instagram

Friday, August 28, 2015

The Bee

assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua rakan2 blog..:)
salam jumaat penuh barakah..penghulu segala hari..
selamat pagi :)

syukur alhamdulillah masih bernafas untuk sehari lg..
syukur padaMu Allah atas nikmat hidup yang tidak pernah kurang..

mase drive nak datang opis tadi.. di kesas nak menghala ke simpang USJ
ada satu moto melintasi depan saya dan secara tiba tukar line nak ke kanan pula..
dah tu die tak perasan yg ada motor lain sedang lalu..
apa lagi..gangggggg jatuh 2-2 moto tu depan kereta saya dan terkene pintu kanan sebiji myVi dan pintu kiri sebijik bmw 5 series..adooii...
nasebla jarak saya dengan myVi dihadapan jauh..urut dada betul tengok diorang eksiden
putus semangat nak datang keje ;p
dan kereta tidak bergerak sebab dalam jem kan..
naseb la abunk2 moto tadi..:( sedih pulak tengok jatuh moto pagi2 buta nak pi keje kan..

well, berbalik kepada cerita asal..hehe..
peristiwa berlaku ialah semalam..sebab semalam ialah besday kwn baik di opis ni..tahun lepas celebrate besday die..tahun ni op kos la..2-2 pun masuk blog ni hehe..power!!
hepy besday buat kamu sahabat, semoga murah rexeki dan panjang umor dan sentiasa di bawah lindungan Allah s.w.t

so makan2 tengari kami makan kat The Bee Jaya One..
nasi putih ayam masak kicap sama teluq masin memang x de kat cni eh..mintak menu tu kalu, memang dia suruh tukar meja pi makan kat Pelita tak pun Kanna hahahha ;p
menu ialah western mat salih..ada berger, spagety, enchiladas, nachos or sandwich for breakfast.
berger saya rasa sedap tp spagety saya agak kureng skit rasanya..
churros pun sedap jugak..cicah sama nutella..
nak nutella lebih..bawak dari rumah hehe ;p

creamy penne ;p
berger x ingat nama ;p
aglio olio beef bacon :)
churros with nutella :)
us :)

sekian saja update dari saya..
tekak melayu makan nasik macam saya kenyang sekejap je mkn cenggini..
kul 4 dah lapar balik mueheheh ;p

tudung makcik dgn baju makcik kaler matching2 gitu..
baju dari zalora tudung tu sekilas ikan di air sudah ku tahu jantan betinanya apa brand wahehheeh..
madison classic sugarscarf, sekarang upgrade design dah saya tengok ..
ada bunga2 besar la kecik la batu2 berkilauan Dato Vida qu puteh la..semua ada..
tengok duit je ada ke dak..;p

takecare kawan2..
semoga weken anda baik2 dan ceria..
salam dari saya:)

Wednesday, August 26, 2015

ceramah Imam Muda di opis..

assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua rakan2 blog..:)
diharap semua sehat sejahtera hendaknya..

selasa minggu lepas (minggu lepas oi, dah basi pun cerita hehe ;p)
Imam muda Ashraf datang opis saya..
so oleh kerana orang glemer datang opis nak bg ceramah..maka ramai jugakla yang datang mengimarahkan auditorium tingkat 11 tu :)
bagus kan..

tajuk ceramah ialah tentang multiculture..masyarakat majmuk kat mesia ni ha..
kat opis ni macam2 kaum ada..so kira orite la kan, kena la suasana dengan tajuk, tapi masalahnya yang mai dengar ceramah ni islam saje..

so imam muda ni suggest mungkin bole panggil yang bukan islam pun join...
cherita dia kalau bukan islam pun join, x muatla auditorium..
so kita mau kene angkat barang 4-5 khemah baru cukup kot hehe..park plak khemah tu kat bawah..
kambing golek mau 3 ekoq..tudiaaa memang layan la kan..;p

acara dan aktiviti sehat macam ni patut kerap diadakan..
dapat tambah ilmu didada otak ..
pengisian bermanfaat utk diaplikasikan dalam kehidupan sehariann..gituu :)
dan jangkahayat ceramah jugak harus dinaikkan kepada lebih dari sejam..
sejam tak cukup lahh..;p




oleh kerana x dapat selpui dengan imam muda, kami selpui dari jauh saje..
secara kiut2 dan bersopan..tak gitu ;p
wahahahha...
k la..bye bye..
takecare!!

