instagram

Instagram

Friday, September 5, 2014

Fend Ikan Bakar Kelana Jaya

salam all :)
2 hari lepas berlaku lagi acara jalan2 cari makan...
part ni memang best kan..
hehe..:)

tempat yang diterjah ialah Fend ikan bakar..
lokasi nya ialah di Kelana Jaya..Jalan SS5B/2 bersebelahan Bank BSN..
Senang je nak cari..

menu macam biasa la kalo dah kata ikan bakar..so semua pun bakar lahh, ada ikan keli cencaru kembong, ayam bakar dan kerang berladoo pon ada..:)
dia bagi sekali kuah kari dan air asam..satu set lah kiranya..
so air je order asing..
sayur2 ke ape memang tak doo..

kalo diikutkan harga mmg agak mahal kot sebab sayur ape pun tak de..
mmg hanya nasi dan ikan bakar didatangkan bersama kari kosong dan air asam..
saya punya set keli bakar ada tambah nasi sikit total RM9..
air takde sebab saya memang jenis bawa tupperware air masak ke mana2 pun..
haha..;p
ais2 ni ai tak minum u olss :)

nak tahu sedap ke tidak lihatlah kepada betapa licinnya kami makan..
hehe..;p








tu je..
takecare kawan2..
hepy weken :)

Friday, August 29, 2014

Johnny Rockets at Sunway Pyramid

salam all :)
harap semua readers saya sehat sejahtera hendaknya :)
minggu lepas balik kampung..
adik saya yang ketiga kawen..
berbunga riang la hati kalo bab2 balik kampung nih kan hehe :)
yang tu saya story kemudian :)

kali ni nak cerita pasal jalan2 cari makan..
dah lama sangat saya tak review tempat makan best kan..
so here we go!
:)

kali ni we all makan lunch kat Johnny Rockets
Betul2 bersebelahan sunway pyramid shopping mall dia punya building
konsep makanan ialah western..
so sapa yang suka nau makan berger silalah berkunjung ke sini..
selain berger byk je lagi pilihan seperti spagety, sandwichs and salad
ehh satu lagi..nak pegi, poket bior tebal..bawak sepoloh hengget..air mineral bole la hehe ;p

sebenarnya datang cni nak meraikan best fren saya punya birthday..
so..selamat hari lahir buat awak, sahabat..
semoga sentiasa bahagia bersama keluarga, sentiasa di bawah rahmat-Nya, murah rexeki dan panjang umor :)
saya doakan yang baik2 saja untuk kamu :)
:)



siap diorang punya staff datang nyanyi2 lagu heppy besday bawak eskrim ada lilin :)
sweet..


geng makan baru..;p

sementara tunggu makan bole main game..
ruang restoren agak besar so ada space for this type of game :)
restoren ni 2 tingkat..dan tingkat bawah ialah kitchen..

makanan yang kami order ialah spagety, berger double n single, sandwich, chicken wing and chicken tenders..
bole check website kalau u all nak tengok menu..
http://www.johnnyrockets.com/menu.html







dah habes makan..bolela balik..
sebab ada keje menunggu di opis hehe ..:P
bye kawan2..takecare :)

Tuesday, August 19, 2014

raya kami..ber-4 tahun ni :)

salam all :)
wahhh dah masuk raya ke 23 baru nak letak gambar raya..
bz sangat nampaknya saya :)
hehe ;p

selamat hari raya maaf zahir dan batin kepada semua pembaca blog picisan saya nih :)
gara2 makan melampau sehingga lupa kiamat..saya demam selesema asthma batuk semua dalam satu pakej..lengkap..;p
nah hampir 2 minggu saya sakit (sebab malas makan ubat anak BF) barula nampak gaya nak baik..
satu hari je saya MC sebab raya dah pulun cuti panjang kan..
wahhh kemain dah cuti panjang ..MC lagi seround..kau hengat company laki kau??:p
hehe..:)

macam biase..raya saya dikampung saya yg nyaman terindah dan mendamaikan ;p
takkan bergaduh dgn somi kesayangan sebab sy tiada mertua..;p
bonda saya akan setiap tahun keriangan menyambut saya dgn cucu-cucunya ;)

tema warna tahun ni adalah cacamerba..
eh malas la nak melawa2 bertema2 nih sbb ada anak yg masih bayi..baju harus berlubang dihadapan..senang nak BF kan..
ada ke baju Jovian Mandagie yang BF friendly?
hahah ;p

