instagram

Tuesday, March 13, 2012

cerita baucer buku saya...

salam all :)

hari ni nak citer pasal baucer buku saya..haih..baucer buku pun ada citer disebaliknya..haha
kisahnya begini..;p

saya pi amek baucer buku kat fakulti lebih kurang sebulan yg lepas..dah amek terus masukkan dalam henbeg la kan (jenama henbeg tak perlu ditulis disini ;p)..mistila letak dlm henbeg kan tak masuk dlm poket plak..;p

pastu esoknya kuar makan dengan KKS bawak nely sekali..beli sebotol air mineral, pastu yg minum air mineral tu nely..tutup tudung plak tak rapat..yg maknya ni ingat dah rapat terus masuk dlm henbeg tanpa check..

makanya habesla air mineral tu tumpah dlm beg yg ada segala macam bende termasuk pen2 yg bermcam macam kaler..dah bercampur gaul macam rojak..tak pasal2 baucer buku yg memang sedia dok ada dalm beg pun terkena..:( meroyan sekejap mak nely ;p


inilah rupa baucer buku saya yg bertukar ke warna ungu..sedih bukan..;p..haishhhhh
bila dah rosak baucer buku ni..saya terus call uitm tanya ada x replacement untuk baucer buku yg rosak..

apa jawapan yg saya dapat ialah bole dapat pertukaran tapi bila baucer buku tu ada belen setelah semua diedarkan pada student2..haishhh malang sungguh..dan pegawai tu cakap bole telefon balik dalam pertengahan bulan 3 ni untuk pengesahan..

saya pun call balik uitm jumaat lepas dan rezeki berpihak pada saya..syukur alhamdulillah :) saya bole dapat ganti tapi kene ambil baucer tu kat HEP uitm..kat mana tempat nya tu pun saya tatau..;p matila nak cari ;p

start kete petang tu jugak pi amek..heret anak skali..(ibu mithali katakan ;p) pusing2 sampai pening jugak cari lokasi..almaklumla uitm tu kan besaq sungguh kekdahnya ;p..akhirnya dapat jugak baucer buku tu :) ucap terima kasih sekalung budi kat pegawai tu sebab bagi saya ganti baucer buku rosak tu ;p ngeeee

malam tu jugak terus pi POPULAR ..pi beli,perabih teruih malam tu jugak hahah ;p



buku mahatma gandhi ni sangat membuatkan air liur saya meleleh mase tengok..mase mula2 nak beli dulu dah tgk2 baca2 dah..baru skang bole beli..:)

ada lagi satu buku yg buat air liur saya meleleh jugak..buku fidel castro..tapi mahai sangat..itu nanti tunggu duit gaji beli..hehe ;p takpun pau En.J..;p

13 comments:

.: iEyLa :. said...

untungnye orang dapat baucer tu kan...
huwaaa...nk jgk!!!

NoorGie said...

untung le awak..huhuhu..saya sangat JELES OK...[sebab saya pon suka baca buku]

Cik tikah said...

bestnya. cik tikah habis guna baucer beli buku teks je. uhuk!

shark said...

ieyla : mmg untung..berbaloi baloi ;p

kak noorgie : sgt best hokay..besli buku lg syok dari beli baju ;p kikiki

cik tikah : tak kesah cik tikah..janji buku jugak ;p

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

salam perkenalan daripada saya juga..

p/s: cam mana nak dapat voucher tu??

shark said...

damia : ohh baucer buku tu untuk semua student universiti seluruh mesia..tak kira dari peringkat sijil sampai phd :)

wanie md zain said...

salam perkenalan jugak..heheheheh

mohdhazlan Dreadlock said...

besnya buku2 tu ...jutawan dari planet jupiter

adarnadzmie said...

nasib baik dpt tukar yer... klu tidak tak bole lah dpt buku percuma...hehe

khairul said...

rajin membaca no

atie aizam said...

bestnye shopping buku.. :)

Nicaa said...

tgk nayli, ada baucer rm200 pun, beli lolipop je.. :p

su3nn said...

Salam sis, nk tnye, uitm mana ye? Sy alami perkara yg sama.. sy uitm puncak alam. Stres jugak ni. Huhu. Hrp2 dpt replacement..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...