instagram

Wednesday, October 14, 2015

SSM Registration dan makan tengari

assalamualaikum kepada semua pembaca blog..
salam maal hijrah semua:)
1 Muharram hari ni..
permulaan hari baru tahun 1437 hijri..
jom baca doa awal tahun dan akhir tahun :)

dah lama tak blog pasal makan sebab malas lah..
x de lagi alasan lain hehe..
hari ni rasa nak kongsi satu tempat makan best tp nih area kl lah..
azri kata sebelah pasar chowkit..
nak tahu lebih lanjut wasap azri lah wahehehhe..;p

nama kedai ialah Selera Pantai Timur Haji Yaacob Murni
kedai sempoi saja tak de aicond ke ape..open air konsepnya..
lagi satu..nak makan jarang2 ada yang walk-in..
semua kene order awal or booking siap2..
kalau kata nak mkn tengari kul 12, selepas subuh dah kene order hehe ;p
bila sampai saja di kedai terus dah bole makan..
menu special kat cni ialah gulai itik..
keli percik, gulai daging dan kerabu sarek





sagu dessert ni sedap melampau..
saya nak makan 3 mangkuk sebenarnya tp malu pulak dengan bini faizul, bini die makan nasi separuh sahaja sedangkan saya makan seperti tidak jumpak nasi seminggu fuhh fuhh ..malu lah sikit kan ;p

habes makan, saya ada perkara penting nak diselesaikan..
saya ke SSM dengan azri nak daftar nama skaf saya..
make it official so nama skaf saya setakat ni tiada duplicate..
so di malaysia..modish scarf enterprise is mine..:)
syukur alhamdulillah Allah permudahkan setiap langkah saya..



kawan2.. harga promosi skaf saya masih berlangsung..
mehla beli :)
terima kasih pada kawan2 yang dah beli..
terlebih kurang saya mintak halal..
biase la baru mula berniaga macam2 kene belajar kan..

till then..
takecare and salam maal hijrah :)

4 comments:

Elya Roza said...

selalu gak elya gi kg baru .ok mesti nak pergi sini ni.
nampak sedap pulak lauk2 kampung tu.

lieyalatif said...

menu2 kampung tu yg win tu...lagi2 yg payah nak dpt ...mmg sanggup ulang tayang bekali2 kan shark..... gulai itik tu peberet mak lieya tu....die mmg suke betul makan itik....kerabu sarek tu mcm kerabu sare ke? hahaah sori tanye sebab gambar2 lieya takleh view....kalo betul same, mmg suke gak...pandai makan pun sebab lieya dulu dok klate nak dekat 10 tahun....

Atie Aizam said...

wah.. awak dah daftar SSM.. akak ni bila nak pi pun ntah ler.. hehe.. apa pun moga terus sukses ye shark.. oh ye.. kedai tu kat mana ekk.. x perasan pulak..

Nafira usof said...

uishhhh.. x menahan lah tengok sagu gula melaka tuh. bikin meleleh ailio jer.
kemain meriah makan ramai2. menu pon sedap2 wehhhhh.. terlio neh~

sudah daftar dah~ moga maju jaya kawan! hope lepas nih banyak lagi jenis tudung yg keluar. yang instant2 tuh. hahahaha. Amin~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...