instagram

Instagram

Thursday, July 24, 2014

sofa koyak

salam all :)
dah lama x blog rupanya..
puasa pun dah masuk hari ke 26 dah..4 hari lagi mau raya..hehe :)
selamat hari raya semua..maaf zahir dan batin.. semoga perjalanan pulang ke kampung kita diberi kemudahan oleh Allah s.w.t

jangan lupa doakan buat saudara seagama kita di Gaza..
doakan mereka terus kuat..
doakan moga israel, zionis dan yahudi laknatullah mendapat balasan atas kekejaman mereka..
mereka tidak tahu kuasa Allah s.w.t mengatasi segala-galanya..
mereka lupa bahawa mereka bukan Tuhan yg mencipta alam
tetapi mereka cuma tuhan yg mencipta petualang dan melenyapkan nilai kemanusiaan sesama insan..
Allah maha mengetahui dan maha kuasa..
teruslah kita berdoa..


random story hari nih ada halnya sedikit pasal ilmu menjadi ibu2..
berdasarkan pengalaman saya juga..:)
kalau anda seorang ibu yang menyusukan sure pernah jadi nipple crack..sakitnya hanya tuhan saje yang tahu..
dulu mase anak sulung saya x tahu ada krim yang bole membantu..
tahan je sakit..
tp skang hasil dari pembacaan dan cuba sendiri..sangat berhasil..
ada brand medela dan avent..

selepas guna 2-2 pun ok..
tp saya prefer Avent sbb dia cair sikit..Medela tu macam pekat skit..
setiap org tak sama kan..so guna mana yg u olls selesa lah..
tp both brand ni memang yang terbaik la setakat ini...:)
owhh dan yang pasti..bole makan dan sesuai utk bayi..so maknanya bila nak menyusu tak perlu kesat utk hilangkan krim..terus bole menyusu je..:)
harga utk Avent tu RM39.90 dan Medela 7g RM29.90


cerita yang satu ni paling tak tahan..
adoiila..
rasa macam nak patah2 kan pijak2 je sofa ni..
:(
sofa kat umah saya baru 3 tahun pakai..beli pun time nak raya jugak 3 tahun lepas..

ngam2 nak masuk 3 tahun pakai..dah koyak..
brand Cavenzi..so tak yahla bli brand ni lagi u ollss.sakit hati jek..
nak kata duduk lasak sangat ke..tak jugak sebab kami bukan ada kat umah pun..pi keje malam je kot baru rehat..
siang mmg tak de orang duduk pun...
pun bole koyak..haihhh pelik aku..

so nak tak nak kene la repair..bli baru??
ni sofa pun dikira baru what..hahhaha ;p
nak bli baru lg memang makcik laki bini x dak duit lah..hehe..
so hasil dari gugel...sampaila kami ke alamat kedai di shah alam..
tunjuk gambar sofa yang koyak..depa memang bole repair..
3 seater ni cost me RM1.4k...

hermm..bayarlaaa..
apo laie..
makan masa 3 minggu jugak nak siap..
ni website yang kami gugel tu http://sofakusyen.blogspot.com/p/baik-pulih-sofa.html
ada no fon kat sana..call jela..


hasil selepas di repair adalah seperti gambar di bawah..
kaler sama sebijik sejebon cuma material saya rasa diorang punya lembut skit berbanding cavenzi punya..
material x silap saya synthetic leather..bukan 100% full leather la..
x pandai sgt bab ni sebab bukan pembuat sofa..hehe ;p

oklah hasilnya..puas hati ke x..makcik terima jela..
koyak lagi kali ni..
memang dia suruh beli di Lorenzo..hahahha mampuu?;p


bukak puase ape hari ni??
saya  hari2 pun beli la..nasi pun En.J yang masakkan..
saya x sempatla..balik awal pun jalan jem..sudahnya pukul 7 gak sampai umah..
kalo pukul 7 nak masak..masak megi sempat lah hehe ;p

semoga Ramadhan di hari2 terakhir berlalu dengan baik utk u olss :)
takecare!:)

3 comments:

adarnadzmie said...

hahaa...sama sopa akak...mula merekah lepas tu terkoyak...:(

Salam Aidilfitri Shark n Famili...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, awal pantang ritu ada gak nipple crack. sakit gila, mujur suami runner beli cream medela. lega sikit. skrg dah takda nipple crack, baby dah pandai isap. fuhh lega.. siannya baiki sofa mahal2.. sheila takda sofa, duk kat lantai je. haha lepas raya kot nak beli sofa sekali bed tu. sakit pinggang nak bf anak kat lantai. pasrah ~~~

Selamat hari raya in advance kak ~

fatihatie said...

Pernah juga terjadi kepada saya nipple crack ni. Masa tu saya gunakan Cocoa butter yang diperolehi dari klinik. Memang sakit betul kalau tak atasinya. Bila ibu yang tak sihat memang serba tak kena. Pendek kata kesihatan ibu menyusu ni sangat penting untuk dijaga. Dengan Set Penyusuan Shaklee , mudah-mudahan kesihatan ibu menyusu optimum sentiasa :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...