Monday, August 24, 2015

more will be coming soon

assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua rakan2 blog..:)
semoga sihat sejahtera di bawah lindungan Yang Maha Esa..Amin

Tudung yang batch lepas saya jual tu nampaknya semua dah sold out..
dah ada yang booked semuanya..
yang second batch ni ada 2 helai saja utk Fareeda Sofiya dan adda 2 helai untuk Sugarscarf..
Harga seperti yang tertera pada gambar..:)
more will coming soon..

ohh..untuk belian online pun bole pegi ke website saya www.modishscarf.shoppy.my
saya belum warwar pada sesapa pun pasal website ni sebab belum pun official but u guys can buy online oredi :)
wasap pun bole 0162334145..

FS 006 RM55

FS 007 RM35

SS 001 RM15

SS 002 RM15

Friday, August 21, 2015

last day raya..

assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua rakan2 blog..:)
habes dah pun raya..dah masuk bulan zulkaedah..
dah habes raya makna habesla open house segala kan ;p
so sangat berharap agar perut kembali kepada paras normal..
kebuncitan perut terserlah apa lagi lengan..
baju dok pakai lani pun start ketat dah ;p

well, last hari raya sabtu lepas saya ke open house kawan satu opis, satu department, kawan makan harian saya..takla hari2 sangat hehe..
tp die memang driver tegar kami utk pi makan..yeayy!!
banyak makanan umah die semua sedapp wooh..makan sambil angkat jari kaki ;p
ada sate ayam kambing n lembu, nasi daging, kek, kuih mee sup..macam2 lah..


dek kerana asik makan, gambar makanan semua pun x sempat amek..
terima kaseh ek tuan rumah ajak kami anak beranak makan2..
kenyang sangat..
alhamdulillah, org yg selalu buat makan2 nih murah rexeki..:)

semoga kita berjumpe dengan ramadhan dan syawal pada tahun hadapan..
diharap lebih baik ramadhan depan dengan yang sebelumnya..
banyakkan sedekah dan amal..:)

sehingga berjumpe lagi..
takecare!!:)

Friday, August 14, 2015

ulamak terulung

assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua rakan2 blog..:)
alhamdulillah kita masih diberi nafas utk sehari lagi hidup di atas muka bumi..
syukur masih diberi kesihatan yg baik dan mampu hidup bahagia bersama anak2 dan suami..

saya ni sebenarnya dalam fasa nak mengimarahkan kembali blog saya yang kelam suram muram hehe sejak kebelakangan ni sebab malas sangat nak update blog..
well, sebenarnya iklan nuffnang banyak menari2 kat blog tapi sudahnya ia berlalu tanpa wang..hahaha..bunyi macam banyak wang berjuta kan..
tapi ok lah ada jugak dari tiada..

sebenarnya blog ni lebih kepada diari seseorang secara online..
apa yang kita nak tulis utk kenangan masa hadapan atau buat tatapan hari tua nanti..bole tulis dan coretkan..lantakla kau nak cerita apa pun...itu cerita kita..
tapi bila secara online paham2 jela kan, maknanya secara tak langsung dah berkongsi dengan org ramai..org gugel pasal resepi contohnya, keluar blog kita, so kita share bende yang baik utk orang lain..
bende yang baik dan jahat pun bergantung kepada penafsiran setiap org jugak..
kita rasa kita share bende baik, tp orang pula salah tafsir, kata nak menunjuk or sebagainya..so secara relatifnya bende ni subjektif..
terpulang kepada individu nak tafsir sebagai positif or negatif kan :)
kalau tanya saya, saya ok je orang nak kutuk ke ape pun, yang pastinya idup saya akan berjalan seperti biasa, gaji bulan2 tetap sama ;p mak ayah saya tetap bahgia dikampung dan gaji bulan laki saya tak kurang pun hehe..
kesimpulannya.. positifla utk setiap perkara, tak semua berlaku dalam dunia ni mengikut kehendak kita..

