelum tu saya dah tgk dibeberapa kedai perabot biasa tp ada yg berkenan but terlalu mahal..
kalo kat ssf sy suke sebab ada 50% diskaun besday month saya..
so berbaloi la jugak, tak de mahal sampai rak kasut pun RM500..
tak mampu saya ;p

so pergilah ssf ..
pegi ssf baru kat starling mall, mall baru bukak rasanya..
bau simen kuat lagi..
hehe..
tp kecik so banyak bende la takde..
berbanding dgn kat Puchong, ada 3 level kat sana..
so tak jadi beli kat starling mall, kite move to puchong lak..








Singgah toilet jap kat mall ni..
mak aih deco..
lawa kot..lain dari yang lain..
amik gambar skit lah buat rujukan..
kahhh..;p

di mall baru ni, kedai pun masih byk belum buku..
kot korang nak terjah..
tunggula sebulan dua kang..
banyakla kot kedai ;p




dah kuar toilet terus ke ssf puchong..
pilih rak kasut dan terus balik..
yang tu next post saya buat..
malas pulak nak taip panjang2 kan ..
hahahah

oklah kengkawan..
jumpe next entry ok..
takecare and salam :)

Tuesday, March 7, 2017

wetworld shah alam ..

Assalamualaikum..
salam sejahtera semua kawan2 blog..
semoga sihat hendaknya..
jom update blog laju2 hehe..
ada kelapangan skit kan..

cerita ni dah basi pun sebab berlakunya ialah pada cuti tahun baru, kira2 2 bulan lepas..
oleh sebab malas nak blog, biar jela kan hehe..
ok ok baiklah, mase cuti tahun baru hari tu, saya memang malas nak kuar memana sebab tahu dah jalan sure jem gila..
pastu pusat pelancongan dan peranginan jugak sure bersesak dengan semua orang yang nak bercuti..
lantaran itu, saya hanya bercuti dirumah..[nampak tak ayat pro kat situ, penanda wacana siap ;p]

pagi sabtu 31 Dec, kami ke Wet world shah alam je..
besar juga taman tema air ni..
dan yang paling best..air bersih..kat tempat kanak2 main tu tak de pasir pun
recommended la pada yg bajet ciput tapi anak2 ramai..
dah tu dekat lak dengan umah i..
10 minit kot, sampai dah..
tak pyh pening nak mengharungi jem..;p

ni tiket price :

Children

Normal (90cm - 130cm): RM 35
MyKad (90cm - 130cm): RM 25


Adult

Normal (130cm & above): RM 40
MyKad (130cm & above): RM 30

bole check at http://wetworld.my/












tak lama pun kat situ..
3 jam je kot..aku dah pening dah sebab tengari dah start panas..
hehe..
lepas mandi, balik then makan..
kalo mandi kolam lama2, cepat lapar kan..

makanan kat dalam tu saya tak beli pulak, so tak tahu lah mahal ke murah..
kalo sesapa berkesempatan datang sini mandi manda..cer try makanan sini..
rasanya sy ada nampak jual nasi lemak dan nasi ayam :)

oklah..
setakat tu dlu..
nanti ada cerita, kita update lagi kay..
takecare kawan2, jaga kesihatan dan positif selalu..
salam :)

Thursday, February 23, 2017

Dannet & Co, Kulim

assalamualaikum kawan2 blog kesayangan..
semoga diberi kesihatan yang baik juga hari ni :)
ada cerita nak share..bole la merapu sikit kat blog kan..
hehe.. :)

well, minggu lepas saya pulang ke kampung halaman..
bila nak blk kampung, perasaan tu lain macam kihkih..
rasa macam nak balik terus dok kampung..
tak best betul la dok shah alam..kahkah..
bole cam tu..
tp tula, tak de rezeki la dok kampung, kalo dapat lak keje area kulim hi-tech tu kan..
hishhh layann tu..
tapi tak pernah pun dapat keje area sana..haihh..
takpala..rezeki saya tersurat di bandaraya PJ..apakan daya ;p lol
bersama kenangan manis hari2 menempuh jem di federal hiway tu..
begitu lah kan hidup, tak semua yg kita mimpikan berakhir dengan kenyataan..
kahh ;p

malam sabtu, keluar makan bersama famili di pekan Kulim..
Kulim je pun, tak yah nak jauh2 sangat..buat letih je nanti ;p
mula2 pergi satu kafe hipster nama apa ntah..tp panas wei..
terus keluar hahaha..
then cari tempat yg sejuk skit lah..
ada ekon besaq so bole la sembang dan berlama lamaan di sana..

terus adik saya cakap..Dannet & Co..
dah sampai depan restoren mesti dlu mendapat kelulusan saya..hehe
dah diluluskan baru leh masuk..
naseb tak ramai org..

menu pilihan tak banyak..dan more to western n italian style..
ada bruschetta la, ada wrap la, sandwish and egg benedict :)
menu nasi pun ada..
we oll tekak melayu, so nasik wajib..nasi goreng go with chicken chop grilled..
saya order fish sandwish..okla overall, sedap dan bole tahan..
servis pula tidaklah lambat sangat..
tapi tak tahulah kalo ramai org kan..

