instagram

Tuesday, July 31, 2012

mph online

salam all :)

sajer nak share bende baik..
beli buku online di MPH Bookstore..

yg bagus nya bila beli online ni ialah dapat diskaun..yg mana tak dapat bila beli di kedai bukunya..:)
so berbaloi2 la konsepnyer..

oleh kerana mak dok jadi gila membaca sampai kurang normal nampaknya maka beli online adalah ubatnya..
untuk permulaan saya hanya beli satu buku..testing konsepnyer..

bila buku dah selamat sampai ke tangan saya, maka bole terus beli dengan banyaknya..(tamak disitu ;p)
sebelum beli tu kena register dulu dengan masukkan semua butir2 diri..

dan pilih jenis payment yg akan dibuat..yg dibenarkan hanya maybank2u, cimb click, kredit debit card, paypal..


so saya bayar guna paypal..
paypal ni pun kene register dan tranfer duit masuk akaun ni..untuk pemegang RHB debit card mcm saya bole tranfer free saja..no charge..

untuk first time percubaan saya hanya topup RM20
dan lepas beli buku tu..auto deduct dari amount yg sedia ada..

lepas dah buat payment tu..
confirm kan address mana nak hantar buku tu..

pastu tunggula buku sampai ke muka pintu anda :)
semuanya dihujung jari..mudah kan?? :)

pasni bolela u all try ..:)


7 comments:

Ija Abdullah said...

delivery kena charge tak?

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

Leh la beli novel sophie kinsella lepas ni..kat trg susah nak dapat novel ni..tapi ade ke mase nak baca novel pasni..last beli novel mase pregnant Rania..hehehe

izan mama mia said...

saya suka belek dulu, sblm beli buku..

Farah Shamsudin said...

senangnye skang.. kalau rase tak sempat nak g kedai buku, beli online jela kan..

khairul said...

rasa2 kt penang x dak kot

shark said...

ija : no delivery charge..free!!

niza : ada masa kalo bole luangkan..hehe

farah : yes,kalo tanya saya beli online jela..murah siap :)

khairul : xdak kita beli online sudah kui kui kui

izan : setengah org cam tu..:)

Cik tikah said...

Baru tahu blh beli online :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...