Wednesday, July 9, 2014

doorgift

salam all :)
Tak terlambat lagi utk saya ucapkan selamat menjalani ibadah puasa..
semoga puasa kali ni lebih baik dari tahun sebelumnya..
insyaAllah..:)

Puasa dah masuk hari kesepuluh ni, mulalah macam2 penyakit datang bertandang..
dahla dengan jerebu, udara langsung tidak nyaman..kes denggi merata rata..
sangat bahaya tahap kesihatan sekarang..
buke puase je..kene minum banyak air putih..neutralize kekotoran dalam badan..
untuk kes saya plak yang masih fully breastfeeding..sangat2lah mencabar..

habes je pam susu, mulalah rasa lapar dan dahaga sangat..
badan cepat kering sbb x minum siang hari..
bulan ramadhan ni memang sekali je saya pam siang hari..dapatla 9oz..
malam nanti pam lagi sekali..so maximum susu bole dapat dalam 13-14oz bulan puasa ni..
merudum stok susu tp bole cover dengan stok yang dah banyak buat mase dalam pantang dlu :)
naseb baik kan :)
rezeki anak..

ok nak cerita bende yang dah basi sebenarnye..hehe..
tp nak jugak tulis sebab nanti jadi kenangan mase hadapan,,;p
ok 2 minggu lepas kak senah paksa laki bawak ke Nilai 3..
nasib baik laki kak senah baik orangnya..hehe..dia pun bawakla..

alkisah saya nak cari barang doorgift utk wedding adik yang berbaki sebulan je lagi..
cepat2 ler saya nak setle kan mana yang belom..
sambil menyelam minum air lah kan hehe..
sekali harung bli la langsir baru untuk hari raya..
saya pilih tema inggeris style plak tahun ni..(kauu hadoo ;p)
hehe,mcm biasa tukang jahit pening pala layan karenah saya ..;p


oleh kerana cawan ni murah dan comel maka saya amek ni je sebagai doorgift..
letak together gether dengan cokelat homemade kawan KKS saya..
tu kemudian la saya letak gambar..
then masukkan dalam tippuware yang dapat harga murah kaw2 hehe..
:)
macam best hehe..:)
nak cantik skit kasi la reben dengan sticker kawen..:)
siap!

rumah saya dah macam gudang penyimpanan barang..
redha jela.. ;p


tak ketinggalan pinggan ala vantage kak senah..
vantage betul akak senah simpan lam lemari comel2..
murah2 kita buat basahan jelah hehe..
yang pasti sebijik RM2 hengget je..
kene amek sekaten (24 bijik)


habes dah cerita..
hehe..
bye :)!

5 comments:

Nafira usof said...

Waaahhh.. sakin lah gi shopping kat nilai yer.. cukup pakej.. langsir, pinggang mangkuk skali. hehehe.
baju raya dh settle ke?

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak.. semoga stok susu untuk anak bertambah-tambah. hehee sheila tak pose sebabnya masih lagi nifas ni. heee dapatlah bawa bekal pegi kerja

lieyalatif said...

shark,

Salam Aidilfitri dari lieyalatif & co.

Pohon maaf zahir dan batin….

Moga syawal dirai meriah dan diberkati….

::NureeN:: said...

ok dh cwn ok.. skrg mana2 wedding mm byk bg cwn kan...

slamat hari raya shark...
eh, h or alor staqkan shark.. kat na? sbb thn ni mm aku raya kat mertua d jitra.. kot ada jodoh kita nanti

::NureeN:: said...

eh silap.. baru bc kat sidebar, org bm ka... hihiii.... klau aku blk pn awai bleh la terjah beraya.. ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...