instagram

Wednesday, May 4, 2016

Modish Scarf - label besi

Assalamualaikum semua sahabat blog kesayangan saya..
alhamdulillah rabu dah hari ni..sebulan lagi dah nak masuk bulan ramadhan ni..
kejap je mase kann..:)

well hari ni saje nak kongsi kat blog yang label besi utk brand skaf saya dah sampai..
alhamdulillah selamat sampai dan indah sungguh kejadiannya..
kemas betul label yang di buat..
setiap satu label dibungkus setiap satu dengan teliti untuk mengelakkan calar pada label besi tersebut..
puas hati betul la kalo sesapa tanya saya pasal label besi ni..

oleh yang demikian, dengan tidak segan silu saya share kontek utk sesapa yang mana tahu tengah cari label nak buat dengan siapa..tapi tak tahu nak pilih yang mana bagus..
selain label besi, diorang bole buat label kain, label kulit and label acrylic..
bole pi usha facebook or instagram diorang ni..

Nama : Ganyoot Label
Haziq : 019 7777 635

Facebook:
https://www.facebook.com/search/top/?q=ganyoot%20label

Instagram:
https://www.instagram.com/ganyootlabel/



sekarang tengah jahit lagi tudung untuk stok raya..
mana lagi nak jahit label besi..
tak menang tangan rasanya tailor saya tu..

oklah setakat tu dlu..
jumpe di next entry..
takecare and salam kawan2!! :)

Tuesday, May 3, 2016

Makcik Nely ke Kidzania

assalamualaikum salam sejahtera kawan2 blog kesayangan..
didoakan semoga sehat hendaknya di petang selasa hari ni :)
alhamdulillah dengan rexeki yang tak putus-putus dari Allah s.w.t utk kita semua..
syukuri segala nikmat yg Dia berikan :)

banyak cerita nak cerita tapi tak tahu mana dlu nak cerita hehe..
okla di bulan mei saya mulakan cerita dengan makcik Nely..
cerita ni dah lama, bulan lepas la dia pegi Kidzania..
rombongan sekolah dia..
rombongan cik kiah la senang crita..
nek bas besar katanya..
seronok sangat sampai saya baru bukak pintu kete nak kuar, die punya cerita kuar dlu kahkahkah ;p

Genius Aulad selalu buat rombongan cik kiah, merata pergi..
ada pendedahan luar la bagus kan..
tak lah dok dalam kelas je boring cepat budak2 ni..
kalau aku jadik cikgu mau sawan dok dengan budak2 ni yang tak tau dok diam..hehe ;p

Fee utk ke Kidzania ni cuma RM100 termasuk makan..
ok lah kan..
petang baru sampai rasanya kul 6, dah tu semua tido kepenatan dalam bas ..
bawak balik gambar sekeping dengan ada la 2-3 ketul souvenier..
Makcik babysitter bgtau saya die citer 4 hari 4 malam tak habes..
layannnn...;p









oklah setakat tu dlu..
malas nau aku nak tulis panjang panjang..
berjumpe di next entry..
cemana weken u olss kawan2?

saya dipenuhi aktiviti bermanfaat..(agakla ;p)
hehe..
salam n takecare!!

Wednesday, April 27, 2016

Temerloh Catering - Patin tempoyak terbaekk !

assalamualaikum kawan2 blog kesayangan saya..
semoga sehat baik2 sahaja hendaknya hari ni, rabu dah pun..
kene semangat datang keje baru semangat nak setelkan kerja yang banyak itu hehe..
syukur alhamdulillah rexeki yang Allah s.w.t bagi pada kita sehingga hari ni..

lama gila rasanya saya tak buat entry jalan-jalan carik makan..
bukan x de, tp kekadang tu malas nak tulis hehe..
kalo malas tu memang tak dapat la nak nolong kan..

baiklahh..
kali ni saya makan ikan patin lemak tempoyak..
sedap lahh pada perkiraan saya..
setelah diguna kalkulator nak kira..hehe..
gitu..

yang best, harga tak mahal..
patin sangkar yang saya makan ni..seketul cuma RM12..
kalo tempat lain x dapat kot rasanya..
mau puluh2 ringgit dah kan..

ni kali kedua saya datang cni..
pernah datang kali pertama ..rasa je..
sekalinya memang sedap..
patutla ramai gila orang..padat sendat dan ketat :)
dan memang patut saya kene datang kali kedua dan seterusnya hehe :)

selain dari ikan patin tempoyak yang best..ada nasik campur lain jugak..
beratur lauk macam2 ada..
yang goreng panas pun ada..diluar sana..
best lah memang best pada siapa yang tak makan patin or ikan air tawar, pilihan lain ada..
sayur2 pun banyak..
sambal belacan tempoyak budu tu wajibla ada, pembuka selera kata orang melayu ;p

mai pakat ramai2 mai..pekena lemak patin tempayak..
alamat kedai saya bagi senang kot2 ada nak waze ka gugel map ka..

