instagram

Tuesday, May 17, 2016

Fesyen Cardigan Wanita Terkini and trendy

Assalamualaikum semua kawan2 blog kesayangan..
harap sehat semua nah..
rasa macam tak berapa sehat or sakit tekak, cepat2 minum air masak banyak2..
cuaca tak menentu sekarang..
the best part is dah start hujan..
so sejuk la skit hehe :)

ok ok baiklah..
kali ni entry adalah pasal fesyen ..
saya suka fesyen..saya suke tengok orang bergaye walopun saya tak de gaya sangat hehe..
since saya brand owner tudung, dan berada dalam fashion line..
info berkenaan fesyen kene ambil berat..
tak semestinya trend tudung sahaja, tapi trend seluar baju dan dress pun sangat penting..
hari ni saya share perihal cardigan..






Sebenarnye, ramai wanita gemar memilih cardigan sebagai jenis outerwear mereka untuk tampil bergaya ketika keluar bersama rakan-rakan pada hujung minggu mahupun untuk dipadanakan bersama pakaian formal ke pejabat. 

Berbeza dengan outerwear seperti blazer dan coat, material yang digunakan untuk membuat koleksi cardigan adalah lebih tipis dan tidak panas. 

Oleh kerana itu, koleksi cardigan ini adalah outerwear yang paling sesuai dipakai ketika cuaca panas atau sejuk. Jom kita lihat fesyen cardigan wanita terkini yang kini boleh anda temui di pasaran;

Basic Cardigan

Basic cardigan merupakan rekaan cardigan yang asal di mana ia berpotongan seperti baju-t berlengan panjang dengan tambahan butang pada bahagian depan. 

Drape Cardigan

Drape cardigan pula adalah jenis cardigan yag berpotongan lebih loose dan tidak mempunyai butang di bahagian depan. 

Berikut pula koleksi long cardigan yang mempunyai ukuran lebih labuh berbanding semua koleksi cardigan yang lain dan juga berpotongan loose. 

Long Cardigan

Untuk rekaan kimono cardigan ini pula, ia direka dengan ukuran lengan yang lebih singkat dan lebar. Potongan kimono cardigan ini juga loose dan amat selesa untuk dipakai.

Kimono cardigan

Mempunyai potongan yang hampir menyerupai koleksi kimono, koleksi wrap cardigan pula dilengkapi dengan rekaan tali pinggang yang digunakan untuk mengikat belahan cardigan tersebut. 


Wrap Cardigan
wrap cardigan ni saya suke, saya ada beberapa actually tp dah lama x pakai..
lol ;p
tak tahu dah muat lagi ke tidak kihkihkih..
oklah setakat tu dlu..
berjumpe di lain entry ya..
takecare n salam kawan2!!

Monday, May 16, 2016

gantung pokok :)

Assalamualaikum kawan2 blog kesayangan :)
semoga sihat di pagi senin mondays blues ni..
hehe..:)
betul2 monday blues hari ni sebab malas gell nak datang keje ;p
tapi datang jugakla dah kata cari makan kan..;p
tak kerja, mana nak dapat duit ;p

ok ok, sambung cerita beli pokok minggu lepas..
beli 6 pasu lah ceritanya..
keesokkan harinya laki i is gigih betul terus gantung..
konpius lak aku, aku ke yang excited ke laki aku hahhaha ;p

pagi2 gantung best sikit sebab belum panas..
hirup udara pagi yang nyaman memang best, nak plak rumah saya dalam kawasan kampung, ayam berkokok pagi2 bole dengar, burung berkicau menyanyi pagi2 pun sayup2 je kedengaran..:)

biase la kalo pagi2 keluar, budak dua orang ni pun sebok jugak nak menolong..
kadang2 bawak je pegi taman, sebelah umah ni je..
since memang tak de budak2 sebab x de jiran pun, maka taman kosong..
anak2 saya main macam taman sendiri kekdahnya..hehe :)

ohh, pokok dalam pasu yang saya beli bunga putih tu..kadang2 ada ulat pokok yang hijau2 gemuk2 tu..geli woiihh..
so kene sembur sikit racun supaya tak le botak pokok i dikerjakan ulat2 tuh..;p


 






begini lah rupa pokok setelah digantung..
kene gaya dan warna pokok memang cantik kejadiannya..
tinggal malas dengan rajin jela nak jaga pokok2 ni..

