instagram

Sunday, April 1, 2012

Asam Pedas Hajjah Mona

salam all :)

Jalan2 cari makan kat Melaka diteruskan dengan cari asam pedas melaka plak..denagr kata asam pedas tumis melaka sangat glemer dan sedap..

Harusla kami laki bini pi cube..kami cube Asam Pedas Hajah Mona yg dikatakan amat glemer kat Melaka..

waktu operasi kedai ni ialah pada pukul 5 ptg sampai 5 pagi, ahad plak cuti..haaa kalau tengah2 malam tetiba rasa mau makan asam peda..bolela ke sini..

ada macam2 jeni ikan..pari, kembong, daging dan ada beberapa jenis ikan lagi..saya cuma order ikan pari seketul je share sebab malam tu saya macam agak kenyang..order byk2 takut tak habis plak..

Dalam pinggan nasi tu didatangkan sekali telur masin separuh dan taugeh celur :)..tak payah order side menu..

ikan seketul dalam harga RM4.50 ke atas..x mahal la..bole tahan je..

Lokasi restoren ni ialah berhadapan dengan hotel Casa Del Rio..mudah nak cari :)

selain dari asam pedas, ada jugak masakan goreng panas macam nasi goreng, mee goreng dan tomyam :) sesapa yg bercuti ke melaka..bole singgah cube..:)


11 comments:

nanakimie said...

sedapnya,nana da lama xmakan asam pedas...rindu asam pedas mak.....huhu...

Cik tikah said...

tengok gmbe pun dh menlerakan sungguh la kak shark! :D

Azhafizah[フィザ] said...

sedapnya asam pedas..tapi sayang fiza tak makan ikan pari..ikan lain pun sodap gak kan kak.^__^ otak otak tu cam dah lame je tak makan..kruk kruk..perut lapar suda -_-'

Nora Karim said...

mmm sedapnya... nak gi try la nanti.. hehe

Ain GreenChubby said...

bru nmpk gmbar jew dh sedap n mnyelerakan..blum tgok dpn2 n rasa lgi kn..hehe >_<

.: iEyLa :. said...

so cane kak???
sedap ke x??kuah mcm cair je.. :)

Mama Likha said...

ala... ni lah tmpt fevret kita tiap kali dtg melaka dan nak mkn asam pedas shark.... hjh mona kt kota laksamana kan... hih... satu pinggan asam pedas tk ckup harus order sorg satu.. sebab i suka hirup kuah die hehehhee... giler trngkat ! adeh !

*rindu sgt dgn melaka.., melaka rumah kedua dulu, belajar kt melaka katakan dulu hiks :)

Anisa's Corner said...

pergh. terliurrrr

noornazuha said...

fuhhh...lama x makan asam pedas..fav tuhh.....jauh la plak nk g melaka

Qyla Aqilah said...

http://dedazzlerzzshoppe.blogspot.com/
The pit stop of fashion lovers. We offer the range of dazzling and mesmerizing Sarees for your Baju Kurung,Kebaya and Kaftan, Punjabi Suits, Salwar Kameez exclusively imported from India. Various colors, designs, popular fashions, and textiles custom-made for you to bring colours in your life

Papa-NtiQ said...

hi shakira...saya pun baru pegi kat Hjh Mona dalam bulan ni. Not bad. Ramai nye orang.
Pics dah upload dalam blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com senang2 tu singgah la yer. Topik blog saya 100% makan makan dan makan hehe takde topik lain.
Ok lah jumpa lagi...kalu sudi follow yer blog saya TQ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...