instagram

Wednesday, May 9, 2012

Bayan Bay ikan bakar

salam all :)

Ada lagi acara makan2..ini penting!!;p
Lepas balik dari Pulau Aman dan tidak cukup makan...saya suggest makan kat tempat dulu2 selalu dating..tepi pantai konsepnyer :)

kat Bayan Bay..dekat dengan Quensbay Mall..lepas makan jom shoping2 plak :)

ok..makan kat cni ada 3 pilihan kedai..so kami pilih kedai paling kiri bila masuk kat cni..selalu cube yg sebelah kanan so kali ni sebelah kiri plak..

sila pilih sendiri anda nak ikan apa, ketam ke udang ke sotong ke..kerang pun ada..kemudian pilih jenis masakan yg kita nak dan depa akan buat..untuk ikan saya pilih jenahak 2ekor dan siakap sekor..pilih jugak kerang bakar...

ketam yg saya order tu kami beli segar kat Pulau Aman..seplastik besar ko baru RM30..makan sampai muntah pening2 lalat..;p

sayur pilih kailan ikan masin dan tomyam campur..
tomyam dia marbelous sampai berasap telinga..seriuss sedap..pekat likat dan memikat :)

Nasi untuk 10 orang makan dan air jus epal dan limau 2 jug..
Harga juga memuaskan RM179..orite la tu kan..:)

pada sapa yg mai jalan2 penang, terasa nak pekena ikan bakaq tepi pantai, jgn segan silu nak mai cni..mmg sedap..sambil menghirup udara pandai sambil cicah kerang bakaq :)


11 comments:

Mama Likha said...

waduh2... kite bab makan no 1 ! tiket vvip lalalallalala

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

terliur la...huhu

LYAfrina said...

aduyai..terliurnyer tgk..sedap2 belaka... dh lma x mkn ikn bakar..biasa kalo k restoran..slalu order ikn msk 3 rasa/sweetsour

adarnadzmie said...

alahai shark ko buat akak teruja tgk menu2 tu...memang marveles tuh...kena ajak cik abang terjah ke bayan bay gamaknya...hehe

mamyharraz said...

salam kenal :)

take note kedai ni..nnt sampai penang boleh try mkn seafood kt sini :) menariknya tgk menu tu semua.best.

acik teyha said...

terliur tgk ikn bakar tu

aimaniman said...

wow ni betul2 makan nie,.. alah membayar menang mengenyangkan perut ni dik,... nampak segar2 dan sedap ssangat2 la masakannya,... terliur tau..

Nicaa said...

aip abg baju belang tu dok tgk apa lg tu kat meja... smua dah licin dah bang oi.. agagagaga

tiefazatie said...

adui la..nmpk sgt sedap nie sis!

Sheila Nasir said...

mcm best je mknan kt sini.. :)

do follow my blog ya..
http://sheilanasir.blogspot.com

lovelywa said...

humang aihh..besornye gambo..terliur wehh..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...