instagram

Tuesday, February 17, 2015

accident..

salam all :)

Tak sangka nak accident macam ni teruk..
sebab tak pernah accident pun kat jalan besar pastu dah la kene langgar belakang, saya pulak langgar orang depan ..
mestila teruk kan..:(
yelah..malang tidak berbau..redha saja lah
dan bersyukur sebab saya tak cedera apa apa..

berlaku mase saya nak pegi opis lebih kurang 9.20 pagi kat Federal Highway menghala ke KL..betul2 berhadapan dengan Leisure Commerce Square..
terus telipon En.J suruh handle sebab perempuan baik mcm saya mana lah tahu nak buat macam mana kan..:p (poyo)
pastu dah la hilang separuh nyawa mase kene langgar tu..

9.20 kene langgar, hampir kul 11 baru dapat beredar dari emergency lane tu..
dahla panas membahang time tu ;(
terpaksa guna khidmat towing truck sebab cina yang langgar tu nak claim insuran dan repot polis..

bonet kete saya tak bole buke pon..bumper terkeluar depan dan belakang
kereta cina nih, sampai bocor trus..naseb lah..

ada model plak dah..brader towing kete bawak bini kau..;p
kesan dari tu..ada sikit gayat nak drive kete..
tp apa pun yang berlaku semuanya ada hikmah..
mesti Allah s.w.t nak saya belajar sesuatu..
selain bersyukur ada kereta..senang nak kesana sini..

saya kene belajar bersabar hadapi dugaan..
bukan semua berlaku dalam kawalan kita..
alhamdulillah ada kawan yg bole saya tumpang sementara utk ke opis..

hidup tak semudah yang kita sangka..mudah untuk sesetengah perkara..
tapi sebilangan besar yg lain adalah susah..

syukur di atas rahmat Allah s.w.t yang tak pernah kurang utk saya sekeluarga..
tiada nikmat Allah s.w.t yang hendak saya dustakan..
sehingga datangnya dugaan..
utk ajar betapa dugaan itu mematangkan..
dugaan itu mengingatkan utk bersyukur..
dugaan itu menunjukkan Allah s.w.t maha berkuasa ke atas kita..

semoga hari kawan2 yang membaca ni baik2 saja sepertimana saya hari ini..
semoga kita terus mendapat lindungan-Nya dan diberkati..
:)

3 comments:

sisanizu said...

Ya Allah shark .dugaan sungguh...tabahkan hatimu..semoga dipermudahkan segala urusan.amin..

Najib Ariyan said...

sabar Shark yer... ni sebenarnya ujian untuk belajar kalau2 nanti kena lagi jadi tau apa nak buat...

lieyalatif said...

ya Allah beb...aku mengucap2 bace citer ko nie....mujur takde ape serius melibatkan fizikal .... ade hikmah tu ...byk2kan bersabar key.... mau tak fobia nak drive balik...tapi takpe ko cool okey...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...