instagram

Thursday, March 8, 2012

Jus Monavie..kelebihannya..

salam all :)

Setelah saya dan En.J mengetahui khasiat monavie, saja2 la nak try minum..kot2 bole sehat lagi walopun sudah umo 90 takpun kelihatan awet muda umo 30 walopun sudah 60 tahun konsepnyer ;p (feeling2 anita sarawak kejap ;p)

cube dulu sebotol..dah sedap ke macam mana baru beli berbotol2 ye dak ..:)

dengar citer khasiatnya banyak amat..jom kita tengok senarai penyakit dibawah yg mampu disembuhkan oleh monavie juga dengan izin Allah s.w.t :)

Kencing Manis
Darah Tinggi
Kolestrol Tinggi
Sakit Jantung
Kanser
Gastrik
Sakit Belakang
Masalah Urat Saraf
Sakit Sendi
Penyakit Kulit
Letih Lesu
Strok/ Lumpuh
Resdung
Asthma
Buasir
Buah Pinggang
Jangkitan Faraj
Sembelit
Otot Kejang
Ingin Awet Muda

ni jus monavie yang saya beli :) RM110 sebotol
isi kandungan jus monavie
ACAI BERRY
Anti Penuaan, Pencegahan Diabetes, Pencegahan Kanser, Merendahkan Kolesterol, Peningkatan Fungsi Seksual, Menggalakkan Pencernaan, Pencegahan Sakit Jantung & Strok, Peningkatan Sistem Keimunan

DELIMA
Menentang Bakteria & Jangkitan Kulat, Pencegahan Serangan Sakit Jantung, Kurang Daya Tenaga, Membentuk Kolagen

BILBERRY
Glaukoma (Penyakit Mata), Pencegahan / Rawatan Artritis Reumatik, Penglihatan Yang Sihat, Pembentukan Kolagen, Buasir

PASSION
Asma, Diuretik Ringan, Infeksi Saluran Air Kencing, Mempergiatkan Kesihatan Jantung

GILOBERRY / WOLFBERRY
Insomnia ( Sukar Untuk Tidur), Masalah Penglihatan, Sengal- Sengal Tulang, Kencing Manis, Penyakit Kulit

BLUEBERRY
Perlindungan Sistem Jantung, Pencegah Kencing Manis, Pengurangan Kolesterol

KIWI
Perlindungan DNA Dari Radikal Bebas, Pencegahan Kanser Kolon/Kanser Kulit, Pengawalan Kolesterol, Kencing Manis

CRANBERRY
Antibiotik Semulajadi (E Coli, H Pylori), Kesihatan Saluran Air Kencing, Prostatitis (Radang Pada Prostat), Anoreksia

APPRICOT
Ketidakseimbangan Tekanan Darah, Penyakit Prostate, Katarak, Strok

PRUN
Kencing Manis, Pengurangan Kolesterol, Merangsangkan Kepadatan Tulang, Pencegahan Kehilangan Daya Ingatan & Penyakit Alzheimer

PEAR NASHI
Sumber Diet Fiber, Vitamin B Kompleks, Penting Untuk Aktiviti Metabolisme

ARONIA
Mengelakkan Kanser, Pencegahan Kencing Manis, Mengawal Penyakit Jantung

CAMU
Camu Berry- Kemunduran Macular, Masalah Gusi, Selsema

ACEROLA CHERRY
Fungsi Jantung Yang Sihat, Hati, Perangsang Sistem Buah Pinggang, Bantuan Berkhasiat Untuk Anemia

PISANG
Tidur Lebih Lena, Penghasilan Kolagen, Melegakan Cirit- Birit, Sembelit

PEAR
Pembersihan Kolon, Merendahkan Tahap Kolesterol, Mengawal Tahap Gula Dalam Darah

LAICI
Mengurangkan Risiko Kanser

ANGGUR PUTIH
Kesihatan Otak, Kulit, Mata, Gastrik, Anti-Bakteria & Virus, Anti-Pengoksidaan

ANGGUR UNGU
Anti-Penuaan, Anti-Infamasi (Radang), Kesihatan Sistem Jantung, Pencegahan Kanser ProstKandungan efektif didalam produk ini adalah vitamin, omega 3,6,9 (menyerupai minyak buah kurma), essential fatty acids, dietary fiber, phytonutrients, amino acids/ protein (menyerupai profil telur), complex carbohydrates dan trace minerals.



Sejarah penubuhan Monavie

Syarikat Monavie ditubuhkan pada Januari 2005 di Utah, USA. Monavie telah mencecah usia 5 tahun di pasaran dunia, dan telah masuk ke 15 buah negara.

Monavie merupakan syarikat network marketing paling PANTAS berkembang dalam sejarah industri MLM dengan jualan mencecah USD 1 bilion selepas 3 tahun berada dalam pasaran dan jualan melebihi USD 2 bilion selepas 4 tahun setengah. Monavie akan dilancarkan di Malaysia pada April 2010 dan merancang untuk masuk ke lebih 180 buah negara. Monavie mempunyai visi dan misi untuk mencapai target jualan USD 20 bilion pada tahun 2020.

Jika kita ingin tahu samada syarikat itu kukuh atau tidak, kita perlu monitor perkembangan syarikat dalam masa 5 tahun. Monavie kini berusia 5 tahun, dan telah melepasi tempoh percubaan 5 tahun.

MONAVIE baru dilancarkan di Malaysia pada 1 . Ahli Zhulian pada hari ini di Malaysia ialah 600 ribu orang, CNI pula 350 ribu orang.. data terkini ahli MONAVIE di Malaysia ialah 5905 orang ahli berdaftar, kurang 5 % yg mengedar dan melihat potensi perniagaan yang lain hanya menggunakan jus monavie untuk kegunaan sendiri dan tidak nampak potensi perniagaan monavie.. anda masih terlalu awal !!

KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia) telah mengesahkan MonaVie sebagai makanan dibawah Food Act 1983 and Food Regulations 1985 semenjak 4 Julai 2007.

PPIM (Persatuan Pengguna Islam Malaysia) telah menerima MonaVie sebagai produk ahli (No pendaftaran ahli : 0307081476) sejak 16 Julai 2008

sumber : http://mona-viemalaysia.blogspot.com/

4 comments:

Jeremy said...

This is nice information... Great juice... Smile!!!

SMSF

.: iEyLa :. said...

:) good info..

Cik tikah said...

kawan cik tikah pun minum gak. cik tikah mula-mula ingat arak . hehe

atie aizam said...

teringin nak cuba.. mayb lepas pantang la kot kan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...