instagram

Tuesday, June 25, 2013

jerebu

salam all :)
sekarang cuaca adalah sangat membimbangkan..
sangat bahaya untuk berada di luar apatah lagi beriadah..
plan untuk jalan2 weken ni jugak harus dipertimbangkan semula..

semalam tengari, balik je rumah, nely terus cari saya..
wah siap dengan pakai mask..;p
hehe..
mulut dia pong pok pek pok pek cakap dia kene pakai topeng..banyak asap katanya..:)
nt dia demam kalau x pakai mask..
hehe..:)



sebenarnya..
keadaan jerebu di shah alam which is area rumah saya adalah pada tahap membimbangkan..
kelmarin paling teruk rasa saya..jarak penglihatan sekitar 50-60 meter je rasanya..
nak sapu sampah luar rumah pun macam tersedak habuk (takaut habook ke malas ;p)

jaga kesihatan kawan2..
minum banyak air, kurangkan aktiviti luar rumah
kesihatan yg optimum menjamin kualiti hidup yang baik..(ceewahhh ;p)

5 comments:

PinKy MoMMa said...

memang teruk jerebu sekarang ni..putihhh jer nampak huhu

tenku butang said...

hai.. salam kenal,
follower no.886
done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

Nafira usof said...

kat shah alam jugak eh.. sama lah kita.. zura kat seksyen 19. hehehe.

hari ini pon terukkan jerebu.. moga cepat lah hilang jerebu nih.. lemas lah~

Zura@Iwan said...

alhamdulillah..
hari ni dh berkurang jerebu..
hrp2 semakin hilang asap tu..ameen..

irfan kasi pakai mask tk nk..dia tarik..mybe kecik lg ..tk phm apa tu mask kan..rimas la kut..

khairul hassan said...

penang dh clear

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...