instagram

Wednesday, March 9, 2016

anak sulung

assalamualaikum semua kawan2 blog kesayangan..
alhamdulillah utk semua rezeki pada hari ini..
jgn lupa jugak sedekahkan al-fatihah utk ibu bapa kita hari ini..
semoga semua org mendapat barakah dan kesihatan yang baik dari Allah s.w.t..

ok, hari ni cerita ialah berkisar hal anak..
mak mak sangat kan..
tp saya jarang sangat citer hal anak dalam blog..
kali ni bole nak story sikit sebab ada gambar..
hehe ;p
x de gambar boring lah..gitu..;p

kitaorang ada grup wasap utk makmak pakpak for 6 years student..
maka ramaila org dalam grup wasap tu..
create grup wasap macam ni memudahkan ibu bapa dan teacher utk communicate each other or sending out some info or latest news about Genius Aulad..
dalam grup wasap baru2 ni teacher ada bagi gambar2 diorang pegi Masjid Besar Shah Alam utk solat berjemaah..
masing2 kene bawak telekung dan kopiah utk lelaki..
acara ke Masjid Besar Shah Alam ni setiap tahun ada..
alhamdulilllah subhanallah utk acara2 baik macam ni..
semoga terus dikekalkan..
:)




Gambar yang kat bawah ni, principal wasap utk task mewarna budak2 ni :)
siap kene bawak t-shirt spare kot2 baju kotor terkena warna air..
buat bende2 macam ni, budak2 memang suka sangat la..
macam2 rupa jadinya..
hehe :)

alhamdulillah, tahun ni dah 3 tahun anak saya di Genius Aulad Kota Kemuning..
sekejap je mase berlalu..
pada pemerhatian saya, baik2 sahaja setakat ni..
sikit2 bolelaa membaca..
alahh budak2 kan..
nak dipaksa paksa sangat tak bole jugak..
jadi saya pantau je perkembangan die..
dirumah bagi sikit2 latih tubi math dan bahasa..
sikit2 pun x pe, jangan x de langsung..

iqra pun ok jugak..
setakat mampu die la..
btw, daftar tahun 1 tahun depan dah mula, saya dah daftar online di https://public.moe.gov.my/
then baru ke sekolah bawak dokumen yg diperlukan..yg tu belum buat lagi hehe ..


Jika ada yang tanya saya Genius Aulad sekolah bagus ke?
saya jawab ya..
islamic english diorang setara..
cuma jangan nak harapkan seratus peratus skolah ajar la..
balik sekolah kene jugak tengok kerja sekolah anak2..
tengok solat dia..

penat macam mana pun kerja, anak tetap utama..
dah sanggup nak jadi working mother..
semua kene balance la..
kerja ofis, hal rumahtangga, hal anak2, semua pun nak kene tengok..
bukanlahh kerja mudah..
pengorbanan seorang mak yang bekerja..gitu lahh :)

semalam hari wanita sedunia katanya..
jadi utk semua wanita, selamat menjadi wanita yang bahagia..
luar dan dalam..atas sampai bawah..
kihkih ;p
semoga setiap hari yang berlalu mematangkan kita..
insyaAllah :)

salam n takecare!!

2 comments:

adarnadzmie said...

dah besaq nely skrg nih.... belajar rajin2 yer nely...?:

Nafira usof said...

bagusnye xtvt dorang.
kecik2 lg dah didedahkan kepada masjid.
memang berbaloi lah bayar yuran taska mahal sket kan beb~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...