instagram

Thursday, September 10, 2015

progress rumah

assalamualaikum kepada semua kawan2 blog..
harap sihat2 semuanya..

progress terkini rumah, kami dah bayar pun deposit untuk air dan api rumah sabtu seminggu lepas..
macam dah lama rasanya hehe..
pi check sampai minggu lepas hari sabtu, meter api dan air belum pun pasang haihhh..
hhahahah...slow n steady rupanya diorang ni..

i is ok je..
kalau lambat skit pun sempat lagi nak menabung simpan duit utk mana2 yang perlu bila nak masuk rumah nanti kan..
so tak payah nak kelam kabut mana sangat..
:)
alhamdulillah setakat ni semua berjalan baik2 saja..



banyak bende nak setel sebenarnya kalau nak masuk rumah baru nih..
banyak bende nak renovate..kitchen, lampu kipas ekon semua nak kene pasang dlu..
paling utama grill pintu tingkap tu..
check duit dlm bank ;p

semoga Allah swt terus murahkan rezeki kami sekeluarga..
nak rezeki lebih ke ape pun, semua kene mintak dengan Dia yang maha memberi..
nak rezeki lebih memang betul kene kerja keras, berusaha sehingga ke titisan peluh terakhir dan sebagainya tapi at the end of the day, kita akan sedar kalau kita tak jaga hubungan baik dgn Dia, tak de maknanya kerja keras tu..
harap setiap langkah dan doa kita mendapat barakah dari Allah swt.

masa mama saya kat mekah, saya mintak mama saya doakan supaya saya mampu beli rumah lagi satu..
tak kisah sgt rumah besar mana, cuma nak yg selesa dan atas tanah la, mudah anak2 nak main..
(ramainya anak aku ;p)

memang betul doa mama di mekah itu dimakbulkan Allah..
apa yg saya ada sekarang byk doa dari mama saya, (selain redha suami) byk jasa dan pengorbanan ibu sebenarnya yg kalau kita nak hitung tak termampu nak balas..
x mampu kita nak balas jasa dan pengorbanan mak ayah besarkan kita..
semoga Allah swt pelihara org tua saya sebaiknya..
minta la mak doakan kita hari2 selagi dia ada..sebab kalau die dah tak ada, hilangla satu punca rezeki dan barakah hidup seorang anak..

Tiada nikmat hidup dari Mu Ya Allah yang hendak aku dustakan..

salam,
takecare kawan2 :)

5 comments:

sisanizu said...

tahniah. sila sedia duit lebih nak naik umah baru ,, GST ;p
kat mana umah shark yg baru ni? beli bila lagi ? 2014?2013? ke tahun ni..
sbb thn ni harga rumah beberapa kali lipat kenaikannya ;p mampu menggumam saja dlm hati. bersyukur juga dah memiliki rumah mengenangkan kawan2 ada yg baru berkira2 nk beli rumah,, mmg kene ade derma rm2.6 bilion barulah mampu . ..:) beli setaman terus..hehe
anyway. tahniah lagi sekali..jgn lupa bacakan albaqarah di rumah baru itu. semoga lancar semua. amin

shark said...

hahahha, kak rumah saya beli sebulan sebelum GST which is bulan 3 2015, diorang memula malas nak layan sbb rupanya baru tahu diorang nak upp harga 50k dari asal selepas GST, naseb saya baik dapat beli sblm GST. alhamdulillah rezeki Allah beri :)

saya bukan kak mah or pakjib so tak de sapa pun nak derma utk saya ;p wakakkakaka

adarnadzmie said...

cantik rumah ko dik... bile di hias nnt lg cun kan...hahaaa....

Alhamdulillah akak pun baru jer bulan 8 lepas terima kunci rumah baru...akak beli dekat kedah dekat dengan kampung akak...kira rumah nanti tua la nak duduk nyer.... hahaaa....

lieyalatif said...

Tahniah beb....alhamdulillah...rezeki family....rumah atas tanah jugak selesa kan....anak2 nak main.... kite nak buat bbq(tu aku sbb antu bbq) hahajahh....

Betul beb...byk nak pakai duit masuk umah baru....tp bile tgk semua dah lawooo kite yg hepi...reward laaa tu utk keluarga.....

Ape2 pun...tahniah lg sekali... selamat deco2 umah beb...nanti update lagi tau kisah umah...i likeeeee!!!

hainom OKje said...

Tahniah Shark.....
Betul tu mmg banyak benda nak difikirkan kalau nak masuk rumah baru tu.....yg penting fulusnya aje sediakan....

syukur kita masih ada ibu yg boleh mendoakan kita kan....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...