Monday, January 20, 2014

check up at 7 month

salam all :)
sabtu yang lepas peristiwa check up berlaku..hehe :)
setiap bulan harus ada check up nak tengok tumbesaran 'orang kecil' dalam rahim saya..
dan waktu tu la si ibu dan si anak sulung sangat excited..
bapak 'orang kecil' mana?
oooo dia keluar kawasan utk bekerja..;p

jadi tinggal la kami berdua buat check up..
macam biasa pagi daftar tapi kali ni tak berapa nak pagi sangat saya pegi..
dalam area pukul 9.30 mcm tu saya mendarat di tempat letak keta dan terus daftar..
pembantu di kaunter cakap.."Puan, ada 53 org sedang menunggu dan puan no 54, puan bole tunggu?"
saya angguk jela..takkan tak mo check up pulak kan..haihh ;p

pegi kaunter nurse pulak nak bg kad..
nurse nama parameswara ke paravathy ke ape tah cakap kat saya puan balik la dlu, dah hampir turn puan saya akan call..
tp turn puan mungkin dalam pukul 4 petang..
saya mcam.."hah pukul 4, lama gell..ok jom kita balik dulu nely ;p"

balik,kemas umah..makan tidoq..bangun tidoq semayang zohor..rehat2 tengok2 tv..
pastu dalam 3 lebih cam tu pegi semula ke sepital..
tunggu lagi nampaknya sebab orang masih ramai..
sabar la wahai anak..:)

tunggu punya tunggu sampai berjanggut..
nama belom dipanggil jugk..
dan dalam masa yang sama bonda saya dan adik saya ontheway mahu ke rumah saya..
dan mereka sudah mahu sampai..
dan saya masih di sepital belom lagi check laaa...

dan turn saya pada pukul 6.45ptg..
akhirnyaaaaa..
scan dan check mana yg patut..10 minit dah selesai...
cepat2 balik..
bonda saya dah tunggu depan pagar ;p


budak ni.. paling excited
kurang kasih sayang konsepnyee bila ayah tak ada melebihi 3 hari..;p
bila maktok dan paklang datang..dia paling best..
kesian anakku..;p


anak kecil dalam kandungn baik2 sahaja..
membesar lebih besar dari sepatutnya..
sekarang saya sudah memasuki 7 bulan lebih kehamilan..
semoga sentiasa kekal baik dan kesihatan juga beik utk terus bekerja..

kilogram saya tak banyak naik..
berat terbaru 58.5kg..
okla la kan..;p

setakat ni dulu..
takecare kawan2 :)

9 comments:

Zura@Iwan said...

fuyoo...
ramai gell...
kalau sy amik time off
rasanya terus amik one day leave la gitu..
seb baik ada anak sulung meneman..hehe..
alhamdulillah..perkembangan normal..sure tk sbr ye tggu bb keluar..
dh nmpk gender ke?

sisanizu said...

dasatnya register 9.30. checkup 6.45pm..feeling nk bakar tak klinik tu..;p

shark said...

kak sarah : sepital columbia asia..doctor loo pakar sakit puan tu adalah sangat wanted area shah alam klang..hehe..kene sabar je la hahaha..

zura : naseb pi sabtu..mmg cuti..hehe

adarnadzmie said...

suka la nely nk dpt adik...:)

Nafira usof said...

Mak Haihhhh.. lamanye menungguuuuuu!
gi check up kat mana tu???
sampai ke petang kena tunggu giliran.. nasib baik boleh balik rumah dulu.. kalo nak menunggu kat klinik.. mau kematu!

semoga mami n baby sihat k~
comel lah naly~

lieyalatif said...

perghh lame gile shark...siap boleh balik bagai...tapi bagus gak mcm tu kan..takde laa melangok lame2 kat klinik.....

alahai rindu plak nak pi check up perut tgk entry shark nieh...in sha Allah moga dipermudahkan segala2 nye yeak shark...

oya said...

seronoknya dah 2nd baby..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. alhamdullilah. semoga awak dan kandungan sihat2 belaka. hehe salam perkenalan, first time singgah sini. sheila follow ya (",)

Mummy Adriana said...

nasib baik kita dah lepas..hehehehe skang waktu nk besarkan baby je

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...