instagram

Monday, April 2, 2012

Hotel yg saya menginap mase di Melaka..

salam all :)

Ni last entry pasal cuti mesia kat melaka..

sebenarnya macam ada lg satu entry makan2..makan ikan bakar kat satu restoren ikan bakar yg terkenal jugak kat melaka..Restoren Ikan Bakar Malim..tapi tah cemana gambar bole hilang pulak..:( tensyen gell..

Restoren ni ada 3 cawangan..tengokla kalo gambar tu terjumpak balik then saya buat entry tu..:( sedih sungguh la..saya bg alamat jela kedai ikan bakar tu..

1)Lot 3532, Batu 4 1/2 Bertam Malim 75250 Melaka Tel 06335 4234
2)No 2 & 4 Jalan TU 40, Taman Tasik Utama Air Keroh, 75450 Melaka Tel 06 232 4234
3) No 4, Jalan SD 2A, Taman Sri Duyong Seksyen II, 75460 Melaka

Orite,sapa nak pi bole..byk jenis lauk dan ikan bakar ada..orang penuh berduyun..makna sedap la tu..:)

entry last saya ni pasal penginapan saya kat melaka..2 malam saya kat sana so duduk 2 hotel yg berbeza..malam pertama hotel grand continental dan malam kedua hotel hallmark leisure..

Saya rasa ramai yg tau hotel grand continental mmg dah terkenal..3-4 bintang..so saya x mo crita banyak..so saya jugak harap bila saya pi sana..hotel tu mmg betul2 bagus..tp indah khabar dari rupa..pada saya biasa2 sahaja..

masa saya sampai bilik belom siap so kene tunggu dlm 20 minit di depan pintu bilik :(..dahla letih kan..bilik ok, besar jugak..tandas biasa2 sahaja dan x disediakan pun air mineral..:(

hotel pun kurang bersih..makanan pun ok ok sahaja..swimming pool x tulis berapa dalam so bahaya pada siapa yg x tahu berenang..

kalo tanya saya nak datang untuk kali kedua..saya x pilih hotel ni..

Hotel malam kedua saya ialah kat Hotel Hallmark..sangat puas hati..:)
Harga bilik hanya RM108 termasuk breakfast yer..bilik tak la besar sangat tp sesuai la dengan harga :)

bilik bersih dan toilet pun cantik..siap ada automatik toilet bowl..:)wonderful
tv LCD..dan ada astro..siap ada penimbang berat kalo rasa terlebih makan tengahri tadi ;p

Hotel Hallmark ni recommended :)



sarapan pagi kat Hallmark Cafe


Gambar kat bawah ialah hotel Grand Continental..juga harga beserta sarapan pagi..hotel ni saya booking via booking.com..

saya rasa lebih mudah booking via booking.com berbanding agoda..
tak tau la kalo u all ok je booking via agoda..hehe ;p


yay..dah habes crita cuti2 mesia..
pada saya kalo nak bercuti saya jugak mementingkan keselesaan dan kebersihan hotel yg saya nak duduk tu..saya x suka tempat kotor..

jadi kene pandai2 pilih hotel yg terbaik dengan harga yg terbaik..:)
Jumpe di next entry kawan2 :)

11 comments:

khairul said...

uikk ..gambaq jamban pon ada haha

.: iEyLa :. said...

kejam ni kak..
sian nely kne bawak beg yg lg besar dr badan die tuh..hihi

Farah Shamsudin said...

saya juga suka pada keselesaan..:)

shark said...

farah : kannn ;)

ieyla : hahaha..mana ada..acah je tu ;p

abg khairul : hahah..;p

Anisa's Corner said...

gambar toilet bowl pun masuk sini ya. hihi

shark said...

anisa : hahhah ;p

Rizal Slaughterheart said...

Singgah petang isnin sambil tgk entry hotel Hallmark. hehe

Cik tikah said...

lepas ni nak bercutik at mne lak kak shark? :)

ijam ismail said...

bw here..
wah seronok

wanie md zain said...

Bestnyer g jejln melaka...wanie pun nak p esok..leh jd guide ni...

shark said...

wanie : haha..bole2..x de masalah :)

ijam : mmg seronok :)

rizal : hotel budget yg bagus :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...