instagram

Instagram

Tuesday, March 15, 2011

kabinet dapur saya - done!!

salam semua :)

akhirnya kabinet dapur saya siap sepenuhnya termasuk dapur dan semua aksesori..:)serunuk sampai nak menangis, dulu nak kawen pon tak seronok cam nie ok..muahhahaha..(kidding ;p)

saya memang orang yang sangat gila dekorasi rumah...paling penting misti mau ada lukisan kekdahnya..rupe rumah saya sekarang dah macam galeri lukisan hokay..hukhuk..En.J mahu muntah darah buat itu ini semata mata mahu mengikut nafsu bininya yang gila dekorate umah..;p biarla kan ;p (big grin)

yang gambar kat bawah nie overview keseluruhan kitchen kabinet saya...entry seterusnya saya akan cerita pasal material kitchen kabinet, aksesorinya, dapur dan hiasan dapor..:)jangan lupa baca tau nanti :)

oohhh termasuk juga harga keseluruhan..nanti semua saya cite..sebab kalo ada reader yang mahu bikin itu kabinet..sudah bole membuka budget gitu ;p kannn..:)

segala rupe bentuk kabinet saya ni adalah dari rekaan saya termasuk warna dan material..siap gigih beli buku kabinet dapor dan surfing tenet bagai sebab mahu tengok trend terkini dapur..:)

bilamana cina pembuat kabinet dapor datang...saya bgtau design saya..dier sketch dan nah hasilnya..:)

lakaran awal kabinet dapur saya :)
island chair
kat dapur saya, saya ketengahkan design moden..yang mana saya nak ada island..dengan harapan dapat menggantikan meja makan saya..sebab rumah saya bukan bungalow kawan-kawan, rumah saya teres jek..;p so dengan adanya island tak perlu lg meja makan kekdahnya..meja makan saya jadi meja stadi yer ;p

the island
tempat letak pinggan mangkuk
microwave dalam 'sarang'nya
mesin basuh and peti ais
sila abaikan tingkap yang masih tak der curtain..dah beli curtain tapi rosak plak..nt saya update later eh ;p

**maaf dapur masih semak..sebab baru nak kemas ;p

5 comments:

InaAchik said...

uyyyoooo... dah siap pon...
TAHNIAH TAHNIAH!!!

shark said...

hahaha..akhirnya nokk :)

Mawar said...

cantik shak,.mmg plan nak wat kitchen kabinet baru kaler apple green ngan white,..nice kan,..nw i hv idea nak letak tmpt pinggan mangkuk,..thanks for posting

shark said...
This comment has been removed by the author.
shark said...

ooo no problem kak aisyah..actually accessory tu mahal..kabinet tak mahal sgt pon..sebab kami direct booked terus dari kilang..mmg sgt murah..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...