dress Bella Ammara saya sangat selesa..
pattern begini sgt banyak bole dijumpai..
cuma bergantung kepada bajet anda saja..
ada zip dibahagian depan mudah nak BF...:)

tahun ni, tak sempat nak buat makan2..sebok dgn adik kawen dan sebaginya..
ehhh bukan..ada anak kicik pun susah woo nak masak..(alasan sama ;p)
sikit2 okla...
setakat 2-3 famili dtg beraya nak mkn bole la nak masak..
sebab famili sebelah En.J datang bertandang sy sempat masakkan mee sup..okla dari x de kan :)








setakat tu jela cerita rapuan raya saya..
baju raya satu je hahha..
so raya pertama jela amek gambar..
raya kedua dah malas ;p
bye kawan2..
takecare!:)

Thursday, July 24, 2014

sofa koyak

salam all :)
dah lama x blog rupanya..
puasa pun dah masuk hari ke 26 dah..4 hari lagi mau raya..hehe :)
selamat hari raya semua..maaf zahir dan batin.. semoga perjalanan pulang ke kampung kita diberi kemudahan oleh Allah s.w.t

jangan lupa doakan buat saudara seagama kita di Gaza..
doakan mereka terus kuat..
doakan moga israel, zionis dan yahudi laknatullah mendapat balasan atas kekejaman mereka..
mereka tidak tahu kuasa Allah s.w.t mengatasi segala-galanya..
mereka lupa bahawa mereka bukan Tuhan yg mencipta alam
tetapi mereka cuma tuhan yg mencipta petualang dan melenyapkan nilai kemanusiaan sesama insan..
Allah maha mengetahui dan maha kuasa..
teruslah kita berdoa..


random story hari nih ada halnya sedikit pasal ilmu menjadi ibu2..
berdasarkan pengalaman saya juga..:)
kalau anda seorang ibu yang menyusukan sure pernah jadi nipple crack..sakitnya hanya tuhan saje yang tahu..
dulu mase anak sulung saya x tahu ada krim yang bole membantu..
tahan je sakit..
tp skang hasil dari pembacaan dan cuba sendiri..sangat berhasil..
ada brand medela dan avent..

selepas guna 2-2 pun ok..
tp saya prefer Avent sbb dia cair sikit..Medela tu macam pekat skit..
setiap org tak sama kan..so guna mana yg u olls selesa lah..
tp both brand ni memang yang terbaik la setakat ini...:)
owhh dan yang pasti..bole makan dan sesuai utk bayi..so maknanya bila nak menyusu tak perlu kesat utk hilangkan krim..terus bole menyusu je..:)
harga utk Avent tu RM39.90 dan Medela 7g RM29.90


cerita yang satu ni paling tak tahan..
adoiila..
rasa macam nak patah2 kan pijak2 je sofa ni..
:(
sofa kat umah saya baru 3 tahun pakai..beli pun time nak raya jugak 3 tahun lepas..

ngam2 nak masuk 3 tahun pakai..dah koyak..
brand Cavenzi..so tak yahla bli brand ni lagi u ollss.sakit hati jek..
nak kata duduk lasak sangat ke..tak jugak sebab kami bukan ada kat umah pun..pi keje malam je kot baru rehat..
siang mmg tak de orang duduk pun...
pun bole koyak..haihhh pelik aku..

so nak tak nak kene la repair..bli baru??
ni sofa pun dikira baru what..hahhaha ;p
nak bli baru lg memang makcik laki bini x dak duit lah..hehe..
so hasil dari gugel...sampaila kami ke alamat kedai di shah alam..
tunjuk gambar sofa yang koyak..depa memang bole repair..
3 seater ni cost me RM1.4k...

hermm..bayarlaaa..
apo laie..
makan masa 3 minggu jugak nak siap..
ni website yang kami gugel tu http://sofakusyen.blogspot.com/p/baik-pulih-sofa.html
ada no fon kat sana..call jela..


hasil selepas di repair adalah seperti gambar di bawah..
kaler sama sebijik sejebon cuma material saya rasa diorang punya lembut skit berbanding cavenzi punya..
material x silap saya synthetic leather..bukan 100% full leather la..
x pandai sgt bab ni sebab bukan pembuat sofa..hehe ;p

oklah hasilnya..puas hati ke x..makcik terima jela..
koyak lagi kali ni..
memang dia suruh beli di Lorenzo..hahahha mampuu?;p


bukak puase ape hari ni??
saya  hari2 pun beli la..nasi pun En.J yang masakkan..
saya x sempatla..balik awal pun jalan jem..sudahnya pukul 7 gak sampai umah..
kalo pukul 7 nak masak..masak megi sempat lah hehe ;p

semoga Ramadhan di hari2 terakhir berlalu dengan baik utk u olss :)
takecare!:)

