instagram

Tuesday, March 7, 2017

wetworld shah alam ..

Assalamualaikum..
salam sejahtera semua kawan2 blog..
semoga sihat hendaknya..
jom update blog laju2 hehe..
ada kelapangan skit kan..

cerita ni dah basi pun sebab berlakunya ialah pada cuti tahun baru, kira2 2 bulan lepas..
oleh sebab malas nak blog, biar jela kan hehe..
ok ok baiklah, mase cuti tahun baru hari tu, saya memang malas nak kuar memana sebab tahu dah jalan sure jem gila..
pastu pusat pelancongan dan peranginan jugak sure bersesak dengan semua orang yang nak bercuti..
lantaran itu, saya hanya bercuti dirumah..[nampak tak ayat pro kat situ, penanda wacana siap ;p]

pagi sabtu 31 Dec, kami ke Wet world shah alam je..
besar juga taman tema air ni..
dan yang paling best..air bersih..kat tempat kanak2 main tu tak de pasir pun
recommended la pada yg bajet ciput tapi anak2 ramai..
dah tu dekat lak dengan umah i..
10 minit kot, sampai dah..
tak pyh pening nak mengharungi jem..;p

ni tiket price :

Children

Normal (90cm - 130cm): RM 35
MyKad (90cm - 130cm): RM 25


Adult

Normal (130cm & above): RM 40
MyKad (130cm & above): RM 30

bole check at http://wetworld.my/












tak lama pun kat situ..
3 jam je kot..aku dah pening dah sebab tengari dah start panas..
hehe..
lepas mandi, balik then makan..
kalo mandi kolam lama2, cepat lapar kan..

makanan kat dalam tu saya tak beli pulak, so tak tahu lah mahal ke murah..
kalo sesapa berkesempatan datang sini mandi manda..cer try makanan sini..
rasanya sy ada nampak jual nasi lemak dan nasi ayam :)

oklah..
setakat tu dlu..
nanti ada cerita, kita update lagi kay..
takecare kawan2, jaga kesihatan dan positif selalu..
salam :)

7 comments:

Nafira usof said...

Makin mahal pulak tiket masuk wet world nih.
sakit pulak hati kita. kang buat water park sendiri baru ade akal. hahahahahaha.

Anak aku sokmo ajak gi mandi kolam. tapi mikir kan tiket yang mahal yang amat tuh. terpaksa lah bertaruh dgn anak2.
kalo dapat result peksa bagus, mama banjer mandi kolam.
kira ok lah tuh kan. baru semangat sket anak2 nak study. kalo tidok masing2 buat kerasssss jer bila suh study.

- dieyana - said...

wah..mcm best wet world ni, dan pastinya, anak2 suka la kan.

LYAfrina said...

Nampak best jugak dekat wer world ni.. Msti ank happy sgt !

hainom OKje said...

Hakak pernah pergi sini dulu zaman anak kecik..... Bila Taman Desa Water Park bukak dah tak pergi dah kat sana.

Yelah.... murah murah dia, mahal jugak fees dia tu Shark

Sanisah Sabu said...

macam menarik jugak tempat ni, in syaa Allah boleh masuk list tempat bawak anak-anak nanti ;)

Nur Zahirah said...

Bestnya tempat ni, seronok kalau bwak budak2 datang sini ni .. tq for sharing

Raimi Jaafar said...

Hi, my name is Nurul and I'm contacting you from Wet World Shah Alam. We would like to invite you to our event of year, happening very soon at Wet World Water Parks and would like to request you for your contact details such as your email address. Please contact me at nurulraimi@owg.com.my with your details. Thank you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...