instagram

Thursday, March 1, 2012

mAmy PoKo - Pampers terbaik utk nely

Salam all :)

hari ni macam nak share satu info pasal pampers bayi yang sesuai untuk anak2..

saya pasti ramai je ibu2 kat luar sana mencari2 pampers yg sesuai untuk anak..takut2 jugak ada kesan sampingan akibat tak sesuai dengan sesuatu jenama pampers tu..contoh akan naik ruam..merah2 pada bahagian punggung..dan gatal2 yg berterusan...

mase nely mula2 lahir dulu..saya pun tak tau nak pakaikan dier pampers apa..cuma main beli je mase tu..dan mula2 pakai saya beri mamy poko..

sejak lahir hari pertama mmg dah pakaikan mamy poko..bila je masuk 2-3 bulan saya macam sesaje gatal nak cube pampers brand lain..contoh2 brand yg selalu ada kat pasaran la..tapi bila je pakai yg lain..rupanya x sesuai..ada gatal2 merah2 bahgian punggung dan pampers sangat cepat bocor..tu yang paling saya tak tahan..haishhhhhh :(

bila bocor sah2 la kene tukar yg baru..pastu cadar kene tukar la sebab takut bau hancing tu mewangi satu bilik kan ;p

dan sebab tu sampai sekarang, saya setia dengan mamy poko..dari pagi sampai petang saya x tukar pun..dan lansung x bocor...malam bila mandi baru tukar yg baru..makna dlm sehari cuma pakai 2 keping sahaja :)

walopun harga agak mahal berbanding pampers lain..tapi kelebihan nya sangat ketara..x caya cube la pakai..sangat menahan kebocoran dan kering..

hari tu ada jenjalan kat Plaza Alam Sentral, tetiba ada nampak jualan murah untuk pampers..mamy poko pun ada..hanya RM29 untuk L size 38 keping...terus angkat la..berbaloi2 :)


9 comments:

.: iEyLa :. said...

waaahh..bnyk la stok nely camni.. :)

Nurul Ilyani said...

yani pn pki mamy poko...aleesya size M...how much eh kt sana?huhu

adarnadzmie said...

ramai yg puji mamy poko ni... akak guna jenama drypers ms anak2 akak kecik dulu... nnt try tuk adik laaa..:)

NoorGie said...

akak pon pernah pakai mamypoko ni, masa anak sulung..mmg terbaek lah....tapi anak yg no 2 ni, tak
serasi lak ngan mamypoko tu...naik ruam2...so try pakai drypers...nampak ok...teruslah kami ngan drypers...:)

syiela said...

Dable H pakai petpet... so far tak try lg mamypoko ni

Kazman / Sue said...

kalau pakai mamy poko memang berbaloi2x... tapi anak kami semua dia bedal.... nasib baik la kulit jenis tak cerewet...

zareliqa afiqa said...

Belum boleh beli lagi benda niey.Cz belum kawin.hehehe

Izan Ishak said...

byknya stok mamy poko utk nely. sblm ni kembar pakai pampers/drypers aje.

Cik tikah said...

x merasa pun pakai benda ni masa kecik sebab guna jenama lain. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...