instagram

Instagram

Tuesday, April 12, 2011

kebaikan minyak zaitun :)

olive oil
Salam semua :)

Kali ni saya nak share skit pasal kebaikan minyak zaitun..dah tau lama cuma tak highlight tuk diri sendiri..baru2 ni pegi beli barang kat Econsave Kota Kemuning saya beli minyak masak zaiton..bukan zaiton sameon yer..;p olive oil kalo dalam inggerisnye..:)

Sebotol harga RM17.90 untuk 500ml sahaja..:) brand yg saya beli ialah Naturel :)

Banyak kebaikan minyak zaitun nie..antaranya ialah :
1-boleh mengurangkan 25% risiko menghidapi kanser payu dara. 

2-Kandungan Vitamin E yang tinggi dalam minyak zaitun akan memusnahkan sel yang menjadi punca  kanser.  

3-minyak zaitun berkesan dalam membantutkan kanser kolon.

4-Saintis Jepun mendakwa minyak zaitun tulen yang disapu pada badan selepas berjemur boleh memeliharanya daripada kanser kulit.  

5-Kajian terbaru ke atas minyak zaitun mendapati ia boleh mengurangkan risiko sakit jantung koronari serta mengurangkan kadar kolesterol dalam darah. 

6-minyak zaitun mengurangkan lemak badan di bahagian perut.

5 comments:

Shifa said...

kat umah ada banyak botol minyak zaitun.. tp botol kosong yg direcycle jd botol air kosong letak dlm fridge.. botol kutip dr umah kakak.. hehe.. sebab botol kaca kan bagus utk simpan air..

Wan Adawiyah said...

ermmm klu u masak sambal gune virgin oil then simpan dalam peti ais ianye xkn keras stay maintain mcm mula2 masak...2 yg autie wan ckp lor...h3h3

KAPSUL BARAKA said...

JUALAN BARAKA & BARANG-BARANG TIMUR TENGAH YANG LAIN .. SANGAT MURAH!!

BARAKA= RM 4/ UNIT..
MINYAK DHOB
BIJI SAUDA'
MINYAK SAUDA'
MINYAK ZAITUB
SARUNG LENGAN MUSLIMAH = RM 2.50
SEMUA BOLEH DIBELI SECARA PUKAL/ SKIT2

SILA LAYARI LAMAN BLOG KAMI..
http://arrhaudahcompany.blogspot.com
EMAILKAN KEPADA = misr_baraka@yahoo.com
no telefon :
mesir = +201113606896
malaysia = +60125121581

Ahmad Kamal Arif said...

BARAKA TERMURAH DI PASARAN

HANYA RM 4 SAHAJA

utk maklumat lanjut kunjungi

http://promosibaraka.blogspot.com/

utk tempahan dan pertanyaan e mailkan kepada

kamal_810@yahoo.com atau hubungi +201118115445


dapatkan juga

minyak habbatus sauda

zaafaran

nenas batu

minyak dhob

hajar jahanam

minyak belacak

semuanya dengan harga termurah di pasaran

Ahmad Kamal Arif said...

BARAKA TERMURAH DI PASARAN

HANYA RM 4 SAHAJA

utk maklumat lanjut kunjungi

http://promosibaraka.blogspot.com/

utk tempahan dan pertanyaan e mailkan kepada

kamal_810@yahoo.com atau hubungi +201118115445


dapatkan juga

minyak habbatus sauda

zaafaran

nenas batu

minyak dhob

hajar jahanam

minyak belacak

semuanya dengan harga termurah di pasaran

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...