Wednesday, July 9, 2014

doorgift

salam all :)
Tak terlambat lagi utk saya ucapkan selamat menjalani ibadah puasa..
semoga puasa kali ni lebih baik dari tahun sebelumnya..
insyaAllah..:)

Puasa dah masuk hari kesepuluh ni, mulalah macam2 penyakit datang bertandang..
dahla dengan jerebu, udara langsung tidak nyaman..kes denggi merata rata..
sangat bahaya tahap kesihatan sekarang..
buke puase je..kene minum banyak air putih..neutralize kekotoran dalam badan..
untuk kes saya plak yang masih fully breastfeeding..sangat2lah mencabar..

habes je pam susu, mulalah rasa lapar dan dahaga sangat..
badan cepat kering sbb x minum siang hari..
bulan ramadhan ni memang sekali je saya pam siang hari..dapatla 9oz..
malam nanti pam lagi sekali..so maximum susu bole dapat dalam 13-14oz bulan puasa ni..
merudum stok susu tp bole cover dengan stok yang dah banyak buat mase dalam pantang dlu :)
naseb baik kan :)
rezeki anak..

ok nak cerita bende yang dah basi sebenarnye..hehe..
tp nak jugak tulis sebab nanti jadi kenangan mase hadapan,,;p
ok 2 minggu lepas kak senah paksa laki bawak ke Nilai 3..
nasib baik laki kak senah baik orangnya..hehe..dia pun bawakla..

alkisah saya nak cari barang doorgift utk wedding adik yang berbaki sebulan je lagi..
cepat2 ler saya nak setle kan mana yang belom..
sambil menyelam minum air lah kan hehe..
sekali harung bli la langsir baru untuk hari raya..
saya pilih tema inggeris style plak tahun ni..(kauu hadoo ;p)
hehe,mcm biasa tukang jahit pening pala layan karenah saya ..;p


oleh kerana cawan ni murah dan comel maka saya amek ni je sebagai doorgift..
letak together gether dengan cokelat homemade kawan KKS saya..
tu kemudian la saya letak gambar..
then masukkan dalam tippuware yang dapat harga murah kaw2 hehe..
:)
macam best hehe..:)
nak cantik skit kasi la reben dengan sticker kawen..:)
siap!

rumah saya dah macam gudang penyimpanan barang..
redha jela.. ;p


tak ketinggalan pinggan ala vantage kak senah..
vantage betul akak senah simpan lam lemari comel2..
murah2 kita buat basahan jelah hehe..
yang pasti sebijik RM2 hengget je..
kene amek sekaten (24 bijik)


habes dah cerita..
hehe..
bye :)!

Wednesday, June 25, 2014

Jam tangan menarik buat lelaki dan perempuan di ZALORA

(Sponsored Post by ZALORA)

salam all :)
Entry kali nih nak ajak u olss shoping online hehe..
shoping raya konsepnya..(mampoo ko nak shoping, puase pun belom kan ;p)
hehe..

Zaman sekarang yang serba moden lagi canggih ni, banyak benda kita boleh buat dengan menggunakan teknologi. Contohnya shopping. Kalau dulu kita perlu keluar untuk beli sesuatu tapi sekarang semuanya boleh dibeli secara online. Hatta makanan sekalipon sekarang ni bole dibeli secara online..hanya dengan menunggu dirumah, barang yang di order sampai ke muka pintu :) mudah kan??

Online shoping boleh dibuat hampir di mana-mana sahaja  asalkan ada computer, laptop or smartphone. Bagi mereka yang gilakan peranti canggih pula akan merasakan mempunyai alatan seperti itu akan memudahkan hidup kerana  boleh install mobile app website online shopping Malaysia dan beli secara online dengan gadget tersebut. Cool bukan?


Di luar sana terdapat banyak website online shopping Malaysia yang menawarkan pelbagai jenis fashion item dengan harga yang cukup berpatutan. Cakap apa sahaja yang anda mahu pasti akan boleh dibeli secara online! Daripada baju ke kasut, handbag sehinggalah ke aksesori semuanya tersedia untuk lelaki dan wanita. Antara jenis-jenis akesori yang sangat popular dalam kalangan orang kita ialah jam tangan, bracelet, cincin, anting-anting dan macam-macam lagi.

