instagram

Tuesday, November 22, 2016

short trip ke Kelantan pula :)

assalamualaikum salam penuh keberkatan kepada semua kawan2 blog..
diharapnya semua sehat dan dibawah barakah Allah s.w.t insyaAllah..

seminggu berselang selepas balik dari Terengganu, kami ke Kelantan pula..
hehe..
nak jadi orang pantai timur gamaknya..
:)
seperti Terengganu, ni pun short vacation juga..
macam biasa bila ada kerja yg perlu dibuat, tak bole la nak cuti lama2..
kali ni kami menginap di Hotel Perdana..
best gila hotel ni, sampai je kat kereta di depan lobi dah ada yang menunggu buka kan pintu kereta..
i ols tak reti la ada org tolong bukak pintu ni..maluuuu ;p lol

macam biasa hotel booked truu agoda..
murah dan cepat..
try jugak di trivago tapi harga mahal pastu kengkadang hotel yg dimahukan tidak wujud..
pelik..
i dont like ;p
hotel ni macam ranking bagus jugak..memang patut pun sebab servis very the tiptop..
saya memang recommend lah hotel ni senang crita :)

pakej penginapan jugak seperti biasa beserta sarapan pagi..
sarapan pagi ada laksam kali ni..
punyalah lama tak makan laksam..:)

budak2 ni macam biasa wajiblah mandi kolam..
saya pun kalau nak booked hotel pastikan ada swimming pool..
makloom lah umah takde swimming pool kan..
swimming pool di Perdana Hotel besar yakmat..
orang pulak tak ramai, jadi nya memang layan lah diorang ni mandi manda..

kami balik keesokan harinya..
sebelom balik saya singgah di Bazar Tok Guru cari barang..
usha2 barang je by right..
nak tengok ape ada kat sana..
pendek cerita, banyak kain telekung solat..
murah2 pulak tu..
lenkali nak cari telekung bole singgah cni..













Sebelum balik, saya singgah makan di Nasi Ulam Cikgu..
betul2 tengah Kota Bharu..
senang je nak carik..
dalam Waze ade hehe..teknology zaman sekarang sangatla memudahkan :)

kesimpulan dari makan kat situ..
MURAH..
dan SEDAP hehe :)
semua makanan versi pantai timur lah..
yang paling power is BUDU lah..
budu dia seddap wei..
sampai rasa nak hirup hahahha ;p
lenkali pergi kite cari lagi tempat makan best :)







setakat itew dahulu..
berjumpe di next entry lah kalau ada cerita hehe :)
takecare kawan2..
salam :)

Tuesday, November 15, 2016

short trip ke Terengganu :)

assalamualaikum salam sejahtera kawan2 blog sekalian..
semoga sehat sejahtera hendaknya..
punyalahhhhh lamaaaa tak update blog..
sebab tak de citer hahah..;p

baiklah..
tiba2 kita ada cerita nak update jadi update lah supaya ada kenangan masa hadapan ;p
lol ;p
sebulan lepas rasanya cerita ni..
saya ke Terengganu pula..
rindu lah Terengganu tanah tempat saya stadi dlu hehe ;p
actually dah banyak berubah kat sana..

kat tepi pantai area Batu Buruk tu dah ada kuda plak dah..
dah anak2 aku macam jakun lak tak penah tengok kuda..
layan diorang nak naik..
tak mahal pun..:)

pastu ada jual sate ikan..
banyak ..best gilaaa hahahha..
feveret tu sate ikan..dahla sedap ;)
tapi sekarang harga dah mahal ..tak macam dlu lah..

kali ni..
kat Terengganu saya booked hotel Permai..
betul2 tengah pekan ..senang tak yah pening :p
harga berbaloi2 saya booked tru agoda :)








sarapan pagi macam biasa di hotel..
saya selalunya ambil package sekali dengan sarapan pagi..
well, sarapan pagi di Permai Hotel memang Terengganu version betul..
ada nasi kerabu dengan nasi dagang..
sedap plak tu ;)
harga pun reasonable hotel ni so recomended la pada yang melancong tapi bajet2..

