instagram

Tuesday, November 22, 2016

short trip ke Kelantan pula :)

assalamualaikum salam penuh keberkatan kepada semua kawan2 blog..
diharapnya semua sehat dan dibawah barakah Allah s.w.t insyaAllah..

seminggu berselang selepas balik dari Terengganu, kami ke Kelantan pula..
hehe..
nak jadi orang pantai timur gamaknya..
:)
seperti Terengganu, ni pun short vacation juga..
macam biasa bila ada kerja yg perlu dibuat, tak bole la nak cuti lama2..
kali ni kami menginap di Hotel Perdana..
best gila hotel ni, sampai je kat kereta di depan lobi dah ada yang menunggu buka kan pintu kereta..
i ols tak reti la ada org tolong bukak pintu ni..maluuuu ;p lol

macam biasa hotel booked truu agoda..
murah dan cepat..
try jugak di trivago tapi harga mahal pastu kengkadang hotel yg dimahukan tidak wujud..
pelik..
i dont like ;p
hotel ni macam ranking bagus jugak..memang patut pun sebab servis very the tiptop..
saya memang recommend lah hotel ni senang crita :)

pakej penginapan jugak seperti biasa beserta sarapan pagi..
sarapan pagi ada laksam kali ni..
punyalah lama tak makan laksam..:)

budak2 ni macam biasa wajiblah mandi kolam..
saya pun kalau nak booked hotel pastikan ada swimming pool..
makloom lah umah takde swimming pool kan..
swimming pool di Perdana Hotel besar yakmat..
orang pulak tak ramai, jadi nya memang layan lah diorang ni mandi manda..

kami balik keesokan harinya..
sebelom balik saya singgah di Bazar Tok Guru cari barang..
usha2 barang je by right..
nak tengok ape ada kat sana..
pendek cerita, banyak kain telekung solat..
murah2 pulak tu..
lenkali nak cari telekung bole singgah cni..













Sebelum balik, saya singgah makan di Nasi Ulam Cikgu..
betul2 tengah Kota Bharu..
senang je nak carik..
dalam Waze ade hehe..teknology zaman sekarang sangatla memudahkan :)

kesimpulan dari makan kat situ..
MURAH..
dan SEDAP hehe :)
semua makanan versi pantai timur lah..
yang paling power is BUDU lah..
budu dia seddap wei..
sampai rasa nak hirup hahahha ;p
lenkali pergi kite cari lagi tempat makan best :)







setakat itew dahulu..
berjumpe di next entry lah kalau ada cerita hehe :)
takecare kawan2..
salam :)

6 comments:

- dieyana - said...

singgah petang di sini..aduhai..rindunya nak kelik kampung...

hotel perdana memang best! rindu! ;-))

NanyFadhly said...

Assalammualaikum. Thanks dear for dropping by at my blog. Salam kenal juga.Bila tengok orang lain jalan2 dalam KB ni macam best nyaaaa. Sebab walaupun husband ore kelate..tapi tak pernah lagi jejak segala restoren yang best2. Hahah! Balik kampung dok rumah ajer. :)

adarnadzmie said...

cantik sgt hotel... pool pun besaq...

nasi ulam tu paling win... akak terliuq sgt2...hahaha

International Directory Blogspot said...

Hello ! But just an invitation to join us on "Directory Blogspot" to make your blog in 200 Countries
Register in comments: blog name; blog address; and country
All entries will receive awards for your blog
cordially
Chris
http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
++++++
Hello! hanya jemputan untuk menyertai kami di "Direktori Blogspot" untuk membuat blog anda di 200 Negara
Mendaftar dalam komen: Nama blog; alamat blog; dan negara
Semua penyertaan akan menerima anugerah untuk blog anda
hormatnya
Chris
http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/

Nur Zahirah said...

wahh bestnyaa

LYAfrina said...

bestnyer..menu kampung is awesome..
x pnh jejak kaki lg kat kelate.. masa kecik2 dlu je pernah.. ada jgk plan nk kesana

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...