2, Jalan Pahat J 15/J, Seksyen 15, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Phone:+60 3-5523 2972







Nak ikan patin lemak tempoyak..
kene beratur kat cni..
beratur tau..jangan potong barisan, tunggulah giliran anda :)
berperiuk riuk ada jangan risau..
sempat nyer nak merasa kalau ada rexeki..
hehe..
:)




ok dah..
berjumpe di lain entry :)
takecare and salam kawan-kawan!!

Thursday, April 21, 2016

SSF sales until 28 April - Jom cepat2 shopping

assalamualaikum kawan2 blog kesayangan..
seminggu lebih tak menjengah..
tudiaaaa punya banyak habuk kat blog ni..
bukan tak mau update tp kerja menimbun..semua pun nak cepat..
cepat punya nak tu mcam bole mati setengah jam lepas tu kalau saya tak buat..
bukan apa..
saya takut saya bagi penumbuk je sebab tangan saya hanya 2..
tak cukup nak buat semua bende satu masa..
semua nak cepat kan..saya abaikan je..saya update blog wahahahahhaha ;p
kau tunggu la situ..
nak mati ke ape..silakan..;p lol

ok baikla..cukupla bebel setakat itu..
kerja kan..tak kemana pun..dah kata tempat cari rexeki..maka redha sajalah :)
ok, crite hari ni macam iklan jek bunyik..
saya tahu pun dari instagram sebab saya follow..
pila follow instagram SSF..
banyak update kat sana..
sekarang diorang ada buat sales until 28 April kalau tak silap..
semua lokasi SSF seluruh mesia..

yang saya pi ni kat Puchong..
ada 3 tingkat..so memang kene turun naik lift..
leceh skit la tp orang tak ramai senang nak tengok2 barang..
tak macam ikea la..orang die punya ramai, bole bau ketiak kekdahnya..;p

SSF ada potongan harga 50% utk first item dan 30% utk item item seterusnya..
bunyi nya memang sangat menarik kawan2..
tp harganya memang terjojol mata kalo tengok..
mata saya la...kalo mata org kaya tak de heran kalo sofa 5-10k tu kan hehe..
saya suka deco SSF sebab macam kene dengan tekak saya..
tp tak kene dengan poket pula..
hahhahahah..

saya tak beli apa2 pun..
cuma tengok2 saje cara deco dan barang2 diorang..
memang cantikla..marbeles..:)
kot sapa2 yang dok cari sofa ke kabinet tv ke, meja makan ke..tengah ada sales skang..
bole la pi terjah jamu mata kot ada terbekenan..bole la terus angkut nek lori hehe :)
jamu mata la gambar2 yang saya sempat snap..






















ok dah..
setakat tu dlu..
jumpe di next update ye..
takecare n salam!!

Thursday, April 7, 2016

Index Living Mall, IOI City Mall Putrajaya

assalamualaikum kawan2 blog kesayangan..
semoga sehat dan sejahtera, bahagia dan murah rexeki hendaknya..
khamis dah hari ni..
sat ja dah seminggu..
tak lama nak puasa dah, ganti puasa jangan lupa nah adik kakak :)

ok ok, cerita kali ni berkisar hal home deco lagi..
first time singgah Index Living Mall, IOI City Mall, Putrajaya..
kalau tanya saya, saya suke tempat ni..barang2 die saya suke..
banyak barang ada kat cni dari perabut, barang kelengkapan rumah, permaidani..bunga bungaan..
semua ada..mak pak je tak de lol
kire die pun konsep mcm ikea jugak..
one stop centre for home..
Index Living Mall ni brand Thailand kalau tak silap saya..
harga pun bole tahan..
tahan mahal lah..tahan murah tak pasti wakakakakkakakak ;p

sebenarnya saya tak de apa barang pun nak beli..
lebih kepada nak cuci mata saja..
so saya share la dengan kawan2 blog mana tempat best yg bole cuci mata kalau nak tengok home deco..
ada satu dua lukisan yang menarik mata saya tp nanti dlu lah..
kita servey2 dlu :)

sekarang saya sangat mencari kufi art yang cantik dan mesra poket..
kufi art yang kaler terang2 candy color kata orang skang..
baru la terang skit mata ni hehe..
oleh itu, kalau sesapa ada kontek or kedai yang best jual kufi art, bole la suggest kat saya..
saya sangat mengalu alukan :)










Konsep modern meja kopi ni saya suka amat..
seriuss memang cantik..
ada beberapa kaler tak silap..
bole pilih ikut kaler yang berkenan di hati :)









oklah kawan-kawan..
setakat ini dlu coretan saya..
lain kali bertemu lagi bila ada cerita yang bole dikongsi..
salam and takecare!!:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...