instagram

Tuesday, May 8, 2012

Trip sehari to Pulau Aman

salam all :)
1 Mei hari pekerja kami sekeluarga kuar jenjalan pi Pulau Aman :) Pulau Aman ni terletak kat penang, jeti dia kat Bukit Tambun.. perjalanan dari jeti ke destinasi ialah lebih kurang 15 minit..

niat ke sana nak cuba mee udang yg dikatakan sedap dan memang ramai la pelanggan pelancong yg datang..

so oleh kerana hari pekerja tu cuti maka orang lebih ramai dari yg disangkakan..sumpah ramai sampai kene tunggu sebelah meja org makan..kene booking dulu..kalo tak, memang x dapat la..

kat Pulau Aman ni pun ada beberapa tempat yg bole dilawati..tp oleh kerana dah sampai pun dh tengari, perut lapar jadi kami makan2 je..berharap dapat makan la kan.. kami order mee udang 6 pinggan, nasi goreng udang 6 pinggan pastu air 2 jug..

tunggu makanan nak sampai mengambil masa hampir 1 jam..nak tunggu meja clear hampir setengah jam..yg sampai hanya nasi goreng udang..mee udang x sampai termasuk jugak air..:( sangat teruk servis mereka..:( last2 pulang hampa..makan nasi goreng tp terpaksa beli air tin je..tunggu air x sampai2.. tercekik mak..

dah x dapat makan hampir 3.30ptg..kami pi solat zohor dan terus ke jeti nak balik..letih sbb panas dan mkn x cukup..:( redha je sebab kalo tu je rezeki kami..

dah x dapat mkn..kami makan kat penang..bayan bay..dekat2 dengan Quensbay Mall :) ini memang terbaik punya makanan..tomyam sangat marbelous..citer makan2 ni saya letak di next entry ye :)

layan dulu gambar2 sekitar Pulau Aman..

jeti

nasi goreng udang RM6
Restoren Terapung Pulau Aman

12 comments:

.: iEyLa :. said...

cam best je kekdahnye..hiks..

lovelywa said...

klau aku koser heh nak tunggu lama2 camtu..tapau bawak balik pehtu singgah tepi pantai, berkelah terus..

anakpakshaikh said...

bestnya... nak pegi pulau jugalah

Arina Shamsul said...

wah bestnya.terliur tengok nasi goreng tu dear hihi..

follow sini :)

Farah Shamsudin said...

wahh! bestnyeee...
time cuti la nak berjalan2 dengan famly kan..

mohdhazlan Dreadlock said...

best nya ..xprnh g lg situ ..cantik

sue said...

hi..
syoknya cuti2 msia

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

bestnya jalan2;) akak,.kite follow sni tau...:)

izan mama mia said...

bab kena tgg meja nk makan mmg luar kawalan...huhuh..
er..nk tanya yang pakai tudung merah n bj maroon tu siapa cam serupa tuan blog jer..adik ker?..

Nadhira Izzati said...

hi dear done follow sini... follow back taw for makeup tutorial.. tengkiuu :)

adarnadzmie said...

akak yang dok penang pun belum sampai ke pulau aman ni...hehe... ramai gak member cakap best jugak..

tiefazatie said...

mcmmenarik je nie..hee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...