Tuesday, June 10, 2014

nama dan susu

salam all..:)
lama x menulis kan kekdahnya..
dah jadi gian pulak hehe..
meh kita tengok nak habaq apa pula kali nih ;p

ok, sebenarnya officially nama anak langsung x plan..
yang ada dalam kepala saya hanya yusuff..seriuss mmg nak anak hensem mcm nabi Yusuff..(mampoo angan2 cenggitu ;p)
pastu tanya geng..dia propose satu nama..then tanya my mother dapat satu nama..
x mo kecikkan hati mana2 pihak..humban kesemua nama kedalam satu nama dengan tamaknya hahahh..
yela kan mana tahu nila satu satunya anak laki saya..so tak dela kempunan di keesokan hari hehe ;p
bole pilih mana2 nama yang disukai utk dipanggil..:)


anak kedua ni saya nampak sangat murah rexekinya..
alhamdulillah dipermudah segala urusan..
bermula dari mengandung, melahirkan dan menyusukan..
mengandung biase la kan, takkan sehat memanjang so sakit2 sikit tu saya redha saja..
yang penting anak kat dalam sehat seadanya..

mase nak melahirkan pun, pada perkiraan saya jugak lebih mudah berbanding yang sulung..
mungkin dah ada pengalaman??
tak jugak..mungkin sebab lebih kecik berbanding kakak so proses meneran lebih senang hehe
(bole ayat cenggitu ;p)
sakit di labour room pun tak lama 4-5 jam mcm tu ..tapi sakit sikit2 dah mula rasa bermula malam sebelum bersalin lagi..
dan saya bersyukur sebab mampu bersalin normal..
yang tu doa saya tak putus2 dimakbulkan Allah s.w.t.

lepas bersalin terus menyusukan anak..
alhamdulillah jugak doa saya dimakbulkan ..
susu mmg banyak..
dan bila dah kerja ni bole pam kat opis untuk terus tambah stok yang dah mula buat mase umur baby 6 hari..
harap sangat dapat susukan anak kedua ni sampai 2 tahun secara xclusif :)

tip nak banyakkan air susu banyak je kat blog ibu2 macam saya..
mana yang nak tips dari saya..sama je macam yang lain..
susu saya bole tahan je..tak la semeriah mana..hehe :)
janji cukupla untuk anak yg sorang itu :)

buat masa sekarang, saya tak ambil apa2 suplimen pun untuk banyakkan air susu..
cuma masih makan pil jamu D'herbs terlajak laris tu..saya rasa makan pil tu susu mmg banyak la..:)
selain tu makan sayur hijau..contoh = sawi kailan..
selain tu minum susu dan banyakkan minum air putih..


medela swing
alhamdulillah setakat hari ni semuanya baik2 saja..
takecare kawan2..
bye :)
salam..

2 comments:

Nafira usof said...

Alhamdulillah.. dah selamat bersalin dh. Tahniah~

Meriah sungguh susunye ye.. :)

::NureeN:: said...

tahniah...
wahhh suka nya tgk stock susu tue.. alhamdulillah.. rezqi daniel

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...