instagram

Thursday, January 2, 2014

Nely ke sekolah..

salam all  :)
salam tahun baru untuk semua..
semoga tahun ni lebih barakah dan kita menjadi sentiasa lebih baik dari tahun2 sebelumnya..:)

banyak perkara berlaku sepanjang tahun 2013..
lebih 2 minggu saya tak update blog juga ada cerita disebaliknya.. (bunyi mcm suspens je ;p hehe)
ada masa kita story nt..
:)

tahun 2014 sudah bermula..
azam baru?
tak ingat azam tahun lepas tercapai ke tidak, tapi yang pasti nak sudahkan master telahpun berjaya..alhamdulillah..perkara yang satu itu dipermudahkan :)
Allah s.w.t sebaik2 perancang..

perkara yang tidak disangka2 juga berlaku..
nikmat rexeki Allah s.w.t mana lagi yg hendak saya dustakan..saya hamil dan ahli keluarga bakal bertambah, tanggungjawab dan amanah juga bakal bertambah..syukur masih punya peluang jadi ibu buat kali kedua..:)

cerita tahun baru saya mulakan dengan anak saya masuk sekolah..
dah 4 tahun pun dia..
cepat masa berlalu..
hantar dia ke sekolah Genius Aulad cawangan Kota Kemuning..dekat dengan rumah..

oleh kerana dia sangat excited nak skolah, hari2 zikir nak skolah kat saya..
hantar je lah ..
dok umah pengasuh pun apa sangat yg dia bole buat selain main dan gaduh2 manja dengan budak2 lain (kaki buli walopun dia sorang saja perempuan ;p ikut sapa?? hehe)

pagi kelmarin saya dan En.J ke sekolah..
daftar dan langsaikan yuran..
tak bole guna kad kredit pulak dah..kena la bawak duit seguni nak bayar yuran (ok ni tipoo..hiperbola ;p )
ambik sekali baju uniform skolah sekali tudung..
bole ke pakai tudung ni..5 minit je tahan rasanya pastu sebok nak bukak hehe..;p






ramai jugak orang masa pendaftaran..
bukan ramai jugakla..memang ramai..termasuk jugak bahagian transport bukak meja pendaftaran untuk daftarkan anak ikut kawasan rumah masing2..
bole tahan bayaran transport haihhh..
serius mahal...(utk orang yg tak berduit macam saya lah ;p)

saya bayar sehala sahaja..
pagi hantar ke sekolah saya uruskan sebab saya ke opis agak lewat..
jadi bole hantarkan anak ke sekolah dulu..



ni total untuk yuran pendaftaran setahun, buku2 dan yuran bulanan Januari dan November..
sekolah mula minggu depan 6hb..
cemana cuti tahun baru u olss??
takecare and happy new year!!:)

p/s - henfon canggih hebat saya rosak...apa pon tak bole, number lak tak save ke simkad so bila masuk fon nokia yg duduk dalam muzium tetapi dikeluarkan semula, apa nombor po tadak..:(
undian dibuka sekarang utk iphone 6 or samsung s4 ;p

7 comments:

Jia Rizaira said...

wow yuran! gulp!

Al Kisah said...

kota kemuning, kalau stay kat denai alam, boleh join castle kidz Montessori islamic pre-school

Nad MamaZN said...

Baru je smlm p kenduri kt jln kebun
Dekat gak kan ngan kota kemuning ? :)

::NureeN:: said...

comel bertudung.. kekalkan yerr...
4thn dh msk tadika, nanti bleh nmpk perbezaan drg tau..
mmg best sgt...
rasa mcm drg sebaya kita plak hehe...

mmmm sama la anak nureen pon cuma yuran agak berbeza..
utk yuran pendaftaran rm650, pastu bulanan rm420.. ada 2 semester.. tiap semesteer rm150..
so utk bln 12 jer la 1k ++ pastu every month juz rm420..
mmg mahal kan skrg ni
cuma yg leganya sbb nureen smbil day care,mean smpi ptg la... so pegi & blk, nureen @ asben akan hantar & ambik.. x yah bayar transport la...
pastu setahun drg hanya cuti seminggu saja dlm bln 12, lain2 semua sekolah kecuali public holiday..
so x yah pikiq bila cuti sek nak hantar mana... hehe....

shark said...

jia : memang, yuran skolah jaman sekarang hehe :)

al-kisah : ada tau jugak pasal montessori ni tp jauh dari rumah saya..

nad : lenkali singgah umah saya hehe ..

nureen: haihhh sekarang semua duit, nak skolah anak pun x de duit susahla kan..:)

Zura@Iwan said...

wahh..xcited nk masuk school ye..
sesuai la dh 4thn masuk tadika...
bljr rajin2 ye..

HASLINDA HUSIN said...

aiii..sekejap jer anak hang dah besaq ea..huhuhu baru nak perasan this year dah 3oan. belajaq rerajin ye nely

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...