instagram

Monday, September 14, 2015

Training

assalamualaikum kepada semua kawan2 blog..
harap x dak monday blues nak keja hari ni :)

Jumaat minggu lepas, saya pergi training..
bukan lah training sangat pun..lebih kepada talk je pun sebenarnya..
best sebab tempat best hehe..
makanan best dan org yg bagi talk jugak ofkos best sebab Microsoft Certified Trainer
lokasi talk ialah di Microsoft Office, Level 26 Tower 3, KLCC

saya pergi dengan kawan baik..
sorang2 pegi memang menggagau la sebab kolumpo bukan tempat saya..
saya orang kampung kan..so pergi tempat sangat bandar lagi kota metropolitan ni mestilah i is tak reti ;p hehe..
selalu kalo pi pun..eh eh eh i ade driver lah..
ni nak pegi sana dahla pagi celik..pastu naik train..lagilah i olls tak reti ;p
waahhahahah...

naik train dari shah alam kene tukar di KL Sentral pastu dari situ amek putra ke KLCC..
nmpak macam senang tapi sepanjang perjalanan nak kene berdiri buat tarian tiang  pegang tiang, bersandar di tiang dan bergayut di tiang bukanlah sesuatu yang mudah dan indah..;(
macam nak pengsan dibuatnya..
pagi ok lah lagi kan macam fresh gitu..tp bila dah petang ya ampunn, dengan letihnya, berpeluh ketiaknya.. pastu kene berdiri memang rasa nak buat2 pitam sebab oleh itu orang bole bagi saya duduk wakakkakaka ;p ;p

selain dapat ilmu dari talk yg diberi saya jugak dapat ilmu yang antara lain ialah bersyukurlah dapat pegi keje nek kereta, selesa bole dengar lagu dan berangan..
kalau la naik train, mesti hari2 saya pengsan hehe..
tapi yela kan, lain org lain ujian yg Allah beri..
alah bisa tegal biasa..so mula2 saja macam tak bole tapi lama2 kita akan jadi terbiasa..
sama jugak masa mula2 saya keje cni, ..drive dalam jem yang tidak munasabah..
tp akhirnya lama2 sudah terbiasa pun..
begitulah hidup kan..
tak de mudah sentiasa, dan susah tu hanya sementara..:)

oleh kerana awal sampai masa talk tu, kami berdua pura2 jadi orang kaya banyak duit pi minum di Cafe DOME..hehe..
minum hot chocolate yg berharga RM15 secawan..
naseb baik sedap..:)
mase minum kami tak lupa berselfie dan berborak seperti meja sebelah yg nmpak macam high class sangat sehingga lupa sekejap asal Kokdiang sekampung dengan Mak Cun..
habes minum terus berangkat ke lokasi talk..



makanan sedap..
rasanya lebih banyak makan dari dengar talk..
hehe ;p
talk berakhir pukul 5 petang, peak hour lahh..
beratur panjang nak beli tiket..sabar saje laaaa :)







sebelum balik, sesi bergambar tidak dilupa..;p
kawan baru sebelah saya tu kak norizan, dari Nokia :)
kak ada keje kosong tak sana?

setakat itu dulu crita mengarut saya..
berjumpe dilain entry..
macam mana weken u ols?
saya kuar kejap cari baju nak g wedding kawan minggu ni..yeay tak sabar nak holiday :)
pastu makan2 je..
takecare!!
salam :)

7 comments:

adarnadzmie said...

best dpt ilmu kalau pergi talk mcm ni...
dapat jugak makan makanan yang sedap2...hahaaa


hainom OKje said...

Lama tak pergi training Shark.....sebab lama dah tak kerja haha...
Tulah.....baru kita tau kan betapa bersyukurnya kita kalau dibandingkan mereka yg jauh lebih susah....
Tak pe berlagak jadi org kaya, moga akan jadi org kaya betul nanti hihi...

sisanizu said...

mmg kaya dah pun.alhamdulillah, murah rezeki shark..hehe..semoga gembira selalu

shark said...

kak sarah : hg merapu aih ;p

hainom : hehe, naseb baik training x de jawab soklan bagai, kalo x ada je bg kertas kosong hahahha ;p

kak normi : makan lebih best kak hehe ;p

lieyalatif said...

oklah tu shark...lieya ni kursus dekat2 jek..bosan aku wey.... last year jek ade kursus ms office kat area klcc tuh...lupe laaa namep companynye...tapi syiok...time lunch hour panjang langkah pi klcc haahahahaha....

Zee Suhaini said...

salam singgah sini..
huwaaa pergi dengar ceramah ni la yang paling bosan..sehari tu rasa lamanya masa berjalan..huhuu
tapi makanan best..tip top

eynda said...

Makanan nampak sedap hehe... itu yg nampak dulu :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...