instagram

Tuesday, February 2, 2016

Balik kampung dan Lost World of Tambun

assalamualaikum kawan2 blog sekalian..
hari selasa hari nih, so patut semua adalah sgt ceria dan hepy nak buat keje hehe :)
hepy working yeahh!!

baiklah..
ada sikit cerita lah mau kongsi kat blog nih..
ada kawan tanya saya, raya cina balik kampung ke tak..saya jawab tak lah sebab mase cuti Thaipusam lepas saya dah vrooooommm vrooomm balik kampung hehe..
so raya cine saya, versi lepak santai di rumah saja..
kot ada sesapa nak mai hantaq limau sekotak..di alu alukan hehe :)

cerita cuti balik kampung macam biasa lah..
mak masak versi nak habeskan semua lauk dalam esbook sekaligus..
banyak makanan..tinggal lagi perut tu mampu ke tak nak tampung jumlah makanan yg nak dimakan..
mama saya ada masak makanan wajib, mee kuah yang ada berbagai haiwan laut yg direbus bersama..:)
sedap sampai angkat jari kaki..

hari ahad ada wedding anak sulung pakcik kawen..
so harusla ada nasik minyak ..ada lembu kerbau dalam hidangan lauk..
belum lg laksa dgn tomyam ..hhhuhuhh sajalah sebab kesian perut kerana terpaksa bekerja keras menghadam makanan ;p

bertolak balik hari isnin pagi..
tak terus balik shah alam pun..
singgah bercuti barang sehari di Lost World of Tambun di Ipoh..
bawakla anak2 main air sekejap..tengok2 binatang di pet zoo tu..
kalau tanya saya, tempat ni bagus skit dari segi kebersihan dari Bukit Merah..
hotel pun baru dan bersih..
okla utk bawak anak2 makan angin :)
anak2 hepy dah cukup dah :)




Disini ada theme park sebab Lost World of Tambun ni ialah sunway grup..
so konsep sure sama dengan Sunway Lagoon  :)
sebelum mandi manda dan melawat pet zoo, kami naik keretapi ni utk melawat kawasan sekitar ..

dah habes pusing kawasan..
baru main2 di theme park..
naik kuda pusing2 then naik ketapi yg rail tinggi warna hijau tu.. mak gayat
ngeri woi..





Lepas di theme park, ke Tiger Valley plak..
ada dua ekor harimau besar kat sana..
habitat harimau ni ya ampun..bersih gila..:)
suruh i dok dgn rimau ni..i mau woi  
siap ada sungai lg dalm tu..

di petting zoo banyak binatang ada kat sana..
sekali lg kawasan memang bersih dan terjaga rapi..
ada bau2 kurang menyenangkan skit tu biasalah..kann :)















part mandi manda tu yang paling nely tak sabar..
pening dengar die asik tanya bila nak mandi kolam ;p
si adik mandi sekejap je tak tahan sejuk ..
si emak hanya memandang dari jauh..
malas la nak berendam basah2 nih ;p

dah kecut2 mandi kolam sudahnya semua kelaparan hehe..
nasib ada bwk air dan roti..
alas dlu perut then balik bilik siap2 utk makan malam :)
makan malam pun dekat2 situ je..







lepas makan malam lepak kat bilik je..
hotel ni saya booked via Agoda..
harga sangat berpatutan lah kalau tanya saya honestly..
termasuk sarapan pagi utk 2 orang..

hotel dan sarapan pagi saya review next post ..
:)
checkout pukul 12..
dan terus balik shah alam..
bye bye Lost World of Tambun, nanti bila2 kita jumpe lg :)

cemana cuti thaipusam kawan2??
harap semua baik2 seperti saya..
sentiasa positif dalam setiap urusan kita..semoga Allah permudahkan jalan, ruang dan peluang utk kita..
salam dari saya :)
takecare!!

2 comments:

lieyalatif said...

raya cina nanti leh lepak2 umah n jalan2 mall kan shark....time tu org tak ramai kot sebab ramai lik kg....

ishh lost world of tambun tu dari dulu lieya nak pergi...bawak budak2 main air...kene tgu hari bukan cuti sekolah le...kalo pi cuti sekolah mak oiii ramai org.....belaga bontot nak mandi ekekeekekek

hainom OKje said...

Hihi...mee kuah yg banyak hidupan laut tu macamana agaknya ye...Tak mo share resepi ke Shark.

Mak pun dah balik kg ritu, tp raya cina mcm kena balik sekali lagi jer...
Cantik Shark. Shark ni tinggi orangnya ye...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...