lepas sarapan pagi, macam biasa budak 2 orang ni nak mandi manda di kolam..
bawakla mandi sejam je..
lebih2 lama takut batuk pulak..dahla pagi2 berendam dalam kolam..

kul 12 dah cekidout dah..
makan tengari saya gugel cari tempat makan yg belum pernah try tapi glemer lah..
so jumpe masakan versi pantai timur di Restoren Mat Binjai..










Sebelum singgah makan di Restoren Mat Binjai..
singgah beli kopok lekor di Keropok Lekor Losong..
ala kedai banyak tepi jalan tu, singgah je..
semua kat area Losong..



Restoren Mat Binjai ni pekan Kuala Terengganu..
senang je nak cari..
WAZE je hehe..

restoren dia tak besar sangat..
kalo time ramai orang memang sempit la jadinya..
sedapp la sebab masakan versi pantai timur semua..
paling win budu la hehe..
laki aku tak makan budu..;p






kalo ke Terengganu bolehla singgah cni..
alamat seperti dibawah..WAZE je :)

Address: 1081-Q Jalan Sultan Sulaiman, Kuala Terengganu 20000, Malaysia.

jalan2 sekejap je..
lenkali datang lagi..
insyaAllah..

sehingga berjumpe lagi dilain entry..
saya doakan kawan2 semua dibawah sejahtera dan lindungan Allah hendaknya..
doa yang baik2 insyaAllah semua akan baik..
takecare dan salam :)

Thursday, October 6, 2016

dah gantung poster ..

assalamualaikum kawan2 blog kesayangan...
harapnya sehat sehat sahaja hari ni..
kamis dah..
esok jumaat..
lusa cuti yeayyyyy..
hehe :)

dasar sangat kan malas keja..
well, cerita hari ni bersambung dari cerita yang lepas..
pasal frame gambar..
En.J dah balik dari Bali..
jadinya, keesokan hari selepas dia balik saya dah kerah dia gantung gambar..
hahahhahah..
buruk sungguh perangai..;p

eh cop, sebelom tu saya ke suatu tempat..
ambil stok baru untuk produk terbaru Modish Scarf..
hissshhhh tak zabar nak releaseee dan jual :)
macam biasa jugak ke kedai kain kak senah restok scarf printed corak terbaru..
cantik cantik memukau sungguh kali ni punya design..
stay tuned and dont miss out ya :)

selalunya utk stok printed scarf, laju habes..
sebab corak memukau..
pastu utk next batch saya sangat jarang utk rolled stok yang lepas..
selalunya memang habes licin stok printed for each and every batch lah..
jadi utk next batch semua corak baru2 lah..
hehe..

ok..gambar dah gantung..
hasilnya seperti dibawah..
4 keping je muat..satu lagi tak muat so park je tempat lain..
kihkihkih..
bersebelahan dengan wing chair..








nak deco ni pun sebenarnya kene ada duit..
x de duit nak beli barang deco hatta yang murah2 sekalipun susah jugak kan..
sesapa yang kaki deco paham lah statment saya ni..:)
rumah baru saya duduk ni, masuk bulan depan dah setahun pun..
setahun tau..huiisshhhh sekejap je kan..
setahun tu pejam celik je..

oklah..setakat tu dlu..
nanti sambung lagi kalau ada cerita..
kalau ada lah..
hahahah
takecare kawan2 :)

Thursday, September 29, 2016

frame poster dah beli ..

assalamualaikum salam sejahtera salam satu melaysia kawan2 blog kesayangan..
wahhh macam baca berita tv 1 u olss hehe..
harap pakat2 sehat la nah..
doa banyak2 semoga kita sentiasa dibawah lindungan Allah swt insyaAllah :)
aminnn..

