instagram

Thursday, February 4, 2016

Review Hotel Lost World of Tambun

Assalamualaikum kawan-kawan blog kesayangan saya :)
Alhamdulillah..masih bernafas untuk sehari lagi dan insyaAllah, kita sama2 cuba memanfaatkan sebaik mungkin setiap hari yang ada :)

yeay, minggu depan cuti raya cina 2 hari woohh..
seperti yang telah diberitahu..saya hanya akan lepak santai sahaja dirumah..mungkin keluar sekejap2 saja cari barang atau mungkin ada bende menarik akan berlaku ujung minggu ni kan..
mana tahu hehe :)

saya janji post kali ni ialah review pasal hotel Lost World of Tambun..
hotel ni dari sunway Group sama je macam hotel kat sunway pyramid tu..KOT..hahah :)
actually saya booked hotel seminggu awal via AGODA..
Best price betul diorang bg..
termasuk GST dan breakfast for two, kitaorang bayar RM185++ sahaja..
berbaloi la saya rasa..

Untuk tiket masuk per entry utk semua park, kami dapat 10% diskaun dari hotel..
so total bayar RM150 tiket utk 3 orang, saya  En. J dan Nely..
ok la tu kan :)

Macam saya cakap entry lepas, condition bilik memang bersih..
toilet pun bersih..
part kebersihan hotel nora bagi 5 bintang ehehhee ;p
layanan staff power..!
sampaikan pekerja cuci bilik pun akan greet kita Good Morning.. :)
gitu..:)







sarapan pagi di Garden Terrace..
bukan dalam kawasan Hotel..
Garden Terrace ni sebelah kanan main entrance masuk water park tu..
di area booth beli tiket :)
senang sgt nak carik..tak pening jgn risau..

makanan, rating nora bg 3.5 bintang..kebersihan masih 5 bintang nora bagi hehe..;p
normal sarapan pagi lah kat mana2 hotel pun kan..
ada mee goreng, nasi goreng, baked beans, sosej..
another area ada nasik lemak dan bubur nasi..
ada mee sup mee kuah..
kalau ada yang berminat nak telur dadar ke mata lembu ke..ada si hujung permulaan pintu masuk..
ikut selera tekak masing2 la nak mkan ape kan..

aaahh lagi satu, part decoration diorang pun mcm menarik pada pengamatan saya..
aaa gitu ayat hahahha ;p
lain macam skit lah..
bole tiru kalo rumah sesuai dengan konsep :)






setakat itu sajalah bintang yang nora bagi..hahhaha ;p
lain kali nora review lagi yer..
pada mak pak yang berminat nak bawak anak2 mai cni, mmg mak nora recommend la..;p

ok, take care and have a nice day kawan2 :)
salam!!

Tuesday, February 2, 2016

Balik kampung dan Lost World of Tambun

assalamualaikum kawan2 blog sekalian..
hari selasa hari nih, so patut semua adalah sgt ceria dan hepy nak buat keje hehe :)
hepy working yeahh!!

baiklah..
ada sikit cerita lah mau kongsi kat blog nih..
ada kawan tanya saya, raya cina balik kampung ke tak..saya jawab tak lah sebab mase cuti Thaipusam lepas saya dah vrooooommm vrooomm balik kampung hehe..
so raya cine saya, versi lepak santai di rumah saja..
kot ada sesapa nak mai hantaq limau sekotak..di alu alukan hehe :)

cerita cuti balik kampung macam biasa lah..
mak masak versi nak habeskan semua lauk dalam esbook sekaligus..
banyak makanan..tinggal lagi perut tu mampu ke tak nak tampung jumlah makanan yg nak dimakan..
mama saya ada masak makanan wajib, mee kuah yang ada berbagai haiwan laut yg direbus bersama..:)
sedap sampai angkat jari kaki..

hari ahad ada wedding anak sulung pakcik kawen..
so harusla ada nasik minyak ..ada lembu kerbau dalam hidangan lauk..
belum lg laksa dgn tomyam ..hhhuhuhh sajalah sebab kesian perut kerana terpaksa bekerja keras menghadam makanan ;p

bertolak balik hari isnin pagi..
tak terus balik shah alam pun..
singgah bercuti barang sehari di Lost World of Tambun di Ipoh..
bawakla anak2 main air sekejap..tengok2 binatang di pet zoo tu..
kalau tanya saya, tempat ni bagus skit dari segi kebersihan dari Bukit Merah..
hotel pun baru dan bersih..
okla utk bawak anak2 makan angin :)
anak2 hepy dah cukup dah :)




Disini ada theme park sebab Lost World of Tambun ni ialah sunway grup..
so konsep sure sama dengan Sunway Lagoon  :)
sebelum mandi manda dan melawat pet zoo, kami naik keretapi ni utk melawat kawasan sekitar ..

dah habes pusing kawasan..
baru main2 di theme park..
naik kuda pusing2 then naik ketapi yg rail tinggi warna hijau tu.. mak gayat
ngeri woi..





