instagram

Thursday, July 14, 2016

Carpet Prima Sdn Bhd, Nilai 3 dan SSF - Deco Raya 2016

Assalamualaikum kawan2 blog kesayangan saya..
harap masih ceria dengan semangat raya dan open house yang penuh pada sabtu dan ahad hehe ;p
jangan makan lebih takut kolestrol naik u ols..
naya ;p

ok ok..
cerita kali ni hal deco rumah lagi..
banyak bende bole share sebenarnya kalo melibatkan deco rumahb dan hiasan dalaman ..
cuma tak ramai yang share je..
kalo kita share sebenarnya banyak dapat response positif melalui wasap dan message FB..
banyak jugak kawan2 yg pm tepi bertanyakan hal deco rumah dengan saya..
sikit2 mana saya tau insyaAllah saya share..
mintak pandangan ke ape, tu tak pandai le..umah aku, aku reti la ko..hehe ;p

baiklah..
kali ni pasal karpet..
bercerita hal karpet, sebenarnya saya tak suka karpet sebab saya jenis alahan teruk..
habuk sikit je siaplah..
bersin memanjang..gatal hidung sampai kadang2 bole asma..bukan hal main2 tu..
jadi, masa nak pindah rumah baru saya ada terpikirkan karpet..
takkan la plak nak letak tikar kan, macam tak sesuai..

karpet pada citarasa saya mungkin teruk skit hehe..
teruk tu maksudnya memilih skit la..
jadi mula2 beli karpet kat Jakel masa baru pindah tu saya beli yang tak de bulu..
betul wei, memang tak de bulu karpet aku..
cantik corak macam karpet tp tak de bulu lols hahhaha..
masa cakap kat budak Jakel tu, terus die bawak aku kat hujung sekali..rupanya ada karpet tak de bulu...lolls hahhaah..
so terus beli la sebab memang cantik pun [perasan]..
harga mahal sikitlah..
saiz tak de yang besar sgt, ada yang sedang2 je, kalo hall i olls kene park 2 karpet kat ctu..oleh kerana bajet sekangkang semut, maka satu je i beli dlu..;p ihikkks

pastu setelah beberapa lama menelek dan meneliti jenisan karpet..
pada hemat saya [poyo], saya berkenan karpet berbulu halus pula..
berbulu halus maknanya memang cantik..terbahagi 2 jenis - samada handmade [mahal gila bapak kau] or mesyin made la [murah skit, sesuailah dengan saya yang bajet sekangkang semut]
mesyin made katanya eurrope design [sweden made - betul ke mamat nih,x caya aku]..
europe design diorang cantikla..
saya suka..saya la, u olls tak suka x pe hehe ;p
so beli sekeping kecik buat try [sebenarnya bajet sekangkang kerengge]..kecik je harga RM380 kot tak silap..
muncung panjang laki aku..[x peduli pun aku]
pastu beli runner sekeping buat try jugak..niat dihati nak letak depan pintu..
okla lena tidur malam tu lepas beli..
hehe ;p

karpet x de bulu, ada kat Jakel Shah alam..i beli sana je..pila terjah kalu berkenan..
gambar kat bawah ni karpet umah i yg x de bulus..
nak sapu senang, nak vacuum lagi senang..
kalo tertumpah air milo ke, anak muntah ke..senang nak berus dan basuh mudah hilang kesan kotoran :)


karpet bulu cantik halus tenggelam bontot kalo duduk tu i beli kat nilai 3..
Karpet Prima Sdn Bhd..
glemer kat fb sebab murah..mmg murah pun..byk jenis banyak pilihan jadinya rambang mata hehe..
pi usha fb diorang

https://www.facebook.com/carpetprimamalaysia/
Phone Number : 012-285 8611
Open Today 9:00AM - 9:00PM
Website : http://www.carpet.com.my/











Adala sedikit pertambahan deco sini dan sana..
kotak vintage ni beli dari Robinna Home Mart, Shah Alam..RM40 seketul tak silap..
ada member price so bole dapat murah skit..

deco tangga pun saya tambah 3 frame baru..
letak je kat mana tempat kosong..
sangat mudahkan sebab dah ada jaring2 tu, jadi saya hanya letkkan dawai dibelakang gambar dan sangkut sahaja..
agak2 boring bole ubah mana yg suka..:)
gitew..





ok, pokok hijau ni saya sangat minat..
lama simpan hasrat nak beli tapi tak tahu mana nak beli yg cantik dan menepati citarasa saya..
umah kecik dlu susah nak letak sebab pokok ni besar dan makan ruang..
bila pindah kerumah ni, ada ruang skit maka pokok ni bole la ditempelkan hehe :)

pokok ni saya beli di SSF..
SSF saya usha di Puchong dengan di Cyberjaya..
tp di Puchong lebih besar, 3 tingkat keluasan nya..
Cyber agak pack, banyak barang so susah gila nak pilih perabot..

harga sama je..
oleh kerana bulan ni besday En.J..
so membercard atas nama die dan dapat diskaun yg besar..
50% utk first item, next 5 item is 30% less..
berbaloi..

meja console cermin tu saya tak aim sangat sebab takut tak masuk dgn stail deco rumah..
tp beli jugak memandangkan meja console jenis kayu putih diorang kurang menepati citarasa saya..
harga lebih kurang saje..
meja cermin ni kukuh sebenarnya..
lebih kukuh dari meja kayu putih yg saya nak tu..

kalau tanya harga kat saya di SSF..
saya kata mahal..
tak de 50% diskaun, tak mampu saya nak beli..
meja console tu RM1190 - 50% diskaun
pokok RM359 - 30% diskaun..
SSF best..saya suka sebab stail deco die kene dgn citarasa saya..
cuma tak kene dengan poket je..
hehe :)





gambar di atas macam x de kene mengena..hehe..
layannn..
so setakat tu dlu cerita deco raya..
ada lagi nanti saya share lah..
nak tanya ape2, bole email or wasap saya..
insyaAllah saya reply kalo ada kelapangan..

takecare and salam!! :)

3 comments:

Zee Suhaini said...

cantiknya deco..kita pon minat mendeco..

LYAfrina said...

woww..rambang mata kalo tgk ni.. puas hati nk buat pilihan..byk karpet tu

game2soft .net said...

G2S Best stylish carpet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...