instagram

Thursday, August 25, 2016

webe site database

assalamualaikum semua kenagkawn blog kesayangan yang dikasihi..
semoga dilimpahi kebahagiaan dan kesihatan yang baik setiap hari.. :)

saya jarang menulis hal kerja saya..
sebab..
tak de yang menarik pun hahhaha ;p
hal kerja ade ke yang menarik ?? [tolonggglahh kalau ada yang kata ya ;p]
nak plak kerja yang boring, i rasa kan, kerja yang tak boring ialah line fashion dan interior design..
yang tu best  lah..
tetiba dah tua bangka ni baru rasa tersalah amik course masa stadi dlu..
tersalah pilih kerja mase lepas grad dlu..
wahhahahhakkakakakka ;p

seriussly rasa nak stadi interior design..
bole cam tu?? heheh..
giteww la merapu di tengari sebab mata ngantook ;p

well, jumaat tanggal 22 Julai 2016 tarikh pelancaran dan pengenalan kepada database baru untuk network team ..
yang mana database itu saya yang develop..
tak bole nak dikatakan sistem sebab sy create through sharepoint je..
taklah se- komplekss buat coding untuk sistem2 yang canggih tu..
tapi memadailah buat masa sekarang untuk bertahan sebelum bole propose betul2 sistem yang bagus..

yang tak menahan tu, kak ina (project manager) siap orderkan makanan tu..
makanan x sempat nak snap gambo hahaha..
semua makan macam naga..sebab menu ialah lemang dan rendang ayam..
lemang kemain lembut sedap..
ada kuih muih dan teh tarik..
sesuai lah untuk minum petang..

hari jumaat tu saya cuti sakit sebenarnya..so datang mase pelancaran ni sahaje..
datang makan tepuk tangan sana sini pastu balik waheheheh..
bawak makcik nely sekali..
suka sgt dia mai opis ni..
x paham aku..







dahlahh..
setakat tu je dlu..
nanti kite sambung ye, takecare semua!!

Wednesday, August 24, 2016

besday En.J

assalamualaikum selamat sejahtera kawan2 blog kesayangan..
harap sehat baik2 sahaja semua..
punyalah malas nak menaip..
berhabukla blog hehe ;p

ni baru terasa nak bercerita..
jadi bole la merepek skit..
well, citer dah basi pun..sebulan lepas..
muahhahahahha ;p

besday laki i yang ke-*7
ko pikir la sendiri kat depan tu nombor berapa kan kihkihkih ;p
oleh kerana saya suka makan roma rack ..so i is request makan kat sana..
aku lak yang request kan, kata besday laki..
hehe ;p

penggemar beger tegar sure la pilih beger, dia kata sedap..layan..
roma rack i lagi sedap lahh..
sampai jilat pinggan dan tulang..
seriussss...;p

ambik 2 main course selalunya memang dapat kids meals free pun 2 jugak..
yang ni memang berbaloi2 lah rasanya..
siap dapat aiskrim 2 pun free jugak..
:)

setiap tahun pun semakin hari semakin tua..
tak tahu apelah yang dah buat sepanjang usia tua ni..
seriussslah kan..
risau mati sia2 wei..
muhasabah diri!









dahla..
setakat tu saje..
malas nak taip panjang2..
;p
berjumpe di lain entry, doakan saya rajin menulis dan baik2 sahaja :)
takecare kawan2 :)

Wednesday, August 10, 2016

Short trip to Kota Bharu

assalamualaikum kawan2 blog kesayangan saya..
semoga kita semua diberi kesihatan yang baik setiap hari..
aminnn..

yang ni pun cerita basi jugak..
basi sangat ahahhaha..
tarikh tepat ialah pada 28 May 2016..
ikut En.J buat keje di Kota Bharu..
sekejap je..
pegi hari sabtu pagi dan hari ahad tengari dah bertolak balik dah..

sebenarnya, pegi pantai timur ni letih woo kalo drive..
tapi x de choice lain la plak melainkan drive kan..heheheh..
dahla bawak anak semua..
lagila letih..

hotel yang kami stay ialah ditepian sungai..
by the river kata omputih ;p
Hotel Grand Riverview..harga adalah sangat berpatutan, saya booked tru agoda.com..
termasuk GST tak sampai pun 300..
hotel saya rasa cantik je, besar dan bilik pun memuaskan hati..












check in bilik pun dah petang sangat..
makan tengari pun lambat dalam kul 4 petang..
so malam kuar makan lambat sikit..
tak tahu nak makan ape sebenarnya since dah letih ingat nak tido je pastu anak2 pun semua buat hal dah..
jadinya kami cari makan malam yang dekat2 je dan senang cari..
bawak keta pusing2 ternampak restoren ni ditepi jalan..
ramai giler orang so sedap la kot kan hahah..
malas nak pikir singgah je terus..

nampak macam sangat glemer ialah ikan bakar sebab diorang bakar kat tepi tu je..
berator ikan menunggu giliran utk dibakar hehe..
hidangan sampai terus makan tak pandang kiri kanan dah..
dan memang sedap pun..
rasanya macam ikan bakat kat Bayan Bay tu..








penginapan hotel beserta sekali sarapan pagi..
macam biasalah saya akan amik hotel yang ada free sarapan pagi hehe..
tak yah pening pagi2 nak carik sarapan..
:)

normal sarapan lah yang hotel sediakan..
mee goreng, nasil lemak..roti-roti , buah buahan..
..lepas sarapan naik bilik bersiap utk bertolak balik, lagi lambat balik lagi lambatlah sampai umah..