Details restoren if u oll berminat nak terjah :)
Address: 66, Persiaran 1, Kampung Kelang Lama, 09000 Kulim, Kedah, Malaysia
Phone: +60 4-408 0660
Hours:
Open today · 12–10PM

Daging salai masak lemak

fish sandwish







gambar from gugel

oklah..setakat tu dlu..
berjumpe di next entry
salam n takecare kawan2 :)

Tuesday, February 21, 2017

besday makcik nely 3/2/2017

assalamualaikum salam sejahtera..
semoga sihat berbahagia semua kawan2 blog kesayangan saya..
lama betul lah tak update blog..gila punya lama..
dan ini ada post pertama tahun 2017..
dahsyat hahahha ;p
fuuhh fuhhh tioopp habuk skit..

bz dengan kerja alasan cliche biasa kan..
hehe..
tp tula, ada kerja hakiki kene buat, kerja mak2 dirumah sentiasa ada..
lagi tambah kerja dengan bisnes tudung yang masih berjalan seperti biasa..
setakat ni masih lagi bole survive alhamdulillah..
takla masyuk mana tapi okla untuk belajar berniaga kan..
sedut ilmu baru dalam hiduplah katanya..
apa yang penting ..
kita suka apa yang kita buat..dan minimumkan stress [jangan cakap tak de stress langsung, tu menipu namanya]

well, permulaan post tahun ni..
critalah pasal besday nely..
tak de yang special pun..hanya makan2 biasa..
dah 7 tahun makcik nely ni..
7 tahun lepas dowh lahirkan dia, macam baru je rasa [bajet nak sentiasa muda ;p]
selamat hari lahir acik, jadi anak solehah ok, jangan derhaka dengan ibu, dengan ayah ok lagi [hahahha sebab syurga bawah tapak kaki ibu lah]
rajin belajar dan jangan buli kawan :)

alhamdulillah atas semua rezeki yang melimpah ini Ya Allah Ya Rabb..
sentiasa murahkan rezeki kami sekeluarga dan permudahkanlah setiap kerja dan langkah kami..
aminn..

setakat ni sekolah dia elok2 sahaja..
pagi di sekolah rendah agama..
dan petang di sekolah kebangsaan..
malam lepas maghrib mengaji dengan ticer sebelah umah..
risau  dia letih tapi setakat ni baik2 insyaAllah..:)
saya doakan jugak anak kawan2 saya yg membaca jugak sentiasa dipermudah urusan seharian :)









bulan 2 besday nely, bulan 3 besday saya dan bulan 4 besday yusuff..
berderet lah senang crite..
senangla bapak dia nak bajet makan mana kan..
kahkah..;p

setakat tu dlu..
ada masa saya update lagi..
terima kasih pada kengkawan yang sudi membaca..
jumpe lagi..
salam :)

Thursday, December 22, 2016

mini library

Assalamualaikum semua kawan blog kesayangan saya..
harapnya sehat sejahtera lah hendaknya..
hari khamis dah hari ni..
22 Disember 2016..

kakcik nely pun dah hampir seminggu lebih orientasi sekolah agama..
kemain lama orientasi sekolah agama..
habes minggu ni..
rehat jap minggu depan..
and the following week dah nak masuk sekolah sebenar dah..
sekejap je cuti sebulan..

seminggu sekolah agama nampaknya dia dah start pandai membeli di kantin skolah..
jadi nanti nak masuk sekolah betul2 nt..tak risau dah omaknya ni..
okla, macam dah ada latihan dah kan..

rak buku kat bawah..saya dah kemas..
saya naikkan kat atas..
kat atas tak de ruang sangat pun..
semua bilik sahaja 4 bilik..
ruang kat depan berhadapan tangga je ada seluas kangkang kucing..
jadi muatla nak letak rak buku sekangkang semut ni..

saya kemas semua buku kat bawah dengan dibantu pembantu tetap saya makcik neyli..
janji melayu nak belanja dia eskrim mat cool je..die terus on hahhahahaha..
mudah kan nak pancing budak2..hehe..
dia tolong lapkan semua habuk pada buku dan naikkan semua buku di tingkat atas..
2 rak buku tu saya mintak teacher baik hati kat sebelah umah ni angkatkan..
mekasih Far :)

tempat rak buku ni digantikan dengan console table dari ssf tu..
dah siap kemas semua memang lega..
pastu saya selsema 2 hari sebab habuk..
errrrmmm..






Nampak tak tudung berderet kat rak tu..
selain rak buku, ia jugak menjadi rak meletak stok tudung hahahahhah ;p
berguna lah sangat 2 rak dari ikea ni..
ikea je pun, bukan lah mahal gila pun..both rak tak sampai dua ratus each..
nak letak buku anak2 skolah saya rasa sesuai sangat :)

buku2 saya kebanyakan saya beli online..
bole kata 70% saya beli online di mph..
senang dan mudah, poslaju pos sampai depan pintu umah ..

bacaan untuk novel saya suka novel yang thriller dan seram dan bunuh..
hehe..
zaman nak membaca novel cintan cintun dah berakhir..
oleh itu, bila dah tua kertu ni lagi suka layan novel seram..
pastu nak tido nak mandi takut hahahhahah..
;p
tak pasal2 kakcik kene teman..




oklah..
setakat tu dlu..
ada cerita nanti kita sambung lagi..
takecare kawan2..
hepy weken and salam :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...