instagram

Monday, September 21, 2015

Wedding Day sahabat baik..tahniah, semoga bahagia hingga ke Jannah :)

assalamualaikum kawan2 blog sekalian :)
pulang sudah ke pangkuan rumah manis saya setelah pi bercuti ke luar kawasan selama sehari..hehe sehari je pun ..
sebab ada wedding kawan baik mase stadi master dlu..
alhamdulillah die dah selamat pun menjadi isteri..
bertukar sudah status :)

lokasi kenduri kawen ialah di kemaman..
oleh kerana agak jauh maka terpaksa la stay kat sana..
saya tak stay kat pekan kemaman tu..
saya stay kat Cherating..Residences Inn Resort..
tak mahal pun..
RM290 semalaman termasuk sarapan pagi utk 2 orang..
kalau nak bawak budak saya suka cari hotel yg ada kolam so budak2 ni bole enjoy mandi manda..:)

bilik hotel mengadap kolam..


petang dalam kul 4.30 macam tu kitaorang keluar minum kat pekan Kemaman tu..
makan roti canai seround baru balik melayankan si Nely nak mandi kolam..
dari tengari sampai, dia dah zikir nak mandi kolam tak habis2..

so bawak mandi kolam sampi kul 7 baru naik bilik..
bersiap2 nak pi majlis akad nikah si Baizura kawan saya ni..
akad nikah malam kul 10.30..lambat betul akad nikahnya sampai anak i dah masuk tido dlm buai sapa ntah kat rumah tu wahahaha ;p
sekali lafaz dah selamat jadi isteri orang..alhamdulillah, tahniah :)



sarapan pagi esoknya kat kafe resort..
sarapan banyak choice dan sedap jugak, ada mihun goreng, nasi goreng, sosej ayam rempah, roti jala, mee rebus..macam2 lah..
dah kenyang makan..mandi kolam lagi serounddddd...


checkout kul 12 tengari terus bertolak ke rumah kenduri..
dekat je tak jauh mana pun..2 kentut sampai dah hehe ;p
ishhh lauk kenduri rumah baizura memang sedap ahh wacakaplu..
dari malam akad nikah sampai ke kenduri ni makanan die sedap..
oleh kerana mak ni badan dah mcm tong dram so kasi coverla sikit la makan tu, kalopun sedap takkan tambah 3 kali kot kaklong..
hehe :)






macam biasela kat kenduri mestila amik gambar sekeping 2 kan..
kawan geng master stadi dlu x ramai datang, cuma saya dengan Hana je..
yang lain2 bz keje katanya..
so oklahh kan..

habes makan kenyang dah amek gambar semua..marilah kita pulang nak..
jauh lagi perjalanan nih..
:)
kul 2.30 terus balik ke shah alam..
bye bye kemaman..nanti kita jumpa lagi :)
cemana weken u ols kawan2..??
harap best macam saya..takecare!!

4 comments:

adarnadzmie said...

seronok nely dan adiknya mandi kolam....

cuti sekolah ni jemputan kenduri byk juga.... dpt makn kenduri lauk sedap2 nih memang best....

Shaiful said...

Nice blog and photos Shak!

Nafira usof said...

Hamboiii.. jauh pi kenduri! sampai ke kemaman.
borong kopok lekor x??? kedai kopok lekor kat sempadan terengganu n pahang tu semua sedap2 tau. hehehehe.. orang Ganu mesti rindu ngan kopok lekor. kikiki

Wehhh.. mana ade tong drum! masih gojes okeh.
haku nih yang kembang semangkuk lepas pantang nih. jenuh gak nak diet balik.
tapi aku guna alasan nyusu baby untuk mengelat dari diet. muahahahahaha.
tapi dalam hati nak jugak nampak gojes. kakakaka.

hainom OKje said...

Cantik baju awak Shark....Mana tong dramnya? Tong biskut jer nengoknya tu hihi.....Ohhh bestnya kalau dapat gi Kemaman. Okje suka gi Ganu ni. Sebab kopok leko dia, sata dia dan gorengan seafood yg mabeles....ohhh tetiba terliur.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...