selalunya, bukan saya yang bajakan dan mandikan pokok2 ni..
En.J yang rajin..
pagi2 sebelom pi keje die akan siram..
kalau tak sempat pagi, petang balik keje dia akan siram..
saya hanyalah mandur yang melihat tumbesaran si pokok2..
pokok semua gemok2 hijau2..i senyum lahh..
kalo kering je, nanti i akan cakap "bang, pokok cam kering je, nt siram lebey skit" kihkihkih ;p
tak pun "bang, kasik baja pokok tu, macam tak larat nak idup je die" lol ;p

pendek kata ada pokok dirumah akan menjadikan kita lebih bertanggungjawab ahahahhaha ;p
sebab kene tengok jugak die cukup makan ke tidak ;p

dahh..setakat ni dlu, berjumpe di lain entry ya..
takecare kawan2..!!
salam :)

Thursday, May 12, 2016

beli pokok dan ke Pantai Remis, Jeram Kuala Selangor

Assalamualaikum kawan2 blog kesayangan..
semoga sehat sejahtera di pagi khamis hari ni..
lately ni asik hujan, alhamdulillah sejuk sikit alam ni :)

cerita ni berlaku minggu lepas, mase hari pekerja 1 Mei 2016 :)
mase hari pekerja tu, kitaorang satu family hangkut sekali kak ipar sebelah umah lama balik kampung..
misi utama balik kampung kali ni ialah mencari pokok bunga lagi..
kan hari tu saya crite pokok bunga gantung tu beli 2 je..
so untuk cukupkan korum bunga gantung kiri dan kanan rumah, kene beli lagi 6 bijik..

jadinya, balik kampung semata mata nak beli bunga 6 pasu itulah..
selain dari tu pun memang tak de agenda pun..
jadi balik kampung adalah ideaa yang bernas heeheheheh :)

nursery kak ipar saya ni adalah sangat luas..
jadi pilihan pokok tersangat banyak..
sy tak pilih pokok lain pun, bli je pokok gantung yang sama..
bunga dia pagi2 keluar kaler biru..kembang semangkuk gituu..
:)
gambar penuh bunga dah gantung nanti saya buat entry lain..
lepas ni lah ek..
baca tau..:)

habes beli pokok bunga..kami ke suatu tempat yang tak pernah pun singgah walhal satu jalan je..
kak ipar i punya idea..
saya sebenarnya tak terpikir langsung pun nak pegi..ke aku tak tau pun tempat ni ..teruk sgt aih ;p

.....
.............
...................





kitaorang singgah Pantai Remis..
Pantai Remis ni bukan yg kat Perak tu..
Pantai Remis ni kat Jeram..Kuala Selangor lah senang crite..

pantai bole tahan cantik tapi yaaaa ammpunnnn orang..
ramai gellll..
serius ramai sebab cuti umum lak kan, semua orang pun kuar beriadah bawak famili..

baru saya tau, The Kabin rupanya area cni je..
bole la try tido semalam 2 hehe..
kalau sesapa nak beriadah tepi pantai Remis ni, bole stay kat The Kabin  ni..
dekat giler kot..
jalan kaki dah bole sampai pantai..
bukak nasik lemak daun pisang barang sebungkus dua tepi pantai ni memang layan..
ada lak kopi, kaki kasi silang..perghhhhh die punya perasaan memang lejen lahh..;p
hehe..

ada medan selera..
tapi ramai orang..kitaorang tak makan cni pun..
lepas maghrib dah balik ..
sampai pun dah petang sangat..
tak pe lain kali bole datang lagi..
kalo bukan kat pantai ni pun, pantai lain layannn jek..:)









ada pasar malam time kitaorang datang..
so pilihan makanan adala selain dari medan selera sana..

ok ok cukup setakat tu..
see u all next entry..
nak bawak anak lepak2 tengok pantai bole je datang cni..
ohhh nak beli kopok lekor losong bole je singgah tapi jauh sikit lah..
atas sikit lagi menghala ke Tanjung Karang..
beli kopok lekor tu wajib kalo saya balik kampung hehe..

cemana weken and cuti hari pekerja u olss?
harap baik2 saja sepertimana saya..
banyakkan minum air kosong sebab cuaca sekarang tak menentu..
takecare and salam kawan2!!
:)

Wednesday, May 11, 2016

kolam utk dekorasi taman, dalam rumah pun bole :)

Assalamualaikum semua kawn2 blog kesayangan saya..
alhamdulillah masih bernafas untuk sehari lagi hari ni :)
kene update blog laju laju skang..
kerja menimbun hehe..;p
konon ;p
lagi satu i is rasa entry ada banyak bende nak tulis nak cerita dan nak share..
tp x dan, dan dan punya..sikit saya update nah..
jangan segan silu baca hehehe ;p

baiklah..kawan2 yang saya sayangi sekalian..
ntah beberapa minggu yang lepas saya singgah di kedai ni..
nama kedai pun tak tahu nak sebut ape..
saya sebut kedai jual kolam kecik2 lah utk hiasan..
senang nak paham ..
gituu..

