instagram

Tuesday, September 27, 2016

raya haji dan kenduri kawen

assalamualaikum kawan2 blog..
harapnya semua sihat belaka hendaknya..
sihat maksudnya, sihat semua..emosi fizikal dan seangkatan dengan nya..hehe :)

nak update cerita raya haji tapi gambar tak banyak..layan jela kan gambar yang mana ada..
raya haji tahun ni sempat balik kampung saya..
balik pun sebabnya tahun ni saya masuk korban..
jadi baliklah amik daging korban kan hahahha...
motif sangat balik kampung tu..
well, best lah masuk korban, so rasanya tahun2 hadapan nak make sure masuk korban..
:)

cuti raya korban saya celebrate seminggu terus..
dah alang2 isnin jumaat cuti kan..
saya balik shah alam awal sikit sebab jumaat dah nak balik Tanjung Karang pulak, ada kenduri anak saudara En.J..
so hari cuti saya dipenuhi acara makan2 dan rasanya naik berkilo2 hanya dalam seminggu..
orang lain tak mampu buat sepertimana saya ;p
kihkih ;p

well, orang jawa [sebelah En.J] punya kenduri, dia punya makan2 kau jangan main2 wei..
berkawah2 makanan diorang..
makan sampai terduduk tepi dinding kekenyangan..
bukti nya ialah aku tak sempat pun nak ambik gambar, makan je keje sampai lupa..
nampak??
nampak kan ;p hahhaha..

kenduri makan2, sebelah malam dah mula pun..
malam dah start kenduri wooh..
esok kenduri lagi..
berkali2 kenduri org jawa nih ;p

keesokan hari petang..kami dah bertolak balik..
balik kena sehari awal sebab nak mendobi..
balik dari kampung baju memang berlori2 nak basuh dan berlori2 nak lipat
haihh..





pengantin bersanding hari sabtu keesokan hari..
pengantin perempuan orang sarawak..
jauh datang tu..:)











hari ahad lepak rumah sambil layan lipat kain..
ehh jap..
ada pegi cari barang jap..
cari inner dan saya angkat 4 kaler..
InsyaAllah Modish Scarf nanti ada produk baru..
tak sabar nak tunggu..

macam biasa produk yang saya kuarkan adalah yg berkualiti..
kualiti terbaek lah dari ladang hehe..
:)

okla tu je update..
harap weken dan cuti u ollss bagus sepertimana saya..
ada mase saya update lg..
takecare n salam kawan2 :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...