Jika anda mencari jam tangan yang murah apa kata dapatkan di website online shopping Malaysia. Ini kerana banyak blogshop Malaysia atau website di luar sana yang menawarkan pelbagai koleksi jam tangan wanita dan lelaki secara online.


Antaranya ialah Zalora Malaysia. Sebagai destinasi online fashion terkemuka di Malaysia mereka begitu peka dengan kemahuan dan permintaan para pembeli jam tangan. Dengan itu mereka telah membawa masuk banyak jenis jam tangan online kedalam website mereka dari pada pelbagai jenama terkenal. Apa yang lebih menarik ialah anda boleh beli jam tangan murah dengan harga yang cukup berpatutan di sana. Jom apa kata beli JAM TANGAN murah di Zalora untuk dipakai pada Hari Raya akan datang!

kat bawah ni website zalora pada sesiapa yg belom pernah shoping kat sana..oleh kerana saya jenisan yang kaki shoping online, so ZALORA ni bukan sesuatu yang asing bagi saya :)

sebelum ni asik shoping baju dan seluar kali ni bole shoping jam tangan pulak..ada harga serendah RM50 untuk jam tangan di ZALORA ni..
so beli la mengikut budget masing2..:)



website ZALORA ni jugak bole diakses menggunakan peranti mobile phone seperti iphone or android phone..
kekdahnya sebelum tidur or ketika dalam toilet sekalipun bole shoping..janji ada phone canggih dengan line internet yg superb hehe..:)



Jom online shoping dengan ZALORA !:)
takecare kawan2 ..
bye!:)

Thursday, June 19, 2014

pasta the coffee bean yang lazat..:)

salam all :)
Lunch date hari ni makan western..
tak plan pun actually nak makan pasta ke apa tapi disebabkan paksaan dari satu  pihak ni terpaksa jugak try..hehe :)
naseb baik sedap dan recommended..
serius sedap pasta spicy tuna ni..
dan chinese salad jugak x mengecewakan..
jom pi try :)

americano

spicy tuna RM16.80

chinese salad RM18

Wednesday, June 18, 2014

random photo

salam all :)
Hari entry random photo je la mase dalam pantang dlu..
cuti 60 hari for sure la tak cukup kan..
nak je cuti selama lamanya x payah keje..bole??
mestila x bole sebab ptptpu eh silap ptptn aku sape nak bayo??
hishhhh...

ok, baiklah berbalik kepada cerita asal..
hehe..
mase cuti 6o hari tu..kawan se-opis beritahu mahu datang melawat saya dan anak baru..
terkujat sekejap sebab mak malas nak masak2 (haha ;p) ni..
kekdahnya dah ada anak kicik ni tak tentu tidur bangun nya..
buatnya time nak masak tula dia bangun nak main2 plak kan..cemana..
kalo ada org tolong tengokkan lain ceritanya..

maka pikir bende yang simple saje mee goreng la..
cepat dan pantas..harap time nak goreng memang adik sedang tidur..
pagi2 buta saya dah menggulung popia telur..cepat2 lenyek telur cepat2 gulung..cepat2 goreng..
semua berlaku dengan cepat..hehe (baca pun kene cepat ;p)

kebetulan En.J keje dekat2 umah so roger dia balik tapaukan pula dominos pizza..
takut2 tak cukup sebab diorang janji nak datang tengari so pastinya bawa perut kosong kan haha..;p
terima kaseh pada kawan kerja yg melawat termasuk bos..;p
bos kate mee saya sedap..(hehe sedap ke lapar bos ;p)


lepas je habes pantang 44 hari..
mak gatal2 merenyam nak makan western..
Kebetulan ada sponser baek..tempat pilihan kat Pizza San Francisco Kota Kemuning..
makcik pakai baju england tu order spageti, ai order nasi ginger beef..
En.J order kambing golek..naseb sedap..:)
pastu tapau pizza bawak balik..pun sedap rasanya..:)





sehari sebelum keje..
balik kampung Tanjung Karang ada wedding anak buah..
yusuff pun dah genap 2 bulan mase tu..
tahniah pada pengantin baru..selamat melayari aalam rumahtangga :)


2 bulan sekejap je rasa..
tapi dalam pantang 44 hari rasa mcm 44 tahun punyala lama rasanya..;p
hehe..
takecare kawan2 :)
bye!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...