tiba2 dok rajin plak dah update blog hahahha ;p
rajin update pasai ada benda nak crita..
tak dak crita , makna tak dak pasai nak update la noh hehe ;p
sebaenaqnya, saya kalo nak update blog saya suka ada gambar..
baru best skit nak crita sebab kenkadang orang malas baca ..orang nak tengok gambo jek..
kannn betul tak??
so kalau saya bebel tak de gambar pastu panjang berjela, ko ingat ko retis orang nak baca bebelan kau ;p hahahahhah
gitewww..;p
pendek kata gambar menceritakan segalanya..hehe ;p

baiklah..
kita berbalik kepada cerita asal iaitu nak cerita pasal frame gambar..
posting cerita pasal ni memang betul2 saya update..
start dari beli poster..beli frame segala..hhahahaa..
hari tu dah cerita pasal beli poster kat kedai Amcorp Mall tu..
skang saya cerita pasal beli frame pulak..
sebab beli poster hari tu tak de frame..
betul2 hanya poster gambar saje..
tula sebab murah..
poster tu plak ada 5 keping gambar..
memang pengsanla nak beli frame 5 ketol..

so saya punya frame hunting requirement mestilah murah dan cantik..
kaler saya tak specific sangat..
bila saya tengok time tu cantik dan murah apa kaler pun saya angkat je hehe :)

kebetulan sabtu lepas sebelum ambik wing chair, saya singgah di Sunway Pyramid..
En.J nak shoping sakan ..saya pollow je..[saya tak pau dia pun ;p]
lepas dia beli barang saya cakap nk cari frame tapi die kene bayar hahahhahahha ;p
Jadi kitaorang masuk Jusco, bahagian stationery..
cari punya cari naseb baik ada..
ada pulak kaler putih..dan murah..
kecik sikit dari frame saiz yang saya nak tp bole la..
satu hanya beharga RM19.90..
apa lagi ditunggu..terus angkat 5 keping..
misi pencarian BERJAYA!!
hehe..:)




petang skit, lapang skit hehe..
saya pun masukkan poster dalam frame..
kecik skit sebenarnya frame tu tp saya lipat jela poster..
cantik je kejadian selepas dimasukkan..

siap masukkan semua terus sound laki aku gantung..
sekalinya kene marah hahahah..
macam tak de hari lain katanya..
baiklah kita gantung hari lain..

maknanya..post ni bersambung lagi..
tunggulah siap gantung..kita share lagi kejadian selepas itu..
hehe..

oklah kawan2..jumpe lagi next entry..
jangan stress2 ok..
semoga kita sihat selalu
salam :)

Wednesday, September 28, 2016

ambil dah wing chair ..

Assalamualaikum kawan2 blog kesayangan saya..
semoga sihat2 belaka hendaknya :)
ada cerita jadi bole nak update blog hehe..
kene update blog sebab duit sedang jalan tu :)

baikla hari tu saya ada cerita yang ada beli wing chair besar gabak kat ssf ..
guna besday month kawan opis saya tu..
bestnya besday month bila shoping di SSF ialah dapat diskaun utk 6 item yang dibeli..
item pertama yang paling mahal dalam belian kita akan dapat 50% diskaun..
dan 5 item berikutnya akan dapat 30% diskaun each item..
berbaloi2 kan :)

masa saya beli tu, diorang tak mintak pun IC kawan saya tu..
baik betul, pastu percaya gila yang i is tak tipoo..
hehe..
i takkan tipu lah pun, buat ape nye kan..
jadi saya isi borang dengan nama penuh kawan saya tu beserta IC number je..
bayar RM20, for membership..
jam jam tu jugak terus entitled utk diskaun..
no worries..
:)
woohooo..

hari sabtu saya pegi ambil barang..
naseb laki ada kete 'besar' nak angkut barang..
jadi muat2 masuk belakang tu..
jimat RM120 utk penghantaran kan..
untuk penghantaran, sikit ke banyak SSF tetap akan charge kita RM120..

