instagram

Saturday, September 10, 2011

saya bayar yuran saya guna wang dari mana??

salam all :)


Sajek buat entry pasal stadi..kasi warming up dulu sebab minggu depan dah mula masuk kelas..and alhamdulillah kedua2 kelas adalah di waktu pagi..habes kelas kul 2 petang..tak macam semester lepas, kelas habes kurang lebih jam 6 ptg..huh letihhh..

semester ni ambik 2 subjek je..atas planning kengkawan yang lain jugak..ringan sikit rasanya..:)

Bila mula je semester nak stadi, perkara pertama yg dipikir selepas daftar subjek ialah yuran..huh penting ni sebab nannn adooo pinjam2 PTPTN lg dah..dah kerja bayar pakai duit gaji la kan..ada banyak cara nak bayar yuran ni, bole pinjam PTPTN, bole apply scholarship dan bole jugak bayar guna KWSP..

Saya plak bayar cemana?? Terpikir jugak nak bayar pakai KWSP tp sayang pulak sebab tu simpanan hari tua ;p uhukkkss..nak bodek duit laki, ishhhhhh laki teman pun byk hutangnyerr ;p tak pelah ...simpan sikit2 duit gaji la nampak gaya memandangkan makpak saya jugak bukan orang kaya kalo nak mintak pak tolong sponser ;p

haishhhh..dilema sudah..;p masa mula2 daftar semester dulu mama ada ajak saya main duit kutu (kalo tak paham apa itu duit kutu sila GOOGLE yer ;p) mase tu saya pun terpikir ada baiknya jugak sebab dgn duit kutu saya dapat menabung dan dengan cemerlangnyer bole bayar yuran ..:) weeeeee..:)

dan bermula dari idea hebat mama saya la saya main kutu dan bayar yuran skolah dgn duit kutu tu..untuk semester ni, saya bayar yuran guna duit kutu main dengan kengkawan seperumahan dengan saya ;p hehe..siap saya mintak nak jadi orang pertama,bagi alasan sbb nak bayar yuran..naseb kak kepala duit kutu tu bagi ;p hehe

yuran skolah saya semester ni RM780..:)..best sebab murah dari semester 1 dan 2 dulu..:)

begitulah cara saya membayar yuran skolah saya..anda bagaimana ??;p

6 comments:

MissViVio said...

huhu..sya gna pt la..eh, fak kite sblah je la..sya fsppp. :) war master ek? :)

shark said...

MissViVio : yep..saya buat master.

Nica said...

ak, pinjam kutu.. eh duit kutu..
:P

shark said...

nica : habih dah..pi bayaq hutang ;p

~ l.a.d.y.b.l.o.o.m ~ said...

murahnye yuran ko...yuran aku sem ni rm3950...hehehhe
UPM nye yuran sgt mahal..xde yg bwh setiap semester 3k+++++++...final sem jek nnti br 2k..huuhuh

shark said...

pot :kalo aku yuran cam hg alamat tak leh shoping la muhahaha..takpa asaikan belajaq berkat..ameen!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...