Lepas di theme park, ke Tiger Valley plak..
ada dua ekor harimau besar kat sana..
habitat harimau ni ya ampun..bersih gila..:)
suruh i dok dgn rimau ni..i mau woi  
siap ada sungai lg dalm tu..

di petting zoo banyak binatang ada kat sana..
sekali lg kawasan memang bersih dan terjaga rapi..
ada bau2 kurang menyenangkan skit tu biasalah..kann :)















part mandi manda tu yang paling nely tak sabar..
pening dengar die asik tanya bila nak mandi kolam ;p
si adik mandi sekejap je tak tahan sejuk ..
si emak hanya memandang dari jauh..
malas la nak berendam basah2 nih ;p

dah kecut2 mandi kolam sudahnya semua kelaparan hehe..
nasib ada bwk air dan roti..
alas dlu perut then balik bilik siap2 utk makan malam :)
makan malam pun dekat2 situ je..







lepas makan malam lepak kat bilik je..
hotel ni saya booked via Agoda..
harga sangat berpatutan lah kalau tanya saya honestly..
termasuk sarapan pagi utk 2 orang..

hotel dan sarapan pagi saya review next post ..
:)
checkout pukul 12..
dan terus balik shah alam..
bye bye Lost World of Tambun, nanti bila2 kita jumpe lg :)

cemana cuti thaipusam kawan2??
harap semua baik2 seperti saya..
sentiasa positif dalam setiap urusan kita..semoga Allah permudahkan jalan, ruang dan peluang utk kita..
salam dari saya :)
takecare!!

Tuesday, January 19, 2016

Kabinet Tv Megatech - idea for home decoration

assalamualaikum kawan2 blog sekalian..
monday blues berlalu, hari selasa dah pun..semoga semua semangat nak bekerja :)

hari ni punya posting berkisar pasal kabinet tv..
senang nak paham..kabinet tv pelekat kat dinding..
omputih version is wall tv cabinet..
gitu..:)

baiklah..
pasang wall tv kabinet ni sebenarnya lebih kepada nampak kemas..bersih dan teratur..
ruang nampak lebih luas la kalau ruang tamu rumah kita tu tak berapa nak besar..sedang2 gitu kan..
baik jugak pasang ni sebab astro decoder, cd player bole disimpan dalam ruang yang disediakan..
wayer berselirat bole kasi sorok skit hehe :)

design dan size kabinet tv ni pun bole bergantung kepada bajet anda..
nak murah 450-700 pun ada..
cash and cary..
kecik dan simple saje design nya..
yang bajet sampai 2k pun ada jugak..
nak customize ikut design sendiri pun bole..
semua tak jadi masalah iklan x berbayar lah hahhaha ;p

yang saya punya design..
saya customize..
habaq kata nak itu nak ini..panjang berapa kaki ikut saiz rumah lah..

macam yang saya cerita entry yang lepas, saya ada cakap yg saya pergi direct ke kilang diorang di seri kembangan..
jumpak bos besar nama En. Man..
banyak habuk kene hidu bila pi sana so tak payahla pi..
call je abg bos tu :)
kihkihkih..











diorang pasang kat umah saya hari rabu..
sabtu ahad fully booked..
bagus nih bisnes :)

setengah jam pasang..
siap akhirnya..
panjang keseluruhan ni 10 kaki, tinggi selang 2 kaki dari lantai ialah 5kaki..





ada banyak design yg u olls bole usha di facebook diorang..
Facebook : https://www.facebook.com/Kabinet-Tv-Megatech-483624191744767/
pi usha nah :)












Kabinet Tv Megatech

Pertanyaan Whatsapp : Man 012 688 4240

SHAH ALAM (11am-6pm)
No 7-1 , Tingkat 1 , Jalan Kemuning Prima C33/C , Kemuning Utama , Shah Alam (Depan Pasaraya GIANT Kemuning Utama)
GPS/Waze koordinat 3.019308, 101.536500
Waktu operasi 11am-6pm

MELAKA ( Personal incharge Aida 012 970 2356 )
No 39 , Jalan Inang 4 , Taman Paya Rumput Utama, Melaka( Tepi Pasaraya Tesco Cheng )
GPS/Waze koordinat 2.280360, 102.216633
Waktu operasi 11am-6pm

JOHOR BAHRU ( Personal incharge Shida 011 2762 7642 )
No.69, Jalan Putra 1, Taman Sri Putra, 81200 Johor Bahru ( Sebelah Balai Polis Kempas, Jalan Kempas Lama )
GPS/Waze koordinat 1.525737, 103.683080
Waktu operasi 11am-6pm

KEDAH, SUNGAI PETANI
1 JAN 2016 ( 10.30-7pm )
No.161 (GF) North Avenue
Jalan Melati 08000 St Petani, Kedah.
(turun tol S.P Utara, jumpa traffic light amik STRAIGHT, kedai sebelah kanan, 300m dari traffic light)

setakat ni je dlu kawan2..
happy working and have anice day :)
salam!!

Thursday, January 14, 2016

Printed Series Collection by Modish Scarf

salam all :)
semoga petang yg menceriakan hari ni ye kawan kawan blog sekalian hehe :)
jom tengok koleksi terbaru printed scarf saya nih :)
kot ada yang berkenan wasap mai nah..cepat2 laju2 tau :)
016-2334145..

hanya RM35..
beli 3 lai saya bagi free another scarf..
postage hanya RM6..Sabah sarawak RM9
:)
JOM SHOPPING !!

white polkadot
Butterfly
Garden Flower
Bubbles Blue
Black Stripe
Yellow Paint
Necklace
Monday Blues

jom shopping!!
:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...