instagram

Monday, May 16, 2016

gantung pokok :)

Assalamualaikum kawan2 blog kesayangan :)
semoga sihat di pagi senin mondays blues ni..
hehe..:)
betul2 monday blues hari ni sebab malas gell nak datang keje ;p
tapi datang jugakla dah kata cari makan kan..;p
tak kerja, mana nak dapat duit ;p

ok ok, sambung cerita beli pokok minggu lepas..
beli 6 pasu lah ceritanya..
keesokkan harinya laki i is gigih betul terus gantung..
konpius lak aku, aku ke yang excited ke laki aku hahhaha ;p

pagi2 gantung best sikit sebab belum panas..
hirup udara pagi yang nyaman memang best, nak plak rumah saya dalam kawasan kampung, ayam berkokok pagi2 bole dengar, burung berkicau menyanyi pagi2 pun sayup2 je kedengaran..:)

biase la kalo pagi2 keluar, budak dua orang ni pun sebok jugak nak menolong..
kadang2 bawak je pegi taman, sebelah umah ni je..
since memang tak de budak2 sebab x de jiran pun, maka taman kosong..
anak2 saya main macam taman sendiri kekdahnya..hehe :)

ohh, pokok dalam pasu yang saya beli bunga putih tu..kadang2 ada ulat pokok yang hijau2 gemuk2 tu..geli woiihh..
so kene sembur sikit racun supaya tak le botak pokok i dikerjakan ulat2 tuh..;p


 






begini lah rupa pokok setelah digantung..
kene gaya dan warna pokok memang cantik kejadiannya..
tinggal malas dengan rajin jela nak jaga pokok2 ni..

selalunya, bukan saya yang bajakan dan mandikan pokok2 ni..
En.J yang rajin..
pagi2 sebelom pi keje die akan siram..
kalau tak sempat pagi, petang balik keje dia akan siram..
saya hanyalah mandur yang melihat tumbesaran si pokok2..
pokok semua gemok2 hijau2..i senyum lahh..
kalo kering je, nanti i akan cakap "bang, pokok cam kering je, nt siram lebey skit" kihkihkih ;p
tak pun "bang, kasik baja pokok tu, macam tak larat nak idup je die" lol ;p

pendek kata ada pokok dirumah akan menjadikan kita lebih bertanggungjawab ahahahhaha ;p
sebab kene tengok jugak die cukup makan ke tidak ;p

dahh..setakat ni dlu, berjumpe di lain entry ya..
takecare kawan2..!!
salam :)

4 comments:

Shaiful said...

Nice. Alang2 kirim salam kat Wak Jumari :)

lieyalatif said...

tu diaaaaaaaaaaaaaa...berseri2 dah rumah ade pokok2 ni kan beb...cantik2...suke tgk.... mcm lieya senang ajek tanam pokok rose jepung jek hhahahaaha senang jaga, bile berbunga tu masyaAllah lawooo nye....

Nafira usof said...

hoihhhh.. bagi arahan jer??? tolong lah siram jugak. kah kah kah kah kah.

beb! kalo pokok tuh ade ulat, pastu gantung tinggi2 mesti susah hang nak kesan xtvt ulat tuh. kena selalu pantau lah. kang tinggal pasu jer kang~ heheheheh

LYAfrina said...

cantik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...