instagram

Tuesday, November 26, 2013

berita baik

salam all :)
fuhhh fuhhh..tiup2 buang habuk kat blog..
amek kain basah lap2 sikit..
:)

Lama sungguh saya x menulis..
dan..
hari ni baru terasa rindu nak menulis semula..
ada berita yang hendak dikhabarkan dan diabadikan di blog ni..

sepanjang kemalasan menulis, rupanya saya mengandung pula (secara tiba2 ;p hehe)
tak jangka jugak tidak sangka sebab saya barupun lepas surgery fibroid kira2 4 bulan sebelum saya disahkan mengandung.
rexeki saya Allah s.w.t rencanakan sebaik mungkin..
saya terima rexeki ni dengan tangan terbuka..alhamdulillah

memang plan saya pun mahukan anak selepas studi tp memandangkan kesihatan x bagus maka ditangguhkan lah keinginan itu...
doktor pun nasihatkan saya lepas setahun baru sesuai utk mengandung tp lgsung x sangka awal pulak dah..;p
rexeki yg tidak ternilai..
semoga anak saya baik2 saja dalam rahim saya..
:)

sekarang usia beliau sudahpun 5 bulan 2minggu dan beliau ialah lelaki..
:)

untuk checkup setiap bulan dan buat buku pink, saya buat di hospital yg sy operate dulu ..bukan apa, senang sebab doktor tu yang operate saya dan dia saja tahu keadaan saya..
saya pernah ke klinik biasa utk scan tp doktor kat situ pun nasihatkn saya utk terus ke Dr.Loo..
jln terbaek, terus la ke Columbia Asia jumpa Dr.Loo..
tp ya ampun orang tersangat ramai okay..register pukul 8 pagi..1.30 ptg baru leh jumpak..
Dr. Loo mmg doktor yg wanted dan disukai ramai rupanya sebab dia mmg bagus u oll..
ini seriusss..;p

sebenarnya, saya bersyukur sgt dipertemukn dgn dia sebab lepas surgery sampai sekarang saya lgsung x dak apa2 komplikasi lps surgery dlu dan selang 4 bulan saya dahpun hamil..
tiada apa lagi nikmat Allah di dunia ini utk saya yg hendak saya dustakan..
berjalan baik semuanya..saya syukur..

pada masa hadapan jugak saya berharap semuanya baik2 belaka..
pada 3 bulan pertama sejak tahu mengandung, saya ada syndrome pelik yg suka menyendiri malas betolll la nak berckp dgn org luar..
dirumah saya langsung tak keluar..
hatta bercakap sepatah pun dgn jiran..
dok diam2 berhibernasi konsepnyerr..

saya mintak maaf pada kawan2 yg terasa dgn saya..
sungguh saya minta maaf..
yg baik itu dari Allah s.w.t dan yg buruk itu dari kelemahan diri saya..
takecare!:)


ketika 14 minggu

ketika 20 minggu

10 comments:

lovelywa said...

arghh menjelesnyee..Tahniah ye shark..moge semuanya baik2 sahaja..tgh tunggu bile laa turn saya plak nih..haihh!!

adarnadzmie said...

tahniah shark... akak tumpang gembira... nak tgk foto terbaru shark...rinduuulaaa...hehe

Mrs. Engineer said...

cngrates dear...take care :)

Zura@Iwan said...

alhamdulillah..
patut la senyap je..

neway tahniah ye
nk dpt bb boy plak..
bestnya..

Nafira usof said...

tahniah~
moga bb da mummy sihat k~

::NureeN:: said...

tahniah...
alhamdulillah.. rezqi..
doakan utk nureen jugak yerr

HASLINDA HUSIN said...

tahniah..5bln sudah..baby boy..hihihi..good2!

HASLINDA HUSIN said...

tahniah..5bln sudah..baby boy..hihihi..good2!

Liza Yati said...

Tahniah yer. Pembawakan budak lah tu yer. Nak diam2 dlm rumah. Hehe

aanie said...

tahniah!!! sepasang la ye...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...