instagram

Tuesday, September 30, 2014

random photo dan random story juge :)

salam all :)
Lama sungguh saya tak bersiaran..
macam biase alasan yang akan diketengahkan ialah bz ;p (budget senior manager ;p)
kat opis bz (pura-pura) kat umah mmg bz sebab kain betimbun nak basuh..sidai lg..anak kecik lg..laki lagi nak jaga ..ehh?;p

cerita kali ni..random story saja,
langsung x de yang menarik hehe..;p

diam tak diam anak kecik saya dah menginjak enam bulan..cepat benar masa berlalu..:(
seminggu lagi nak masuk enam bulan saya dah suap dia makan..hehe..
lapar benar nampaknya beliau sehingga bila kami makan..melopong mulut dia tengok hehe..
bagi mkn biskut farley dlu, nanti esok2 bonda mu yang malas ni akan buat puree dan bubur nasi :)
farley skang dah ada macam2 perisa..sedap :)



kaki shoping online macam saya bole ke fashionvalet kalo nak shoping mekap brand KATE seperti gambar di bawah..
saya super like sebab tak mahal dan berada dalam budget kecik saya hehe :)
Japan brand..

dan kalau beli pada jumlah harga melebihi RM150 bole dapat sekali tote bag Kate dan paper holder
mcm file selit kertas tu..ape nama dia tah..;p
tote bag dia besaq..dah jadi henbeg jalan2 saya ..sebab saya selekeh kan..sebat saja mana beg yang adoo ;p



yeay saya dah 6 bulan, bole makan nasik sambal belacan mcm wan saya dah nanti ;p


asik cerita perkembangan adik, si kakak lama menyepi..
dia baik2 saja kat sekolah..abes sekolah duduk dgn babysitter sebelah umah seperti selalunya..
dah mengenal semua huruf dan nombor dengan baik..menulis pun sama...
Genius Aulad sekolah yang baik pada hemat saya..
alhamdulillah setakat ni semua baik2 belaka..

baca iqraa jugak dah bagus..
lain dari tu ada buku cerita dalam english tajuk adam dan Dina pun dia dah bole membaca dengan baik..
dah melompat ke buku ke-2 pun :)
semoga Allah terus pelihara anak saya dan jadi anak yang soleh insyaAllah :)


weken pun sekarang ni jarang dah keluar shoping ke ape..
takat beli barang sikit2 tu ade la..
tak boleh berlama lama..
ada anak kecik...biase la kan..:)

takecare kawan2..
semoga hari kalian jugak baik2..
salam..

4 comments:

LYAfrina said...

Alhamdulillah..dh setengah tahun si kecik ye.. nanti leh terjah jgk dkt page.mekap tu. Lya pom budget kecik jugak. Hahaha..

Cantik dapur awk. Kemas je

Nafira usof said...

eh.. dah besar lah hero. cam tak caya jer dh besar camtuh. rasa baru jer cakap br abes pantang.. cepatnye masa berlalu kan~

Wahhh.. beli makeup.. Zura memang x pernah lah beli makeup on9.. sbb Zura nih bukan jenis yang pakai makeup sgt. pergi keje sapu krim sket. pakai bedak miyami, pakai lips gloss. siap! hahahaha.. lagi selekeh kan!

sweet lah gambar 1 famili tuh.
u still menten gojes n slim.. jeles. hahahaha.

Canteknye dapurrr.. putih ala2 english deko jer. berkenan pulak meja bulat tuh. nampak mewah~

Raihanah Ahmad said...

wah cantiknya dapur tu. nampak elegan

lieyalatif said...

uihh dah nak 6 bulan dah...yeay dah leh mamam bubur...uihh kalo lieya excited dah ni mcm2 resepi cari ni hehehehe...syok dulu tingat mase dayyan....excited buat bubur...beli pun sayur2 organik aje hahaahah..kelas ko jah!

alhamdulillah...bijak dina...nanti leh ajar adik plak yeak dina....moga terus cemerlang ye dina...

aku suke dapur ko shark...lawooo!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...