well, kedai ni gila banyak kolam2 kecik hiasan ni..
banyak gila sampai nak pengsan tengok sebab tak de duit nak bli hahahhaha..
pastu yaaa ampun..lawa gellllllll..
cam tuu haaa..
hehe..
dannn harga adalah sangat reasonable..
siap bole mintak diskaun ko cakap je ko x de duit, bole installment lagi..
lol, buat malu je kan nak beli tapi tak de duit..apekahhh kau ni ;p
hahhahahah..

nak lagi power, kat sebelah kedai ni ialah nursery bunga..
dah macam org sasau lak tengok bunga kemain cantik..
tp oleh kerana saya dah sain kontrek beli bunga dgn Nano Nursery je ...lol hahhaha..
maka tak heran sangat bunga kat cni, lebih kurang sama je dgn nursery kak ipar saya tuh..
nursery kak ipar saya lagi power hehe ;p

saya usha dlu kolam kolam ni..
insyaAllah nak buat garden nanti nak jugak kolam2 ni..
cantik..buh ikan barang 3-4 ekoq..sedap mata memandang..

ok, citer hal harga, yg jenis kecil berdiri je tu..
tak silap saya RM399..
yang ada 3 tingkat air terjun tu, 2*3 kaki RM799
3*4 kaki or 4*4 kaki mcam tu price tak sampai 1k pun..
pada saya okla, siap die bg ikan free 4 ekoq dgn batu2 putih tu..:)

Ni alamat kedai kalo rasa nak terjah usha usha kot kot berkenan..:)
Address: Lot 1 Jalan Bkt Rimau ,Bkt Rimau, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Phone:+60 12-308 9902
Hours: Open today · 9AM–7PM










ok setakat tu dlu, berjumpe di next entry..
banyak nak cerita tapi pelan2 nah..
takecare and salam kawan2!!
:)

Wednesday, May 4, 2016

Modish Scarf - label besi

Assalamualaikum semua sahabat blog kesayangan saya..
alhamdulillah rabu dah hari ni..sebulan lagi dah nak masuk bulan ramadhan ni..
kejap je mase kann..:)

well hari ni saje nak kongsi kat blog yang label besi utk brand skaf saya dah sampai..
alhamdulillah selamat sampai dan indah sungguh kejadiannya..
kemas betul label yang di buat..
setiap satu label dibungkus setiap satu dengan teliti untuk mengelakkan calar pada label besi tersebut..
puas hati betul la kalo sesapa tanya saya pasal label besi ni..

oleh yang demikian, dengan tidak segan silu saya share kontek utk sesapa yang mana tahu tengah cari label nak buat dengan siapa..tapi tak tahu nak pilih yang mana bagus..
selain label besi, diorang bole buat label kain, label kulit and label acrylic..
bole pi usha facebook or instagram diorang ni..

Nama : Ganyoot Label
Haziq : 019 7777 635

Facebook:
https://www.facebook.com/search/top/?q=ganyoot%20label

Instagram:
https://www.instagram.com/ganyootlabel/



sekarang tengah jahit lagi tudung untuk stok raya..
mana lagi nak jahit label besi..
tak menang tangan rasanya tailor saya tu..

oklah setakat tu dlu..
jumpe di next entry..
takecare and salam kawan2!! :)

Tuesday, May 3, 2016

Makcik Nely ke Kidzania

assalamualaikum salam sejahtera kawan2 blog kesayangan..
didoakan semoga sehat hendaknya di petang selasa hari ni :)
alhamdulillah dengan rexeki yang tak putus-putus dari Allah s.w.t utk kita semua..
syukuri segala nikmat yg Dia berikan :)

banyak cerita nak cerita tapi tak tahu mana dlu nak cerita hehe..
okla di bulan mei saya mulakan cerita dengan makcik Nely..
cerita ni dah lama, bulan lepas la dia pegi Kidzania..
rombongan sekolah dia..
rombongan cik kiah la senang crita..
nek bas besar katanya..
seronok sangat sampai saya baru bukak pintu kete nak kuar, die punya cerita kuar dlu kahkahkah ;p

Genius Aulad selalu buat rombongan cik kiah, merata pergi..
ada pendedahan luar la bagus kan..
tak lah dok dalam kelas je boring cepat budak2 ni..
kalau aku jadik cikgu mau sawan dok dengan budak2 ni yang tak tau dok diam..hehe ;p

Fee utk ke Kidzania ni cuma RM100 termasuk makan..
ok lah kan..
petang baru sampai rasanya kul 6, dah tu semua tido kepenatan dalam bas ..
bawak balik gambar sekeping dengan ada la 2-3 ketul souvenier..
Makcik babysitter bgtau saya die citer 4 hari 4 malam tak habes..
layannnn...;p









oklah setakat tu dlu..
malas nau aku nak tulis panjang panjang..
berjumpe di next entry..
cemana weken u olss kawan2?

saya dipenuhi aktiviti bermanfaat..(agakla ;p)
hehe..
salam n takecare!!