actually rumah saya tu sempit je pun..
hahahha..
tapi tah perangai pelik sibuk jugk nak letak kusi besar2 kan..;p
tak tahu sungguh nak arrange macam mana...
letak je mana dlu sementara ada idea lain utk arrangement yg lebih baik..
sapa ada idea nak bg bole angkat tangan or kaki..:)







keadaan kerusi setelah diletak di ruang tamu..
ditengah2 tu pun meja dari SSF..
yang tu beli di SSF Dpulze Cyberjaya..

saya rasa kalau lebih menarik, atas meja console tu patut ada lampu meja yg besar2 tu 2 bijik..
baru lah nangis tengok..hehe ;p
lampu cenggitu pun bole tahan harganya di SSF..
jadi saya tunggu la besday sapa pulak yg nak kene wakakkakakka ;p

orkid memang feveret bunga saya..
even kat meja opis ni pun ada bunga orkid putih tinggi..
hehe..
kawan sebelah meja perli, sikit hari lg saya bawak pokok durian dan rambutan letak atas meja ;p [hissshhhh sebok je, dahla aku tak suka durian]

oklah, setakat itu sahaja dlu..
nanti kite update lagi kalau ada cerita..
takecare kawan2..
semoga hidup kita semua dilimpahi bahagia dan murah rexeki..
aminn :)

Tuesday, September 27, 2016

raya haji dan kenduri kawen

assalamualaikum kawan2 blog..
harapnya semua sihat belaka hendaknya..
sihat maksudnya, sihat semua..emosi fizikal dan seangkatan dengan nya..hehe :)

nak update cerita raya haji tapi gambar tak banyak..layan jela kan gambar yang mana ada..
raya haji tahun ni sempat balik kampung saya..
balik pun sebabnya tahun ni saya masuk korban..
jadi baliklah amik daging korban kan hahahha...
motif sangat balik kampung tu..
well, best lah masuk korban, so rasanya tahun2 hadapan nak make sure masuk korban..
:)

cuti raya korban saya celebrate seminggu terus..
dah alang2 isnin jumaat cuti kan..
saya balik shah alam awal sikit sebab jumaat dah nak balik Tanjung Karang pulak, ada kenduri anak saudara En.J..
so hari cuti saya dipenuhi acara makan2 dan rasanya naik berkilo2 hanya dalam seminggu..
orang lain tak mampu buat sepertimana saya ;p
kihkih ;p

well, orang jawa [sebelah En.J] punya kenduri, dia punya makan2 kau jangan main2 wei..
berkawah2 makanan diorang..
makan sampai terduduk tepi dinding kekenyangan..
bukti nya ialah aku tak sempat pun nak ambik gambar, makan je keje sampai lupa..
nampak??
nampak kan ;p hahhaha..

kenduri makan2, sebelah malam dah mula pun..
malam dah start kenduri wooh..
esok kenduri lagi..
berkali2 kenduri org jawa nih ;p

keesokan hari petang..kami dah bertolak balik..
balik kena sehari awal sebab nak mendobi..
balik dari kampung baju memang berlori2 nak basuh dan berlori2 nak lipat
haihh..





pengantin bersanding hari sabtu keesokan hari..
pengantin perempuan orang sarawak..
jauh datang tu..:)











hari ahad lepak rumah sambil layan lipat kain..
ehh jap..
ada pegi cari barang jap..
cari inner dan saya angkat 4 kaler..
InsyaAllah Modish Scarf nanti ada produk baru..
tak sabar nak tunggu..

macam biasa produk yang saya kuarkan adalah yg berkualiti..
kualiti terbaek lah dari ladang hehe..
:)

okla tu je update..
harap weken dan cuti u ollss bagus sepertimana saya..
ada mase saya update lg..
takecare n salam kawan2 :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...