instagram

Tuesday, September 11, 2012

cara berfikir orang yg berjaya!!



Sinopsis:
How Successful People Think adalah bahan bacaan paling padan dan sesuai bagi dunia masa kini yang bergerak pntas. Pakar kepimpinan Amerika, John C. Maxwell mengajar kita cara menjadi lebih kreatif serta masa yang sesuai untuk kita mempersoalkan pemikiran dan pendapat popular. Kita juga diajar cara melihat kehidupan dari sudut pandang yang lebih luas sambil memfokuskan pemikiran bagi mencapai kejayaan. Buku ini membongkarkan cara menggunakan potensi pemikiran kreatif, membangunkan idea dan belajar daripada pengalaman. Semua ini bagi memahami masa depan dengan lebih baik dan seterusnya menjadi insan yang berjaya. Berpandukan 11 rahsia pemikiran yang lebih efektif, kita dapat melihat dengan lebih jelas bagi berjaya.

salam all :)

Hari ni tak der benda menarik yang saya nak update ..cuma nak share satu buku yang sangattttttt2 menarikk kebaboom untuk u olss baca bagi memantapkan minda dan cara berfikir :)

summmpah seriuss tak tipoo buku ni sangat hebat lagi berguna..
harga murah sahaja RM16 ..saya beli online di mph (saya mmg ratu beli bende online ;p hehe)

tak tebal pun nipis sahaja..satu hari dah siap habis baca..
akak ipar saya sebelah umah pun saya kasi pinjam satu hari je..habes dia menelaah..:)

antara pemikiran yg diajarkan dan diterangkan ialah pemikiran kreatif, pemikiran popular, shared thinking, unselfish thinking, possibility thinking and realistic thinking..

jomla membaca kawan2..
dapat menambahkan ilmu dan menajamkan minda..
amalkan membaca sebelum tidur..:)


6 comments:

Zura@Iwan said...

gud info...thks sharing!

.: iEyLa :. said...

rajin tul kakak saye nih membace...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila rjin menulis.. membaca rjin jugak bila tgh berehat

LYAfrina said...

jrg baca buku2 camni,.biasa novel je.. hehhe..lps ni kna byk2 baca bku bntuk motivasi lak..

shark said...

zura : hehe good info y not kan :)

lya : dah malas baca novel picisan..dulu2 dah rajin menelaah..

mama amna : itu yg tebaik!!


ieyla : membaca menambah ilmu :) ngeeeee

wantie said...

saya dah follow kamu. thanks sudi friend dengan saya. keep in touch ya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...