Wednesday, April 27, 2016

Temerloh Catering - Patin tempoyak terbaekk !

assalamualaikum kawan2 blog kesayangan saya..
semoga sehat baik2 sahaja hendaknya hari ni, rabu dah pun..
kene semangat datang keje baru semangat nak setelkan kerja yang banyak itu hehe..
syukur alhamdulillah rexeki yang Allah s.w.t bagi pada kita sehingga hari ni..

lama gila rasanya saya tak buat entry jalan-jalan carik makan..
bukan x de, tp kekadang tu malas nak tulis hehe..
kalo malas tu memang tak dapat la nak nolong kan..

baiklahh..
kali ni saya makan ikan patin lemak tempoyak..
sedap lahh pada perkiraan saya..
setelah diguna kalkulator nak kira..hehe..
gitu..

yang best, harga tak mahal..
patin sangkar yang saya makan ni..seketul cuma RM12..
kalo tempat lain x dapat kot rasanya..
mau puluh2 ringgit dah kan..

ni kali kedua saya datang cni..
pernah datang kali pertama ..rasa je..
sekalinya memang sedap..
patutla ramai gila orang..padat sendat dan ketat :)
dan memang patut saya kene datang kali kedua dan seterusnya hehe :)

selain dari ikan patin tempoyak yang best..ada nasik campur lain jugak..
beratur lauk macam2 ada..
yang goreng panas pun ada..diluar sana..
best lah memang best pada siapa yang tak makan patin or ikan air tawar, pilihan lain ada..
sayur2 pun banyak..
sambal belacan tempoyak budu tu wajibla ada, pembuka selera kata orang melayu ;p

mai pakat ramai2 mai..pekena lemak patin tempayak..
alamat kedai saya bagi senang kot2 ada nak waze ka gugel map ka..

2, Jalan Pahat J 15/J, Seksyen 15, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Phone:+60 3-5523 2972







Nak ikan patin lemak tempoyak..
kene beratur kat cni..
beratur tau..jangan potong barisan, tunggulah giliran anda :)
berperiuk riuk ada jangan risau..
sempat nyer nak merasa kalau ada rexeki..
hehe..
:)




ok dah..
berjumpe di lain entry :)
takecare and salam kawan-kawan!!

Thursday, April 21, 2016

SSF sales until 28 April - Jom cepat2 shopping

assalamualaikum kawan2 blog kesayangan..
seminggu lebih tak menjengah..
tudiaaaa punya banyak habuk kat blog ni..
bukan tak mau update tp kerja menimbun..semua pun nak cepat..
cepat punya nak tu mcam bole mati setengah jam lepas tu kalau saya tak buat..
bukan apa..
saya takut saya bagi penumbuk je sebab tangan saya hanya 2..
tak cukup nak buat semua bende satu masa..
semua nak cepat kan..saya abaikan je..saya update blog wahahahahhaha ;p
kau tunggu la situ..
nak mati ke ape..silakan..;p lol

ok baikla..cukupla bebel setakat itu..
kerja kan..tak kemana pun..dah kata tempat cari rexeki..maka redha sajalah :)
ok, crite hari ni macam iklan jek bunyik..
saya tahu pun dari instagram sebab saya follow..
pila follow instagram SSF..
banyak update kat sana..
sekarang diorang ada buat sales until 28 April kalau tak silap..
semua lokasi SSF seluruh mesia..

yang saya pi ni kat Puchong..
ada 3 tingkat..so memang kene turun naik lift..
leceh skit la tp orang tak ramai senang nak tengok2 barang..
tak macam ikea la..orang die punya ramai, bole bau ketiak kekdahnya..;p

SSF ada potongan harga 50% utk first item dan 30% utk item item seterusnya..
bunyi nya memang sangat menarik kawan2..
tp harganya memang terjojol mata kalo tengok..
mata saya la...kalo mata org kaya tak de heran kalo sofa 5-10k tu kan hehe..
saya suka deco SSF sebab macam kene dengan tekak saya..
tp tak kene dengan poket pula..
hahhahahah..

saya tak beli apa2 pun..
cuma tengok2 saje cara deco dan barang2 diorang..
memang cantikla..marbeles..:)
kot sapa2 yang dok cari sofa ke kabinet tv ke, meja makan ke..tengah ada sales skang..
bole la pi terjah jamu mata kot ada terbekenan..bole la terus angkut nek lori hehe :)
jamu mata la gambar2 yang saya sempat snap..






















ok dah..
setakat tu dlu..
jumpe di next update ye..
takecare n salam!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...