begitulah ceritanya..
pendek sahaja jalannya..
lebih kepada buat kerja..
..lagi dahsyat, mase balik jalan jem gila..
gila ya amat..
dahla lapaarrrr...
jem plak..
hahahah..sabo jelah ;p

takecare kawan2 ..
salam :)

Wednesday, August 3, 2016

Sukan Genius Aulad Kota Kemuning 2016

assalamualaikum kengkawan blog kesayangan saya..
semoga kita semua sihat sejahtera dibawah lindungan yang Maha Esa :)

cerita hari ni cerita yang dah basi hahahha ;p
basi yang tahap bergaban punya lama..
ehh tak jugak..
rasanya hari kejadian bulan 5 kot..
okla kan..
3 bulan lepas ..LOL ;p

sukan sekolah Nely..
Genius Aulad Kota Kemuning..
berlangsung di basketball court Kota Kemuning dekat dengan MBSA tu..
dalam erti kata lain, sangat dekat dengan umah kitaorang lah hehe..
i loike!!

well, acara bermula seawal 9 pagi dan habes sekitar jam 12..
makanan yang disediakan ialah potluck..
saya macam biasalah..buat mee goreng..letak siap2 dalam polisterene kecik2 tu..
senang nak makan kan..
macam2 makanan ada..
air kotak, kuih muih puding..mee goreng mehun goreng..
kenyangla makan macam2 kan..:)

makcik nely masuk 2 acara..
2-2 pun menang..
pandai dia bawak bola pimpong dalam sudu..
nak gelak tengok ;p
kihkihkih..
besar dah anak i :)

dah besar anak kite tu makna dah tua tu..
tuaaa??
seriussss..??
apakah persediaan kita menyambut tua?? hahahha
[ingat mati ingat mati, muke seriuss dahi berkerut]













begitulah ceritanya..
teacher2 pun semua bagus2..
3 tahun dah dengan diorang..
kenal sangat dengan muke aku nih ;p
hehe..

oklahh..
ada masa saya taip lagi..
bye and takecare kawan2!!
:)

Tuesday, August 2, 2016

Let's beRaya bersama webe :)

assalamualaikum kawan2 blog kesayangan saya..
harap sehat2 belaka saya doakan di pagi selasa hari ni :)
cerita kedua nak up di bulan ogos ni cerita raya kat opis rabu minggu lepas..
kemain hebat raya tahun ni di opis..

selalunya tahun2 sebelum ni..
raya hanya buat ikut division sahaja..
buatlah bila2 korang free macam tu..
tapi raya tahun ni lain skit..
diorang kumpulkan semua..so setiap division diroang bagi satu stall..
setiap stall kene prepare 2 jenis makanan..

nak decide makanan tu sebelum ni dah meeting semua ketua2 setiap division tu..
supaya makanan tak sama utk setiap division tu..
division saya ITS, saya jadi kepala..
dah jadi kepala ni, kene buatla mana patut kan..
nak makan sama2 nanti, jadi tolong menolong amalan mulia..
gitewww..

setiap stall pun kene decorate..
bagi cantik bagi lawa dan mantoop
menang dapat RM2k..
bila menang dapat hadiah ni semangat lain macam skit..
hehe..
barang2 utk dekorasi semua saya carik sendiri kecuali lampu liplap, Rus yang tolong belikan..
dari sekecil barang utk deco stall semua kene carik sendiri dan bajet yang di peruntukkan pun besar so senang sikit nak cari barang..hehe, suke aku bab2 deco nih :)

pada hari kejadian..ramai kawan datang membantu..
so deco stall sangat mantop dan menawan..;p
siap ada atap daun kelapa lagi..
ada kawan yang rajin dan semangat macam Husna memang kau tak ragu2 lah nak menang stall tercantik hahahha ;p
malam2 dia sanggup cari daun kelapa buat atap..
terbaekk!!
tengkiu Husna :)

ada 10 stall bersama kurang lebih 20 jenis makanan, gilerr punya banyak..
sampai tak tertengok makanan apa ada..hehe..
macam yang pernah daya cakap di FB, stall ITS kitaorang prepared Mexican dishes..
sedap wooh..
3 jenis kitaorang hidang..
quesadillas, tacos ayam dan kambeng dan burittos..
nachos pun ada..diorang bagi free tu..
alhamdulillah rezeki..caterer yang bagus kan :)

ok bercerita mengenai caterer, yang ni ada orang rekemen kan..
rekemen sahaja tidak memadai..
saya pi test da food dengan 2 org kawan saya..nak tau sedap ke tak..
test food di restoren..
rupanya diorang ada restoren..nama Thyme Out..
hampa gugel jelah Thyme Out nanti kuar lah..
saya deal dgn Azim n Najee..
senang deal, harga bagus servis menawan..
senang crita yang diorang ni memang saya rekemen..
Fon Number 017 - 372 8463 :)

















tak disangka sangka menang pulak stall terbaek tercantik dan terrrrr--semualahhhh ;p
hehe..
tak jugak..
saya memang bekerja jugak utk menang tu..
plan siap2 dah nak deco apa..
itu sebab bila nak bli barang saya dah tau nak bli ape..
:)
rexeki..alhamdulillah..

dan jugak tercalon utk best dress, tp tak menang pun..
sebab bukan rexeki saya..
dress tu dress minaz je pun hahha..
baju raya yang tidak dipakai masa raya..
disimpan utk dipakai time raya kat opis ni lah..
daripada nak kene beli baju lain, membazir kan..hehe ;p
crown atas kepala beli kat GM klang, banyak org tanya hahahha..
RM20 hengget je pun, tp die punya blink2 kalah dato Vida wooihh ;p





oklah..
setakat tu je..
ada cerita byk lagi nih hahah..
pasni ada masa saya taip lagi..
takecare kawan2!!
:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...