instagram

Wednesday, July 20, 2016

Akuarium ikan kat rumah..

Assalamualaikum semua kawan2 blog kesayangan..
semoga sehat sejahtera di bulan raya ni..
banyak open house, banyakla makan kan..
tapi beringat2 la makan tu..

saya rasa bulan ni bulan paling kesihatan amat tidak mengizinkan..
semput saje memanjang..
ekon kat opis dia punya sejuk seperti mahu membunuh..
haihhh..
bertambah la semput sebab saya alah kalau terlalu sejuk..

baiklah..
membebel ekon sejuk kat opis pun tak guna kan hehe ;p
baik kita menulis sesuatu yang bole sharing dengan orang lain..
lebih mendapat manfaat giteww..:)

minggu lepas..
lepas balik dari beraya di kampung hari ahad..
hari isnin dan selasa saya dan En.J masih bercuti...
boring gamaknya, En.J ajak saya cari akuarium..
minat bela ikan rupanya hehe..
so saya ikut saje [bukan duit saya hehe ;p]
mula-mula nak beli akuarium kecik tapi macam rasa alang2 jek..
lebih baik besar terus [lol mcm byk duit ;p]
so, kami ambik besar terus..
tapi tak dela besar mana pun..cukup muatlah dalam rumah ;p hehe..

kat kedai tu, ada bermacam jenis akuarium..
besar ada kicik pun ada..
tengok bajet kite jek..

ikan pulak..
tak terkira lah banyak nyer..
terkujat jugak la pada orang yang tak tahu macam saya..
macam2 kaler macam2 saiz macam2 harga ada..
sampai harga ikan ribu2 siap bole buat installment 0% interest hahahhaha ;p
saya mampu tengok je ;p












ni alamat kedai dan nama kedai..

Nama Kedai : Xian Long Aquatic
Address: No. 12, Jalan Ringgit 23/11, Seksyen 23, Selangor, 40300 Shah Alam, Malaysia
Phone: +60 3-5541 3109

tengok kedai pun dah besar so dah bole agakla kan berapa banyak ikan kat dalam hhahahah ;p
bole pi usha kedai ni lah kalau nak bli ikan akuarium atau apa2 berkenaan ikan peliharaan :)



ok, ni gambar setelah diisi pokok hiasan dan batu batuan..
batuan saya pilih kaler putihla, baru cerah skit mata memandang..
batu tu satu pek yang 20kg punya..
saya letak satu layer je..
nanti agak2 nak tambah..bole tambah kemudian lah..

lokasi meletak akuarium ni ialah di depan pintu masuk umah..
nak masuk umah daku, akuarium ni dlu nampak  :)

ikan belum letak time ni..
nanti dah letak i is share later lah..
letak ikan kaler2..memang cantik..:)
nanti eh saya tunjuk [ade ker org kesah ;p]

oklah..setakat tu dlu..
nanti saya tulis lagi..
cemana weken u olss yang lepas..??
saya geng ipar duai datang beraya, 2 periuk sup aku buat..;p hehe..

bye..
takecare and salam!!

3 comments:

lieyalatif said...

Cantik beb.... letak ikan nemo tauuu ekekekekek... lawooo umah ade aquarium...sejuk je mata memandang ikan berenang2...ecewahhh....

adarnadzmie said...

lawooo... dulu2 masa anak sorang ada jugak bela ikan dlm aquarium mcm ni.. tp saiz kecik sikit... masa tu glamer ikan kepala dongga tu.. akak lupa pula nama ikan tu... hehee

skrg dah malaih...hehee

LYAfrina said...

cantik..mmg nmpk sejuk j ada aquarium dlm rmh..tp kna rajin jaga n tukar air selalu la

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...