Tuesday, July 26, 2011

tukar cermin kereta..

salam all :)

Memang pening pala sungguh kalo bab maintenance kete kan..banyak pakai duit..kete mahai tinggi la maintenance nya..:)

Keta kitaorg ..cermin depan tu dah retak mase balik Tanjung karang dulu..2 kali batu terbang kene cermin tah datang dari mana tah....satu dah berlubang dan satu retak melintang..pernah pegi repair sekali tuk mengelakkan retak jadi semakin panjang..

Pastu En.J dah pun amek insurans untuk cermin..then kitaorang bole tukar cermin free..yay!!kalo tanpa insuran pegi tukar kat kedai gitu je harga dalam RM800++ kot..

ahad lepas tukar cermin kete kat Dr. Cermin, Sri Muda seksyen 26 shah alam..letak tinted sket kasi gelap..:)

11 comments:

said...

mesti lagi terang pemandangan pasal cermin baru..hehe


XD

abah khalisha said...

tulah abah br ni pun insurans + roadtax masukkan sekali insurang cermin..tkt gk jadi apa-apa nanti ssh jg kan..mahal tu cermin.

shark said...

betul tu..mau terkoyak poket ;p

:.—¤÷('[¤*F.a.n.a*¤]')÷¤—- said...

wah..cermin pon ber-doktor jugak ek..huhu :p

padin said...

wooooo nak ambik Civic FD tak mampu den, hehee.. memang smart model ni, tapi model 2012 macam tak kena gaya dengan civic

shark said...

padin : model ni cantikss..yg baru punya tahun ni saya rasa cam tak cantik la kan hihi

fana: hahah..jumpalah yg pakar :)

CengkodokPolkadot said...

motif tukar cermin?

padin said...

yup, aku tengok model FD2 la yang paling cun, a'a model baru macam tak kena dengan penampilan civic

shark said...

cengkodok : cermin mmg pecah kene batu..huhu..

padin : apa lg ..pila beli civic hehe :)

Mohamad said...

ade simpan x no contact dr.cermin tu...nak anto repair kat situ gak ler....

Nex said...

pasang dekat wind autoglass supplies lagi murah, rm 700 sudah boleh settle.
rm700 original.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...