2 3 menjak ni, saya makin jarang baca buku, beli buku yesss..tapi nak baca kadang2 ada kekangan masa (well, ini memang alasan..MASA,sesungguhnya manusia sentiasa dalam kerugian)..
baca buku bila2 masa pun bole baca, membaca jambatan ilmu, membaca lift ilmu, membaca tangga kejayaan..semuanya akan bermula dengan membaca..

luangkanlah masa utk membaca kawan2..sebelum tido pun bole baca, anak nangis pun bole baca tepi dia wahahhahah ;p sambil tunggu ahbeng pun bole baca hehe ;p sambil berak  pun bole baca..tak kisahlah janji baca kan..

baiklahhh...nampaknya panjang intro kat situ hehe :)
ok, buku terbaru yang saya baca dan baru habes baca sabtu lepas..buku NIK ABDUL AZIZ, ulamak dan ahli politik terulung..
baru saya perasan, macam2 buku biografi saya baca termasuk Tok Jib (macam tak caya saya baca buku nih ) tapi pasaipa saya bulih tak terbaca tentang ulamak ulung ini..( betapa ruginya saya)
dan apabila dia sudah tiada, baru saya terhegeh hegeh nak baca, itu pun nasib baikla teman kawan pi beli buku anak di MPH, ternampak buku nih ...kalau tak memang tak baca jugakla..

dan saya jatuh cinta..
rupanya dia ada menulis banyak buku jugak..ruginya saya tak baca dari dulu..
cari2 kat MPH online, masih banyk buku dia yang ada (syukur)..
bole beli nanti dan baca lagi..insyaAllah..
kawan2 saya yang baca ni, bole pegi cari buku ni dan baca..
insyaAllah banyak manfaatnya..


sesungguhnya..dia memang bukan lelaki biasa..
semoga roh dia dikalangan yang beriman dan beramal soleh sahaja..
jika dari dlu saya jatuh cinta, pasti saya dah lama ke Pulau Melaka.. tapi sekarang baru rasa, rugilah nampaknya..
yang ada pastinya, rumah hijau itu..
al-Fatihah buat Tok Guru..

(terima kasih Tok Guru diatas cuti bersalin 60 hari dan bekerja hanya 5 hari)

Thursday, August 13, 2015

Fareeda Preloved Untuk Dijual

Assalamualaikum dan selamat pagi kawan2 blog sekalian :)
semoga hari ni baik2 sahaja semua hal yg kita lakukan..:)
semoga Allah s.w.t permudah urusan seharian kita insyaAllah :)

Hari ni saya nak preloved 5 helai Fareeda Sofiya saya..
alasan jual sebab dah jarang pakai..
dan..
sebab nak pindah rumah jugak so malas lah nak angkut banyak2..hehe
so jual saja mana jarang dipakai..

bole wasap saya mana yang berkenan di hati..harga murah sangat termasuk pos dgn tippuware sekali..0162334145 :)
kalau malu nak wasap email pun bole..intansh84@yahoo.com :)

sofiya 01 size 12cm
RM45 termasuk pos
sofiya 02 size 12cm
RM45 termasuk pos
sofiya 03 size 12cm
RM45 termasuk pos
sofiya 04 size 11cm
RM35 termasuk pos
sofiya 05 size 11cm
RM35 termasuk pos

