instagram

Friday, December 16, 2016

black console table

Assalamualaikum salam sejahtera kawan2 blog kesayangan..
salam Jumaat barakah, hari ni 16/12/2016..
hampir dah penghujung tahun 2016
harap tahun 2016 berakhir dengan baik..
dan beri permulaan yang baik jugak utk 2017 :)
doakan yang baik2 je :)

so, berkenaan hal rumah..
saya banyak gila wishlist..
makna gila ialah banyak tetapi tidak mampu hehe..
jadi utk menjadikan sesuatu yang bermakna maka kita beli mengikut bajet dan keperluan..
paling rasa berkenan nak beli sekrang ialah vakum kecik dan mudah di angkut..
ehem ehemmmm kepada orang berkenaan hahahhaha ;p
aku benci betul kalau tengok astro go shop..
rasa semua benda nak beli..[nafsu serakah]

pernah saya cakap sebelum ni..
rumah mestila bersih dan kemas..
kalau saya, saya peningla kalau balik rumah bersepah..
jadik, sebelum ke-opis, saya akan pastikan rumah bersih..
sapu kemas ke apa lebih kurang ..baru bersiap ..
atau sesetengah orang suka balik kerja baru kemas rumah..
tak kisahla macam mana, tp rumah mesti kemas la senang crita..
rasa saya tak de orang suka dok dalam umah kotor or busuk kan..
gitu..

sebab perkembangan anak2 dan permulaan keluarga bahagia adalah dari rumah..
citer pasal anak kadang2..
nak rumah cantik dengan ada anak kecik memang mencabar..
makan biskut bersepah sana sini, susah gila kan nak maintain..
sama je anak saya pun..
sepah jugak tapi mana sempat jelah kemas..

baru2 ni saya ke ssf ..
niat mencari console table..
naseb baik console table yang dicari memang ada..
jadi niat dihati tu kesampaian lah hehe :)

besday kawan baik bulan ni..
jadi bole pau besday month dia..
hehe..
paling besar ssf di Puchong..
3 tingkat aih..
jadi kesana lah sebab dekat jugak dengan rumah..

beli pokok beli bantal beli console table..
done!
tak payah sangat sebab bukan ada duit pun hahahha ;p



lukisan beli di Kaison Setia City Mall..
kat Kaison byk lukisan besar tp tak berapa cantik sangat..
harga pun ok..
cuma tula..tak cantik sangat hehe [banyak lak songeh]
sebelum gantung lukisan sy letak je camtu..



pot ni beli di plaza alam sentral tingkat 5..
cantik plak murah jugak..
letak potpouri kat dalam tu beli di ssf jugak..
dah lama dah..

pokok atas meja tu beli di ssf harga RM100..
30% dapatla harga RM70 lebih kurang cam tu..
cantik pokok tu sebab pasu dia pun sesuai..
sesetengah pokok saya perasan, pasu tak cantik dan macam tak kene je gaya..
tp yg ni just nice..:)

console table beli dgn harga 50% diskaun..
okla..
harga rasanya around RM800 camtu..
ssf byk jenis console table ada, tengok mana yang sesuai dengan konsep rumah u ollls saje ..







ini laluan dari pintu masuk rumah..
sebenarnya kat ctu dlu almari buku or library kecik umah saya..
library dah pindah atas..
yg tu next entry saya tunjukkan..
console table diletakkan di tempat lama rak buku..
kemas skit rasa saya..

dah la kot..
setakat tu dlu..
nanti cerita lagi ye..
takecare kawan2..
salam :)

2 comments:

Nur Zahirah said...

woww cantik gak jenis console table cenggini

LYAfrina said...

cantikkkk

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...