Tuesday, February 4, 2014

selamat hari lahir..nayli nazifa :)

salam all :)
cuti2 tahun baru cina..
saya sekeluarga pun sebok juge balik bercuti hehe..
bila lagi nak bercuti kan?? ;p

hari kamis saya dah bercuti dan isnin jugk saya ambil cuti konon baru nak balik elak jem..
sekali jem teruk jugak..haihhh..
petang kamis lepas je nely balik sekolah kami bertolak ke kampung terchenta saya..
sampai awal jugak sebab jalan tak berapa nak jem..suam2 kuku je hehe..
pukul 7 lebih dah sampai pun..

tak kemana pun cuti hanya lepak2 santai kat kampung menikmati bau cili dan bendi tanaman bapak saya..
cuma hari sabtu malam ahad je kami satu famili besaq makan luar nak sambut besday ke 4 tahun anak dara saya..
dah besar dia..4 tahun dah pun..
dah nak dapat adik pun kan ;p

kami makan kat Puncak Mutiara Cafe, Kg Pelet Bukit Mertajam, Penang..
haaa kasi penuh nama lokasi nanti ada pulak yg tertanya2..:)
sebelum tu singgah beli kek kat secret recipe je kat giant senang..

sampai kat lokasi orang dah penuh..seriess penuh..naseb kawasan parking sebesaq stadium shah alam (menipu)..
rupanya menu utama kat cni yg wajib try cube test ialah beriyani..
memang super cepat pada yg tengah lapar kebuluq konsepnyer..
ada byk jenis beriyani..ayam kambing lembu ..
portion pun banyak..
jom try jom..:)

selain tu menu western dia pun cepat sampai..
kitaorang order ayam grill dengan lamb chop..bole tahan sedap je..tak dela sedap sampai tak bole tido malam teringat2..;p
saya order tomyam, siakap tiga rasa, rusa black pepper..
haaaa yang menu ni mmg lambat..
tak tau pasaipa..

rupanya bila tanya..menu kami x buat..
lupa pulak dah..haihhh..sabo je la..
tp tunggu sekejap je dah sampai order..
mungkin sebab tahun baru cine kot ramai sungguh yg datang..




kawasan sekitar pon saya x snap gambar..
malas sungguh sejak mengandung ni nak usung kamera..;p jom salahkan hormon ;p

tp suasana sekitar mmg cantik, ada kolam ikan dan siap kolam mandi tak silap saya..
kawasan mmg luas..dan kebanyakan port2 utk makan disediakan untuk tampung jumlah ahli keluarga yg ramai..
kalau bawak satu family spoloh org..jgn risau la..
mmg muat punya satu meja..;p

beriyani ayam dan kambing
ayam grill
lamb chop

3/2/2014 - hepy besday anak..
semoga membesar menjadi anak yg solehah..
rajin belajar..
dan berguna pada semua..
doa seorang ibu adalah sentiasa yang terbaik utk anak2..
:)

9 comments:

cik mah said...

ala2...tomeynya...hepy belated besday ...beza sehari ngan cik mah...

wantie said...

Happy belated bday si comel...mmmm lama tak pergi sini. Tengok ni rasa mcm terpanggil nak pergi la pulak

Nafira usof said...

Happy Birthday Nayli.
Moga jadik anak yang solehah yer~

Meriah lah celebrate ramai2 yer~

Zura@Iwan said...

happy belated birthday nayli

dah 4tahun ha dia..

adarnadzmie said...

hb nelly... jd anak yg baik ye...

wahh best dpt mkn di situ...akak tahun ni lom lagi pergi mkn situ...memang bestkan...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. wahh bestnya makan2. semoga nayli membesar dengan sihat dan jadi anak yang solehah. in shaa Allah (",)

lovelywa said...

eh apsal perut tak nampak cam 7 bln pon? kompius mak! ke gambo lama?? kikiki

lovelywa said...

lahh..salah orang rupenye..igtkan pic last tu awk shark..adik ke tuh?? muke lebih kurang je ye..

Mummy Adriana said...

Happy belated birthday little girl :) jadik anak solehah ye sayang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...