instagram

Tuesday, October 20, 2015

progress rumah

asslamualaikum kepada semua pembaca blog..
harap2 sehat la dipetang selasa ni..nak nak pulak jerebu makin teruk so banyakkan minum air dan kurangkan aktiviti luar..

nak update sikit pasal progress rumah..
nanti senang nak refer masa depan nanti..selain kenangan masa tua hehe ;p

sabtu ahad lepas dan minggu2 yang lepas banyak benda jugak yang dah setel sebenarnya..
alhamdulillah setakat ni progress adalah berjalan lancar..
lagipun rumah tak renovate apa2 pun, cuma masukkan lampu, kitchen kabinet dan repair mana2 defects sahaja dengan pemaju..
lain2 semua ok kan sahaja setakat ini hahahhaha ;p
paham tak ayat kat situ ;p

so utk permulaan kita dah tempah gril..so episod gril setel..
minggu ni mungkin dah bole pasang..satu 2 hari siap..
then pi booking kitchen pun dah selesai satu part bila semua payment dah buat then kilang pun dah start buat kitchen yg ditempah..

utk kitchen..oleh kerana limited bajet semua pun limited adooi ;p hahha..
kami buat sekadar termampu tp saya make sure kemas dan teratur la..
semua saya tempah dgn CLS Kitchen..
cuma sinki je saya beli sendiri sebab nak yg 3 compartment..
diorang tak de..

saya beli sinki kat puchong..lokasi kedai tak ingat ..
dah beli sinki..terus ke CLS Puchong hantar sinki utk diorang ukur saiz..
dan jugak confirmkan design kitchen..
setakat yg saya servey guys, CLS yg bg reasonable price utk saya..
yang lain2 sori nek lori..;p

selesai hal kitchen and gril..
cuti maal hijrah saya sambung lagi cuti wooohooo..
pi ikea sat beli mana perlu..yang tak perlu tu, tengok2 saja hehe..
beli perkakas bilik air, cermin, almari..:)

sabtu ahad minggu lepas..dah siap pasang lampu downlight dan pasang cermin di bilik air..
minggu ni mungkin dah bole pasang kipas dan chandelier ;p ngeheeh..
kitchen katanya minggu depan dah bole install..
alhamdulillah..

tapi kan tapi kan..rumah saya belum ada penyewa la..cemana nih cemana nih..:(
ada sesapa tak nak sewa rumah saya kawan2 sekalian..??
kalau ada bgtau lah ek..:)




saya beli lampu dan kipas kat kedai seperti gambar di atas..
setelah jalan hampir 8 kedai in total..naseb baik tak tercabut kaki..
kedai ni harga bole gagah dari lain..ada sikitla lebih sana kurang sini tp ok lah kan..
setel beli kipas 8 bijik tp kat car porch lupa beli ciss dan beberapa lampu ala kadar yg mampu..

tengok bil setelah beli rasa macam nak makan mee magie seminggu in row pun mcm dah tak dak duit wakakkakaka ;p
dah la setakat tu..nanti sambung lain di part seterusnya..

cemana weken kamu kawan2..
semoga bagus saje..yg penting jgn hirup jerebu kat luar..
tgk HBO kat umah sudah ;p
takecare:)
salam!

7 comments:

Mrs Little Voice said...

bestnya rumah baru kan...hehehehe...

adarnadzmie said...

lawoonya umah depa... siap nnt lg cantik...:)

eynda said...

Teringat zaman nak pindah masuk rumah sendiri dulu.... macam2 kenangan ada...kenangan nak pitam pun ada! hehe....tapi last2 puas hati sebab semua utk kita jugak :-)

Zee Suhaini said...

seronoknya nak masok rumah baruuuu..tapi tu la, bajet pon seronok..

Nafira usof said...

Beb! juling mata haku tgk harga sinki tuh. hahahahahahaha
tapi puas hati lah sebab berkualiti kan.
dah siap nanti jangan lupa snap setiap kabinet yaang ade.
tgk dr lukisan tuh.. boleh tahan hebat jugak tuh.
jangan lupa share okeh!
psstt.. jgn lupa share harga kabinet skali okeh.. pleaseeeeeeee~

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

hainom OKje said...

Nak pindah rumah baru mmg best kan....semua serbi baru, oh bestnyaaaaa...
Biasalah Shark, duit mmg mcm air laju jer keluarnya kan. Tak pe, sok dah pindah, sebulan tak payah makannluar haha...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...