Tuesday, August 11, 2015

Raya open house ITS Department 2015

salam all :)
alhamdulillah hari raya setiap tahun pun semakin meriah dan meriah..
anak makin ramai..sure makin meriah kan..
yang pasti setiap tahun kita semakin murah rexeki..:)

tahun ni di opis, open house department pun x kurang meriahnya..
yang pasti makanan memang banyak dan puas hati sebab semua orang makan bole repeat beberapa kali..hehe ;p
menu open house ialah laksa penang, meehun singapore vegetarian, nasik tomato ayam masak merah..ada kuah lontong nasi impit rendang ayam ketupat dan lemang..
menu wajib ialah sate ayam kuah kacang lah..tang sate tu je saya tak berapa puas hati dengan katering ni, lain2 makan bagusla..:)

cara penyajian pun bagus, ketiga tiga brader ni semua baik2..ikut je arahan kitaorang mana nak letak makan itu ini semua lah hehe..;p
kuih raya, kek, pastu ada jugak puding dan kuih jagung sebagai pencuci mulut..
kuih raya tu potluck, memasing bawakla mana yang masih belen kat umah tu :)

dah habes makan, masih banyak makanan lebih, panggil lagi geng department lain, pastu siap tapau bawak balik lg kan..
so laki ai gantung periuk la petang tuh hehe ;p

mekasih semua kengkawan yg sudi memeriahkan majlis :)
kalo ada rexeki tahun depan kita buat lagi, yang pasti lebih baik lah insyaAllah.. :)


yeayy..berjumpe lagi ditahun hadapan..kalo keje kat cni lagi lah ;p hahahha
takecare!!

Tuesday, August 4, 2015

Raya 2015

salam all :)

selamat hari raya maaf zahir batin dari saya sekeluarga..
punya la lambat nak wish kan, hari nih dah raya keberapa nih muhehehhe ;p
kalau ada tulisan saya yg mengguris hati sesapa saya mintak ampun dan maaflah..
kosong kosong katanya kan :)

raya seperti biasa lah, tiada sebarang keraguan memang akan balik ke rumah makpak saya di serdang kedah :)
takkan bergaduh laki bini dok berebut nak balik kampung memasing..;p
bonda saya kegembiraan sebab ada anak yang sah sah akan ada dirumah pada raya pertama setiap tahun wahahahhahah ;)

gambar raya tahun ni sangat terhad, dia punya pemalas nak amek gambar tu kan tahap tak tau apa hehe...2 keping je ada..naseb baikla ada kan..;p

raya tahun ni, anak teruna saya dah besar, dah bole jalan pun..
buas tu tak payah cakapla kan..anak jantan cenggitu lah kot..;p
pakai baju tak payah nak ayu sangat sebab takut terkoyak kain takpun tersungkur ketika nak ligan dia sebab nak panjat kucing buat motor ;p
hehe..
pakai jubah lah..senang nak selak..pecut takat 100meter tu tak dak hal lah ;p



alhamdulillah..ada rexeki lebih nampaknya tahun nih..
beli umah besaq sikit dari yang sekarang ada..
so maknanya bertambah ler utang yg dok ada..;p
jadi makpak ni, macam sepupu saya kata..menumpang rexeki anak je, anak2 la yang bawak rexeki kat kita..so, bersyukurlah kita ada rexeki anak ni..:)
semoga Allah swt murahkan rexeki kita semua..Aminn :)

hal berkenaan rumah, nampaknya semua dah setel, last jumaat, dah sain dengan lawyer bank surat agreement..
so last dah bab2 sain umah ni..
2 bulan lagi kot bole la pindah dah..
siap2 la duit nak pindah umah baru tu (nak siap duit apanya duit pun dah habes ;p hehe)
bab renovation ke ape nanti saya share lah kat blog..buat kenangan or rujukan sapa2 kan..


rumah yang ni beli pun dekat saje dengan rumah lama untuk mengelakkan kepeningan kepala akibat nak cari babysitter baru..
so senang, rumah baru dgn rumah lama hanya setengah kentut sahaja jauhnya..kalau kentut sampi habes makna terlepas lahh..kene gostan org kedah kata ;p hehehhe

harap semua urusan akan berjalan lancar..
semoga Allah swt permudah hal seharian saya..
doakan saya kawan2 :)
takecare all..
:)
Bye..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...